Lazítsa el a lábát egy cipőben töltött nap után. Ismerje meg azokat a módokat, amelyek megkönnyebbülést jelentenek


Az egész nap a lábadon fárasztó lehet, akár szórakozással, akár munkával töltöd. Lábának és lábfejének izmai folyamatosan dolgoznak, így kellemetlen érzést, sőt fájdalmat is érezhet egy nehéz nap után. Szerencsére ismerünk néhány hatékony módszert, amellyel segíthetünk.

Fáradtság egy nap után a lábamon

A fáradtság egy nap után a lábakban gyakori probléma, amely a legtöbb embert érinti. Okozhatja helytelen lábfelépítés, sérülések, elhízás, sőt, a rosszul illeszkedő cipők is. 

A könnyen megszüntethető okok mellett a láb és a láb izomzatának állandó munkája is hozzájárulhat a lábfájdalmak kialakulásához. Neki köszönheti, hogy testét stabilan egyensúlyban tudja tartani. 

A látszattal ellentétben nem kell egész nap sétálnod ahhoz, hogy kényelmetlenül érezd magad. Egy helyben állni még nagyobb erőfeszítés, mint mozogni. Ekkor a vérkeringés akadályozott, ami duzzanatot, sőt fájdalmat is okozhat.

Szerencsére ismerünk néhány hatékony módszert, amellyel segíthetünk. Kezdjük el!

Kellemes masszázs és nyújtás

Semmi sem nyugtatja meg a fáradt lábakat, mint egy kellemes masszázs. Még kellemesebb lesz, ha valaki megteszi helyetted. Ha azonban ez nem lehetséges, sikeresen megteheti saját maga. A masszázs javítja a vérkeringést, csökkenti a feszültséget, munkára serkenti az izmokat és enyhíti a gyötrő fájdalmat.

Használjon masszázsolajat vagy hagyományos olívaolajat, és dörzsölje be vele a lábát. Ezután masszírozza át őket a fájdalmas pontokon, összpontosítva a lábujjak, az ív és a sarok környékére. Használhat speciális betétekkel ellátott masszírozót is.

A további megkönnyebbülés érdekében előzetesen áztassa be a lábát speciális sóval. Az ilyen intézkedések nemcsak lágyítják a durva bőrt, hanem csökkentik a gyulladást és a fájdalmat is.

A nyújtás lehet a masszázs csúcspontja. A masszázzsal ellazított lábak a leginkább érzékenyek az ilyen kezelésekre. Dőljön hátra, és nyújtsa ki a boka- és lábujjait a kezével. Ha nem éred el, használhatsz edzéshez tervezett ellenálló szalagokat, régi harisnyanadrágot vagy övet a köntösödből.

Fagyott víz vagy teniszlabda

Egy nagyszerű módja annak, hogy megkönnyebbüljön egy hosszú cipőben töltött nap után… egy üveg fagyasztott víz. Mindig érdemes a fagyasztóban tárolni, még akkor is, ha nem mész bulizni a klubba, és nem mész hajnalig szórakozni.

A kellemetlen lábfájdalmak enyhítésére üljön kényelmesen egy székre vagy kanapéra, kapcsolja be kedvenc sorozatát, és tegyen egy üveg fagyott vizet a földre. Fuss át rajta, görgesd előre-hátra, amíg meg nem enyhül. 

A lehűtött víznek köszönhetően a fájdalom jelentősen csökken. Mindezt a hideg miatt, amely hatékonyan csökkentheti az izmok gyulladását. A hőterápia is hasznos. Nem kell más, mint egy kellemesen forró vízzel zuhanyozni a talpa felé. 

Egy üveg fagyasztott víz helyett használhat teniszlabdát is. Állva vagy ülve görgesd körbe a földön. Csak 10 perc kell ahhoz, hogy a lábad jobban érezd magad! Látod, milyen egyszerű?

Érzékszervi séta

Az érzékszervi utakat a legkisebbek is szeretik. Szüleik is nagyra értékelik őket, akik tisztában vannak a gyermek testtartására gyakorolt ​​jótékony hatásukkal. Egy felnőttet azonban semmi sem akadályoz meg abban, hogy érzékszervi sétát tegyen!

Elég egy tucat perc mezítláb séta füvön, kavicson, apró kavicsokon vagy homokon. Bár elsőre kényelmetlennek tűnhet, nem is fogod tudni, mikor érzed megkönnyebbülést.

Győződjön meg róla, hogy cipője megfelelően illeszkedik

Ha a leírt módszerek egyike sem hoz megkönnyebbülést, a probléma a rosszul illeszkedő cipőben lehet. Lehet, hogy nem dörzsölik a sarkát vagy nem hólyagosodnak fel. Ennek ellenére előfordulhat, hogy túl szűknek bizonyulnak. Sarok esetében ügyeljünk a lábboltozat alátámasztására. 

Jobb lesz, ha megszabadulsz a rosszul formázott és kopott lábbelitől. E cipő viselésének hatásai nagyon fájdalmasak lehetnek. A tyúkszem, a láb deformitása és még a hátproblémák is csak néhány a nem megfelelően illeszkedő cipő viselésének következményei közül. 

A jó lábbeli az, amelyik hosszában és szélességében is megfelel Önnek, és egy kis extra helyet biztosít a duzzadt lábaknak. A túl merev és túl könnyű cipők esetleg nem nyújtanak megfelelő tartást, ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon ilyen modelleket.

Betétek cipőkhöz

A lábfájdalmak gyakori oka a helytelen testtartás is, ami további megterhelést jelent. A láb terhelésének megfelelő elosztása érdekében érdemes megfelelően profilozott talpbetétet használni a cipőkhöz.

A gélbetétek is megkönnyebbülést jelentenek. Lehűtheti őket, mielőtt kimenne, hogy segítsen az ismeretlen lábaknak túlélni a hosszú sarkúakat.

Látogassa meg az orvost

Az utolsó lehetőség lehet egy szakképzett orvos látogatása. Számos olyan betegség van, amely hozzájárulhat a láb elviselhetetlen fájdalmához. Ide tartozik például a cukorbetegség, a szívelégtelenség és a reumás ízületi gyulladás.

Egy tapasztalt szakember biztosan azonosítja a problémát és azonnal hatékony megoldást talál, az egészséges lábak pedig gyorsan megtérülnek, biztosítva a jó közérzetet.