A PA1 egy olyan rendszer, amelyet különféle típusú felvételek hangminőségének javítására használnak. A Phase Alternating Line rövidítése, amely a változó vonal fázisa. Ezt a rendszert az 1970-es években fejlesztették ki Nagy-Britanniában, és főként televíziózásra szánták, de idővel különféle területekre is kiterjesztették, mint például a zeneipar és a filmművészet.

A PA1 egy speciális technológiát használ, amely pontosan illeszkedik a hang fázisához és frekvenciájához, amely kiküszöböli a nem kívánt torzításokat és javítja a hangminőséget. Ezt a rendszert különösen a koncertfelvételeknél alkalmazzák, ahol fontos a hangszerek hangjainak és az énekes hangjának a lehető legjobb módon történő reprodukálása.

A PA1 nagyon hatékony és népszerű a lemeziparban, használata hozzájárul a hangminőség javításához és az anyag iránti érdeklődés fokozásához. Erre a megoldásra érdemes odafigyelni koncertek szervezésénél vagy zenei albumok rögzítésekor, mert jelentős előnyökkel és elégedettséggel járhat a befogadók számára.