4 bevált módszer a cipők úti sófoltjainak eltávolítására


Az első hóesés mögöttünk van! A hóval borított város varázslatosnak tűnik, és nem tudsz betelni ezzel a lenyűgöző kilátással? A varázslat azonban megtörik, ha csúnya útsófoltokat lát kedvenc cipőjén... Szerencsére tudjuk, hogyan lehet hatékonyan megszabadulni tőlük. Házi gyógymódjaink csodákra képesek!

Előre figyelmeztetett mindig biztosított, vagy néhány szót arról, hogyan lehet megelőzni az út sófoltjait

Kíváncsi vagy, hogy télen miért jelennek meg csúnya foltok a cipőjén? A felületekre szórt útsót a cipő felső része felszívja. Amikor a nedvesség elpárolog, egy nem összefüggő fehér folt jelenik meg a szeme előtt. 

Ennek elkerülése érdekében az első használat előtt feltétlenül impregnálja cipőjét. Ennek köszönhetően vízlepergető réteget hoz létre, és megakadályozza, hogy a só behatoljon a cipő felső részébe. Így biztos lehet benne, hogy új vásárlása sokkal kevésbé lesz kitéve a külső tényezők negatív hatásainak, és sokkal tovább fog szolgálni!

Ne felejtsen el vízálló és foltálló készítményt használni. Így időt takaríthat meg, amelyet a sófoltok eltávolítására kell fordítania, és cipője nagyszerű megjelenésével fog gyönyörködni a következő szezonokban.

Hogyan készítsünk cipőt a tisztításhoz?

Elfelejtette az impregnálást, és csúnya útsófoltok jelentek meg a cipőjén? Fel a fejjel! Tudjuk, hogyan kell ezt kezelni, és örömmel osztjuk meg ezt a tudást!

Mielőtt azonban folytatná, törölje le a sómaradványokat, amennyire csak lehetséges. Erre a célra használjon viszonylag puha textúrájú nedves rongyot. Az lesz a legjobb, ha meleg vizet használ. Ha szívesebben tisztítja a cipőjét, használjon puha sörtéjű kefét, hogy megszabaduljon a sótól.

Az idő a szövetségesed!

Ne feledje, hogy az idő számít! Az útsó számos vegyszerben gazdag, és az általa okozott foltok károsak lehetnek a cipőre, és tartós elszíneződést okozhatnak. Ez különösen vonatkozik a természetes anyagokból, például finom borjúbőrből készült puha felsőrészekre.

Cselekedjen a lehető leggyorsabban, és semmi esetre se hagyja a sózott cipőt későbbre, mert sokkal nehezebb lesz kezelni ezt a problémát. Ezután kövesse az ebben az útmutatóban ismertetett bevált otthoni jogorvoslati lehetőségeket.

Konyhai segítők a sófoltok elleni küzdelemben

Ha a víz önmagában nem segített, akkor szüksége lesz a konyhai kisegítők támogatására. Az ecet és a mosogatószer olyan termékek, amelyek biztosan vannak!

Keverd össze ecet vízzel egyenlő arányban és fehér ruhával törölje le a felső alig látható helyét. Ha nem jelentkezik elszíneződés, folytathatja a műveletet. Erőteljesen dörzsölje a sófoltokat, amíg teljesen el nem tűnik. Egy puha kefével megtámaszthatod magad, ami fokozza az ecet hatását. Ezután nedves ruhával könnyen eltávolíthatja az ecetmaradványokat. 

Figyelem! A só és az ecet kombinációja a bőr kifakulását, sőt megrepedését okozhatja. Ennek megelőzése érdekében nem kell mást tennie, mint ezt az anyagot felvinni egy erre az anyagra dedikált kondicionálóval, amely segít megőrizni a rugalmasságát és kiemeli a színt, cipője pedig újszerű lesz.

Az ecetes módszer azonban nem működik velúr cipőknél. Ebben az esetben javasoljuk az ecet cseréjét mosogatószer. Tegye ugyanezt a csodálatos eredményekért.

A felsőrész száradási folyamatának felgyorsítása és a cipő tökéletes formájának megőrzése érdekében töltse fel régi újságokkal. Semmi esetre se hagyja cipőjét a fűtőberendezés közelében. A hatások ellentétesek lehetnek, mint amit terveztél!

 

Iskolai felszerelés utolsó lehetőségként

A cipők útsófoltjainak eltávolításához szüksége lesz valamire, ami minden diák tolltartójában megtalálható - Radír. Ez a termék hatékonyan segít a probléma kezelésében, amikor fehér foltok jelentek meg a velúr cipőjén. Csak törölje le a sós területeket, és rázza le a radír maradványait. Látod, milyen egyszerű? 

Annak érdekében, hogy a velúr cipője olyan jól nézzen ki, mint valaha, alaposan kefélje át egy speciális velúr kefével. Alternatív megoldásként használhat egy régi fogkefét.=

Ha nem sikerült megszabadulnod a makacs útsófoltoktól, nem kell megválnod kedvenc cipődtől. Az egyetlen dolog, amire szüksége van jelző. Ha fekete bőrcipővel van dolgod, a hatások szenzációsak lesznek! 

Az egykori feketeség helyreállítása érdekében filctollal fessük át az útsó maradványait. Győződjön meg róla, hogy vízálló terméket használ a tartós eredmény érdekében. Ismételje meg ezt a folyamatot szükség szerint!

A varázslatos tél mellékhatása

Az úti sófoltok a cipőn a varázslatos tél kellemetlen mellékhatásai. Bár az utakra, járdákra szórva hatékonyan megvédi az elesést, mindenképpen az idegeidre megy. Szerencsére ennek nem kell így lennie! A bevált trükkök ismeretében könnyedén megszabadulhat kedvenc cipője csúnya fehér foltjaitól. Sok szerencsét!