5 bevált trükk, hogy cipője hosszú ideig úgy nézzen ki, mint az új


Legyen szó az olcsó tornacipőről, amelyet kutyáját sétáltatva hord, vagy a csúcskategóriás sarkú cipőkről, amelyek egy vagyonba kerülnek, minden cipő különleges bánásmódot érdemel. Ha azt szeretné, hogy kedvenc lábbelije hosszú ideig lenyűgözze tökéletes megjelenését, akkor jó helyen jár. Számos bevált módszert készítettünk el, hogy cipői hosszú ideig újszerű megjelenést kapjanak.

# 1 Rendszeresen tisztítsa meg a cipőket

Ha azt szeretné, hogy cipője hosszú ideig jól nézzen ki, ne halassza későbbre a tisztítást. A legjobb, ha minden használat után nedves ruhával törölje le a cipőjét.

Ha velúrból készült cipőkkel van dolgunk, akkor nincs más dolgunk, mint egy puha sörtéjű kefével alaposan átkenni a felsőt. Bizonyos mozdulatokkal mozgassa egy irányba, hogy a szőrszálak egyenletesen oszlanak el. Így a cipője úgy fog kinézni, mintha csak most jött volna ki a dobozból. 

Csúnya foltok jelentek meg a világos színű szövetcipőjén? Tudjuk, hogyan kell megjavítani! Használjon régi fogkefét és szódabikarbóna, víz és hidrogén-peroxid keverékét. Erőteljesen dörzsölje a szennyeződést, és végleg búcsút mond neki!

Figyelem! Cipőtisztításkor ne feledkezzen meg a részletekről. Rendszeresen mossa le a fűzőjét, vagy cserélje ki újakra. A radír kiválóan alkalmas a cipő gumi részeinek (pl. a talp oldalának) tisztítására. Ne felejtse el megszabadulni a cipő belsejében lévő talpbetét szennyeződésétől is.

#2 Ne felejtsen el regenerálódni

Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén előfordulhat, hogy nem elegendő a cipő rendszeres tisztítása. Az útsó, hófúvás, hosszan tartó napsugárzás vagy mély tócsák pusztító hatással lehetnek kedvenc lábbelijére. 

Emiatt minden egyes cipő ilyen tényezőnek való kitettsége után gondoskodni kell a megfelelő regenerációról. Ha napfény okozta kifakult foltokat észlel a felsőrészen, használjon speciális, bőrfestékkel ellátott kondicionálót.

Kíváncsi vagy, hogyan kezeld a csúnya útsófoltokat? Könnyű! Ban ben ez a cikk összegyűjtöttünk néhány leghatékonyabb módszert, amelyek segítségével pillanatok alatt megbirkózik velük. 

Meg akarja menteni átázott cipőjét? Mindenképpen nézd meg ezt az útmutatót.

#3 Kerülje el, hogy minden nap egy pár cipőt viseljen

Ha már a gyógyulásról beszélünk, szeretnénk még egy trükköt elmondani. Meglepődhet, ha megtudja, hogy a cipője semmitől sem lesz szebb, mint ha... kerüli a mindennapi viselését. Hogy pontosak legyünk, egyáltalán nem javasoljuk, hogy egy adott párat rejtsenek el a gardrób alján, és tegyék fel a nagyharangról.

Elég azonban, ha minden évszakra minden nap legalább két pár cipőd lesz, amit felváltva veszel fel. Ennek köszönhetően lelassítja a kopás folyamatát, és a hosszú lábon állás következtében keletkező izzadság szabadon el tud majd párologni.

Ha problémája van a kellemetlen szagok eltüntetésével, ellenőrizze ezt az útmutatót. Ne felejtse el a szag okának azonosításával kezdeni, majd kezdje el a munkát. Meg fogsz lepődni, milyen egyszerű!

# 4 Ügyeljen arra, hogy megfelelően tárolja cipőit

Ahhoz, hogy a lábbelik kifogástalan megjelenését sokáig élvezhessük, nem elég a megfelelő ápolás. Ugyanilyen fontos a cipő megfelelő tárolása. Ez vonatkozik az évszakok közötti és a napi tárolásra is. 

Ne feledje, hogy semmilyen körülmények között ne hozzon létre cipőkupacokat az előszobában. A hanyagul egymásra rakott cipők elvesztik formájukat és nagyszerű megjelenésüket. Emiatt csúnya hajlítások jelenhetnek meg rajtuk, sőt, nehezen eltávolítható repedések, zúzódások is megjelenhetnek rajtuk. 

Ennek megelőzése érdekében a mindennapi cipőket tartsa egymás mellett, a ritkábban hordott cipőket pedig tárolja dobozokban. A felsőrészen belüli deformációk elkerülése érdekében használjon speciális cipőfákat. A költségvetési változatban sikeresen helyettesítheti őket golyókká tekert régi újságokkal. 

Szeretné tudni, hogyan kell megfelelően tárolni a lábbelit, hogy hosszú évekig szolgálja? Vagy talán azon töpreng, mi a legjobb módja annak, hogy cipőjét bent tartsa, hogy elkerülje a sérüléseket? Ezekre és más kérdésekre adtunk választ cipőtároló cikkünk.

#5 Lengyel bőrcipő rendszeresen

A bőr lábbelik esetében rendkívül fontos a rendszeres polírozás. Ennek köszönhetően a cipője fenomenálisan fog ragyogni, és sokkal könnyebb lesz kifogástalan állapotban tartani. Mintha ez még nem lenne elég, egy jó minőségű cipőkrém segít hatékonyan elrejteni a karcolásokat és zúzódásokat. 

A bőrcipők polírozásával kapcsolatos összes legfontosabb információ megtalálható a ezt az útmutatót. Feltétlenül nézze meg, ha meg szeretné tudni, milyen gyakran kell fényesítenie a bőr lábbeliket, és ellenőrizze azt is, hogyan kell ezt megtenni, hogy minden alkalommal a legjobb eredményt érje el.

Látod, milyen egyszerű?

Maga is láthatja, hogy a cipők gondozása nagyon egyszerű, és nem igényel különösebb anyagi ráfordítást. Nincs más dolgod, mint bevált trükkjeinket alkalmazni, és kedvenc lábbelid sokáig úgy néz ki, mint az új. Sok szerencsét!