Minden, amit a bőrcipők polírozásáról tudni kell


Most vásárolt új bőrcsizmát, amely tökéletesen passzol a télikabátjához? Végre spóroltál ezen az elegáns bőrcipőn, ami tökéletes lesz testvéred esküvőjére? Az a tény, hogy új vásárlása viszonylag drága volt, és a dobozból kivetve fenomenálisan nézett ki, nem jelenti azt, hogy mindig lenyűgözi a nagyszerű megjelenést. Valójában minden a te kezedben van! Ha jól vigyázol bőrcipőidre, biztosan hosszú éveken át szolgálják majd. A siker kulcsa a ... beillesztés.

Hogyan kell ápolni a bőrcipőt?

A jó minőségű bőr egy strapabíró anyag, mely fenomenális tartósságának köszönhetően hosszú évekig szolgálhat...egy feltétellel - ha megfelelően fogod ápolni.

A bőrcipők gondozása elsősorban a cipő impregnálását jelenti, amelyet az első felhúzás előtt érdemes elvégezni. Ugyanilyen fontos a cipők polírozása és polírozása, hogy jól nézzenek ki. 

Útmutatónkban az ezzel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat. Kezdjük el!

Miért érdemes bőrcipőt fényezni?

Kíváncsi vagy, miért érdemes fényesíteni a bőrcipődet? Könnyű!

Mindenekelőtt a bőrcipők fényezése segít megőrizni a megjelenését kifogástalan állapotban, és a körülményektől függetlenül ügyesen és esztétikusan fog kinézni. A cipőkrém kiemeli a bőr természetes szépségét, így cipője fantasztikusan ragyog.

Másodszor, a rendszeresen fényezett cipőt sokkal könnyebb karbantartani. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy sok időt takarítson meg a tisztításukkal. Mindez a természetes védőrétegnek köszönhető, amelyet a cipő felső részén lévő paszta hoz létre. Ennek eredményeként a cipője nincs annyira kitéve a nedvességnek, szennyeződésnek és egyéb szennyeződéseknek, mintha nem kezelnék. 

Harmadszor, a polírozásnak köszönhetően megvédheti cipőjét a foltoktól, sérülésektől és karcolásoktól. Ezenkívül a cipő polírozása kiemeli a színt és fényessé teszi őket, miközben megakadályozza az idő múlásával okozott fakulást. 

Sőt, ha bőrcipőjén karcok vagy horzsolások vannak, egy jó minőségű cipőkrém segít megbirkózni velük. Ne feledje azonban, hogy ebben az esetben az idő a szövetségese, és minél hamarabb kezdi az üzletet, annál valószínűbb, hogy eltávolítja ezt a kisebb sérülést.

Emellett a cipő fényezése remek kikapcsolódási lehetőség. Sokan úgy vélik, hogy ez a folyamat nagyon megnyugtató és terápiás.

Milyen gyakran fényesítsem a cipőmet?

Most, hogy tudja, miért érdemes csillogtatnia cipőjét, biztosan azon tűnődik, milyen gyakran kell ezt megtennie a legjobb eredmény érdekében. Alapvetően a gyakoriság attól függ, hogy milyen gyakran viseli a cipőt. Ha naponta hordja őket, havonta legalább egyszer-kétszer dörzsölje őket. A ritkábban hordott cipőknél a csiszolást évente legalább egyszer vagy kétszer el kell végezni. 

Ezenkívül ne féljen bízni az intuíciójában. Amint azt látja, hogy cipője fakulni kezd, és elveszti természetes fényét, töltsön fel cipőkrémet, és leheljen újra életet.

Ne feledje azonban, hogy a rendszeres polírozás nem mentesít a bőrcipő tisztítása alól. A legjobb, ha minden nap vagy hetente többször áttöröljük a felsőt és a talpat egy nedves ruhával, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől.

Hogyan kell fényesíteni a bőr cipőket?

A bőrcipők fényezéséhez a következőkre lesz szüksége:

  • bőrkondicionáló, amely puhítja és impregnálja a bőrt
  • bőr cipőkrém - krém a finom fényért és tökéletes hidratálásért vagy viasz a maximális fényért és maximális védelemért
  • puha lószőrkefe vagy mikroszálas kendő (lecserélheti egy régi pólóra), hogy csillogjon a bőrcipő
  • tiszta kendővel törölje le a cipőkrém maradványait

Hogyan kell fényesíteni a bőr cipőket?

A bőrcipők formázása nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan kell végigmenni ezen a folyamaton a legjobb eredmény elérése érdekében.

1. lépés: Készítse elő a cipőjét

Először is érdemes megfelelően előkészíteni a cipőt. Ennek köszönhetően nem csak a dolgát könnyíti meg, hanem egyenletesen osztja el a terméket. Szabaduljon meg a fűzőktől, hogy jobban hozzáférjen a teljes felsőhöz. 

Ha meg akarja őrizni a cipő eredeti formáját, csúsztassa be a facipőfákat, vagy cserélje ki összetekert újságokkal vagy zoknikkal. 

2. lépés: Szabaduljon meg a törmeléktől

Mielőtt folytatná, meg kell szabadulnia minden szennyeződéstől a bőr felszínéről. Ennek köszönhetően a felsőrész megfelelően fel lesz készítve a működésre, ami megakadályozza a csúnya foltok kialakulását és az elszíneződést.

Ehhez használjon nedves ruhát vagy kefét, amely lehetővé teszi a port és a szennyeződés hatékony eltávolítását. Ne hagyjon ki olyan részeket, ahol törmelék halmozódhat fel. Ha nedves ruhát használt, ügyeljen arra, hogy cipője teljesen megszáradjon. 

3. lépés: Ügyeljen a táplálkozásra

A következő lépés az, hogy ápolja cipőjét egy erre a célra szolgáló termékkel. Ezzel a lábbelit tökéletes állapotban tartja, és megóvja a repedésektől. 

Vigyen fel egyenletes réteg kondicionálót az egész cipőre mikroszálas kendővel. Várjon körülbelül 5 percet, és törölje le a felesleges terméket. Ezután várja meg, amíg a cipője teljesen megszárad, és a kondicionáló beszívódik a felületbe.

4. lépés: Öltöztesd fel a cipődet

Itt az ideje végre beilleszteni! Válasszon kiváló minőségű bőr cipőkrémet, és vigyen fel egy kis mennyiséget a felsőrészre. Ehhez használjon tiszta mikroszálas kendőt. Ezután körkörös mozdulatokkal egyenletesen dörzsölje szét a cipő felületét, ügyelve arra, hogy a termék minden zugba és résbe jusson.

5. lépés: Polírozza le cipőjét

Ha végzett a polírozással, fényesítse ki bőrcipőjét. Az előzőleg elkészített száraz mikroszálas kendőt vagy lószőrkefét mozgassa egy irányba, hogy eltávolítsa a paszta maradványait és fényessé tegye a cipőt. Egy idő után változtasson irányt.

Várja meg, amíg a cipő teljesen megszárad. Helyezze őket jól szellőző helyiségbe. Ez idő alatt ne tegye ki a lábbelit közvetlen napfénynek vagy más hőforrásnak, például fűtőtestnek. Kész! A cipője tökéletesen fényezett, és élvezheti a hibátlan megjelenést.