Hogyan tároljuk a cipőket, hogy hosszú éveken át élvezhessük tökéletes megjelenésüket?


Mindannyiunknak van legalább néhány pár cipője - kényelmes tornacipő a mindennapi sétához, elegáns cipő nagyobb rendezvényekre, légies papucs nyárra és meleg csizma télre. Tárolásuk sok gondot okozhat. Ha azt szeretné, hogy lábbelije sok éven át jól nézzen ki, kövesse néhány bevált tippet.

Az ápolt cipő évekre szóló befektetés

Függetlenül attól, hogy kollekciójában egy ismert tervezőtől származó extravagáns magassarkú, egy neves márka bőrpapucsa vagy egy kevésbé népszerű gyártó klasszikus tornacipője található, cipője hosszú évekig szolgálhat. 

Csak annyit kell tennie, hogy megfelelően gondoskodik róluk. A siker kulcsa nemcsak a megfelelő és rendszeres cipőápolás, hanem a tárolás is úgy, hogy ne veszítse el eredeti formáját és ne romoljon. Találja meg a választ a leggyakrabban feltett kérdésekre, és élvezze cipője tökéletes megjelenését örökre.

Kell-e külön szekrény a cipőm tárolására?

Sokan úgy gondolják, hogy elengedhetetlen egy külön ruhatár a cipők tárolására. Ez abszolút nem igaz! Csak egy kis helyet kell találnia, és a cipők évszakok közötti tárolása sem okoz gondot.

Először is ne rakja egymásra a cipőit az előszobában. Ez a megoldás nem csak a megfelelő pár megtalálásában okozhat nehézségeket, hanem hozzájárulhat a csúnya karcolások és zúzódások kialakulásához is. Olvasson tovább, hogy megtudja a cipők tárolásának leghatékonyabb módjait.

A cipőket az eredeti dobozukban kell tartani?

Ha sok helyed van, és fontosnak tartod kedvenc cipőid jólétét, jó ötlet lehet eredeti dobozukban tárolni őket. Ennek köszönhetően a lábbeli nem sérül, és nem okoz gondot a kívánt pár megtalálása. Sőt, ez egy teljesen ingyenes módszer, amely segít a megfelelő rendszerezésben.

Ha nem őrizte meg az eredeti csomagolást, akkor fel a fejjel! Bevált megoldás a cipő tárolására szolgáló átlátszó dobozok vásárlása. Ennek köszönhetően a cipő nem porosodik és nem kopog. Cipőkollekcióját klasszikus karton- vagy műanyag dobozokban is tarthatja. Nem kell mást tennie, mint leírni őket egy jelölővel, és pillanatok alatt megtalálja azokat, amelyeket keres. Azonban ne felejtse el biztosítani a cipőjének megfelelő légáramlást.

Azt tervezi, hogy a pincében tárolja a cipőket? Semmi esetre se válassz karton csomagolást erre a célra! Az ilyen dobozok, bár védenek a portól, nem nyújtanak megfelelő védelmet a nedvesség ellen, ami ezekre a helyiségekre jellemző. Ráadásul a rágcsálók könnyen elpusztíthatják őket, hogy hozzájussanak a bőrcipőhöz. Jobb megoldás az lenne, ha kis lyukú műanyag dobozokba fektetnénk be.  

Hogyan kell tárolni a cipőt, hogy ne romoljon?

Nincs külön ruhatárad és nincs elég helyed a lábbelik dobozos tárolására? Nincs veszve semmi! Befektethet egy speciális cipőtartóba. Némelyikük további ülésekkel van felszerelve, amelyeknek köszönhetően könnyedén felveheti kedvenc párját.

Válasszon egy keskeny modellt, amely könnyen illeszkedik egy szűk csarnokba. Zárt, többszintes szekrényt ajánlunk, amelyben a cipő nem porosodik.

A függő, függőleges cipőrendezők is remek megoldást jelentenek. A gardróbba vagy az ajtóra akasztottak kis helyet foglalnak, és kétségtelen előnyük a megfizethető ár is.

Hogyan válogatjam szét a cipőmet?

A cipők tárolására szolgáló hely kiválasztása után érdemes időt szánni azok elkülönítésére. Először is oszd szét a cipőket a mindennapi viseletekre és azokra, amelyeket csak nagyobb rendezvényeken hordasz. A szezonális szegregáció ugyanilyen hasznos lesz.

Győződjön meg arról, hogy könnyebben hozzáférhet a gyakrabban viselt párokhoz. Így nem kell időt vesztegetnie egy adott pár megtalálására.

Meg kell tisztítanom a cipőmet, mielőtt elraknám a cipőmet?

Mielőtt a szezonális cipőt a szekrény aljára tenné, ne felejtse el alaposan megtisztítani a cipőjét. Ezután kezelje őket speciális ápolószerekkel, amelyek minden anyagtípushoz készültek. 

Ellenkező esetben szabad szemmel láthatatlan baktériumok, szennyeződések jelenhetnek meg a cipőn, ami akár penészképződést is okozhat.

Ezenkívül ne felejtse el hagyni a cipőjét egy ideig száradni, mielőtt a dobozba helyezi. A keletkezett verejtéknek és nedvességnek megfelelően el kell párologni.

A tisztítatlan cipő, még ha a leggondosabb módon visszateszi a dobozokba, nem garancia a jó állapotban tartásra. Emiatt tárolás előtt mindig törölje le és hagyja megszáradni.

Hogyan kell tárolni a csizmát, hogy ne veszítse el alakját?

Ahhoz, hogy kedvenc csizmád ne veszítse el alakját, nem kell speciális cipőfákba fektetni. Csak ki kell töltenie a cipő belsejében lévő helyet régi, feltekert újságokkal. Akár használt vizes palackokat is használhat.

Tartsa cipőjét kiváló állapotban az elkövetkező években

Amint látja, a cipő megfelelő tárolásának számos előnye van. Nemcsak sok éven át jó állapotban tartja őket, de könnyebben megtalálhatja a viselni kívánt párost is.

Hiszünk abban, hogy tippjeinknek köszönhetően a cipő tárolása nem jelent kihívást számodra, és mindig élvezheted kedvenc cipőid kifogástalan állapotát.