Hogyan mentsük meg a nedves cipőt?


Beléptél egy tócsába? kiöntött egy italt? Mosógépben mosott cipőt? Függetlenül attól, hogy a cipője miért lett vizes, biztosan nem akar megválni tőle. Tippeket keres, hogy megmentse átázott velúr csizmáját? Vagy talán szeretné tudni, hogyan kell gyorsan szárítani a bőrcipőket? azt javasoljuk!

Az átázott cipő nem a világ vége!

Egy hatalmas tócsa az úton, amit egyáltalán nem vett észre? Egy itallal teli tálcát, ami a pincér kezéből hirtelen a cipőjére esett? Hosszú séta túl vastag zokniban és cipőben, ami nem illik a napsütéses időjáráshoz?

Nem számít, miért lett vizes a cipője, nem kell megválnia tőle. Nincs más dolgod, mint betartani néhány egyszerű tippet, légy türelmes, és hamarosan újra élvezheted kedvenc cipődet. Eláruljuk a leghatékonyabb trükköket, amelyeknek köszönhetően kíméli átázott cipőjét. Dolgozni!

Hogyan mentsük meg a nedves cipőt?

Függetlenül attól, hogy nedves cipője velúr, bőr vagy szövet, néhány szabályt be kell tartani a szárítás során, hogy jól nézzen ki.

Először a lehető leghamarabb vegye le a cipőjét. Ezzel nemcsak a megfázást akadályozhatja meg, hanem a cipőjét sem teszi ki többé nedvességnek. Ha váratlanul nagy eső ért, érdemes táskát tenni a cipőjére. Így elkerülheti a károkat, mielőtt hazaér.

Másodszor, töltse be a cipő belsejét. Erre a célra használhat golyókká tekert régi újságokat, papírtörlőt vagy pamut zoknit vagy kesztyűt. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy cipője száradás után nem veszíti el eredeti formáját, felsőrészén pedig nem lesz csúnya hajlítás vagy akár repedés.

Harmadszor, kerülje a közvetlen hőforrásokat. A felsőrész és a talp közötti illesztések szétválását okozhatják, és hozzájárulhatnak a cipő alakjának deformálódásához. Ahelyett, hogy hajszárítóval támogatná magát, jobb türelmesnek lenni, és a bevált módszereket használni, amelyeket ebben a cikkben tárgyaltunk.

Hogyan szárítsunk cipőt?

A száradásra való felkészüléshez távolítsa el a fűzőt és a talpbetétet. Ez jelentősen felgyorsítja az egész folyamatot. Mielőtt elkezdené a cipő szárítását, alaposan tisztítsa meg az összes szennyeződéstől.

Szüksége lesz régi újságokra is, amelyek megtömik a cipő belsejét, hogy megakadályozzák a deformációt. Ügyeljen azonban a színes nyomatokkal ellátott helyekre, amelyek nyomokat hagyhatnak az érzékeny lábbelin. Ha a cipője erősen átázott, valószínűleg többször kell újságot cserélni.

Újságok helyett használhat ... nyers rizst, amely magába szívja a nedvességet és elnyeli a kellemetlen szagokat.

Az előkészített cipőt száraz, közvetlen napfénytől védett helyre tegye. Győződjön meg arról, hogy a választott hely jól szellőzik.

A leggyakoribb hibák

A nedves cipők megóvása érdekében összegyűjtöttünk néhányat az emberek által elkövetett leggyakoribb hibák közül. Ezt mindenképpen el kell kerülni! 

Cipők szárítása szárítógépben ez általában nagyon rossz ötlet. A cipő zúzódhat és eltörhet, a hő pedig a felsőrész alakját okozhatja. Ha érdekel a tökéletes illeszkedés, ne kockáztass! Ha azonban saját maga szeretné megtudni, és a gyártó biztosítja, hogy szárítógépe ezt a lehetőséget kínálja, válasszon egy rövid ciklust, és töltse meg a szárítódobot törülközőkkel, amelyek csökkentik a cipők ütődését.

Ugyanilyen kedvezőtlen cipők szárítása hajszárítóval. Ilyen módon a ragasztó feloldódhat és a cipő deformálódhat. Ha mégis így dönt, ügyeljen arra, hogy a légáramlás hűvös legyen, és tartsa biztonságos távolságban a szárítót, hogy ne okozzon tüzet! 

Semmilyen körülmények között ne használjon sütőt vagy mikrohullámú sütőt. Az interneten igazán furcsa ötleteket találhat a nedves cipők szárítására. A hő károsíthatja a cipőt, a talpukon és a felsőrészükön felgyülemlett baktériumok könnyen eljuthatnak az ételkészítés helyére. Ócskaság!

Áztatott velúr csizma. Mi a következő lépés?

Nem titok, hogy a velúr cipők különös gondosságot igényelnek. A rendszeres takarítás és impregnálás még mindig nem elég, ha kint váratlanul elkap egy hatalmas felhőszakadás. Beázott a velúr csizmája? Lazíts! Tudjuk, hogyan kell megjavítani. 

Menj haza minél előbb és vedd le őket. A cipő belsejét tömd meg golyókká sodort újságokkal, ami megakadályozza a csúnya zúzódások és redők kialakulását a felsőn, egyúttal felgyorsítja a száradást. Ezután óvatosan ecsetelje őket egy irányba, hogy helyreállítsa az átitatott anyag jó megjelenését és megszabaduljon a szennyeződésektől. Figyelem! Tartsa távol lábbelijét a közvetlen hőforrásoktól.

Miután a csizmák teljesen megszáradtak, zárja le újra velúr tömítőanyaggal. Kész! Útba léphetsz!

Tanulj a hibáidból

Az ember a hibákból tanul a legjobban. Séta megtervezésekor feltétlenül nézze meg az időjárás-előrejelzést. Ha esőt jósolnak, cserélje ki a velúr csizmát gubacsra. Rendszeresen impregnálja cipőjét, ami csökkenti a sérülések kockázatát, amikor hirtelen esik az eső. 

Ezenkívül próbálja meg megakadályozni a túlzott izzadást. Ügyeljen arra, hogy a cipő belsejében lévő betétek természetes, légáteresztő anyagokból készüljenek. Ezenkívül használjon speciális láb izzadásgátlókat, hogy szárazon tartsa őket.