Túrázás - milyen cipőt válasszunk?


Szeretnénk azt mondani, hogy minden bizonnyal kényelmes, de nem sokat segít a megfelelő cipő kiválasztásakor. Valójában számos tipp segíthet egy réteg kitöltésében a bájos hegyi utak felfedezéséhez. Ma szeretnénk összegyűjteni őket egy értelmes cikkbe, amely jelentősen megmagyarázza a cipőt a túrázáshoz.

Szeretnénk azt mondani, hogy minden bizonnyal kényelmes, de nem sokat segít a megfelelő cipő kiválasztásakor. Valójában sok tipp segíthet egy réteg kitöltésében a bájos hegyi utak felfedezéséhez és még sok máshoz. Ma szeretnénk összegyűjteni őket egy értelmes cikkbe, amely jelentősen megmagyarázza a cipőt a túrázáshoz.

Emellett egyre gyakrabban használjuk az online áruházakat, ezért elsősorban rájuk fogunk összpontosítani. Annak érdekében, hogy jól válasszon cipőt, figyeljen arra, hogy a cipő miből készül, valamint a talpára vagy a felsőrész hosszára. Mindezeket az információkat megtalálhatja a webhelyen, és élvezheti a gyors vásárlást. De mielőtt ezt megtennénk, fontoljuk meg a jó túracipők három legfontosabb jellemzőjét.

A cipő ellenáll az időjárási viszonyoknak és a durva ösvényeknek

Ez egy nagyon általános tanács. A tartós cipő elsősorban olyan anyagból készült, amely leggyakrabban nedvességálló, sőt vízálló. Bár úgy tűnhet, hogy a hegyekben való túrázás egy tortát jelent, néha előfordulhat, hogy az út éppen felülmúl minket. Esni kezdett az eső, ezért meg kellett állítani, és fel kellett hagyni a további mászással vagy egy nyugodtabb területre való átköltözéssel. Ebben az esetben a cipőknek akkor is túl kell élniük velünk, ha mocsaras, ázott és gyakran csúszós talajon járunk.

Érdemes megjegyezni, hogy minden cipő egyszerűen elkopik az idő múlásával. Azonban vigyáznia kell rájuk a gyártó ajánlása szerint. A bőrt, beleértve az ökológiai bőrt, az első használat előtt impregnálni kell, a cipőt nem szabad nyílt lángon, például tűzön szárítani. Hagyás után hagyja őket természetes módon megszáradni, vagy egy éjszakán át.

Amikor kiválaszt egy cipőt egy nehéz és könnyebb útvonalhoz, meg kell vizsgálnia a cipők felépítését. Ha külföldi csúcsokra megyünk, ahol jóval alacsonyabb lehet a hőmérséklet, érdemes erős és szigetelt cipőt választani. Ha a lengyel Bieszczady -ba megyünk - vegyünk fel könnyű, de magas túracipőt.

Alacsony vagy magas?

Kezdjük a kérdéssel - miért olyan rendkívül fontos a felsőrész magasságának különbsége? Az ok egy nagyon egyszerű és praktikus dologban rejlik. Ha úgy döntünk, hogy nehéz, rögös utat követünk, akkor a magas felső védi a bokánkat a csavarodástól és egyéb sérülésektől. Alsó csizma kevésbé göröngyös, laposabb terepekre lesznek alkalmasak, ahol nem fenyeget például a csúszós kövek.

A magas csizma ősszel is bizonyítani fog, amikor úgy döntünk, hogy a nyár után felmászunk a csúcsokra. A stabil kolera nemcsak a boka, hanem a lábközépcsont, a sarok és a bokaízület stabilizálásában is segít. Az így kiválasztott cipők határozzák meg biztonságunkat minden hegyi ösvényen.

Miért kell egy lábbal nagyobbnak lennie?

Az a néhány hobbi, aki erősen érdeklődik a túrázás iránt, tud erről a tényről. A legtöbb ember, aki túrázni szeretne a hegyekben, nem veszi észre, hogy egy méretel nagyobb cipőt kell vásárolnia. Ez több okból is kényelmet biztosít számunkra. Először is érdemes megjegyezni, hogy a láb duzzad. Télen felvehet egy további zoknit egy jó túracipőbe, hogy megvédje magát a hidegtől. A probléma azonban nem csak ebben az évszakban lehet - a túraútvonaltól és a mászás magasságától függően előfordulhat, hogy csak megfázunk, és egy plusz zokni istenáldozat lesz.

A jó cipőknek időbe telik megtalálni őket, de az online áruházban egy menetben vásárolhat túracipőt egy tizenéves vagy tizenéves fiú számára gyermek. Különféle színekben kaphatók, és különféle ellenálló anyagokból készülnek. Cipő egy felnőtt, különböző sportváltozatokban. Végül is az egész család kényelmét és biztonságát kell előtérbe helyezni.