Szép, egészséges lábakra vágysz? Kerüld el ezeket a cipőket!


A lábak rendkívül fontos részei a testnek. Ők azok, akik végigvezetnek az életen, és minden lépéssel megvalósítják terveidet és álmaidat. Idővel azonban lábai egyre rosszabbul nézhetnek ki a rosszul illeszkedő lábbelik miatt, és ami még rosszabb – előfordulhat, hogy nem hajlandó engedelmeskedni Önnek. Szeretné elkerülni? Nézze meg, mely modelleket érdemes elkerülni, és mivel helyettesítheti őket.

A láb egészsége elsődleges!

26 csont. 33 tó. Több mint 100 izom, inak és szalagok. A láb (szó szerint és átvitt értelemben) tested alapja! Jó állapotuk elengedhetetlen ahhoz, hogy pontosan úgy élhess, ahogyan szereted – akár az extrém hegymászást, akár a nyugodt tengerparti sétákat kedveled. 

A lábak azok, amelyek tartást és egyensúlyt biztosítanak mozgás közben, felelősek a testtartásodért és befolyásolják a közérzetedet. Hiszen az egészséges láb az egészséges test alapja! Mindannyian tudjuk, hogy egészséges lélek az egészséges testben!

Egészségügyi problémák? Nem köszönöm!

Hát- és térdfájdalmak, egyensúlyzavarok, helyes testtartási problémák, lapos láb, esetleg bütykök? Határozottan azon vagyunk!

Nem mindenki tudja azonban, hogy a lábproblémák tartós egészségügyi problémákat okozhatnak, amelyek hosszú távon megkeserítik az életét, és elveszíti a vágyat, hogy elhagyja otthonát.

Szerencsére a súlyos betegségek kialakulásának megelőzése viszonylag egyszerű. Nem kell mást tenned, mint az alapoktól kezdeni, vagyis a mindennapi cipőcserétől. Vannak olyan modellek, amelyeket jobb elkerülni, ha törődsz lábaid kifogástalan állapotával. 

Kíváncsi vagy, melyik cipőt kerüld el? Jó helyre jöttél! Ebből a cikkből mindent megtudhat róla. Kezdjük!

Magassarkú? Csak karácsonytól!

Ha a nők azon csoportjába tartozol, akik nap mint nap büszkén járnak égig érő sarkú cipőben, akkor itt az ideje, hogy véget vess ennek. A magassarkú az egyik legveszélyesebb cipő a lábadra!

A gombostű formájú természetellenes megemelkedés extra nyomást gyakorol a hátára, a lábára és még a csípőjére is. Ennek eredményeként az Achilles-ín fájdalmasan megnyúlik és megrövidül, és kellemetlen fájdalmat kezd érezni.

Ráadásul a lábfejed is jelentősen veszélyeztetett! A magas pumpák rendszeres viselése a lábfejen lévő "párnák" elvékonyodását okozza, ami észrevehetően kevésbé csillapítja a járást. Ennek nem csak a lábak száraz bőre lehet az eredménye, hanem csúnya bőrkeményedés és tyúkszem is.

Ennek megelőzése érdekében csak ünnepnapokon viseljen magassarkút, minden nap válasszon lapos cipőt. Még mindig elegánsan és nőiesen szeretnél kinézni? Mindenképpen nézd meg ez a cikkamelyben összegyűjtöttük a legkényelmesebb és legfennálisabb lapos cipőket.

Cserélje le a papucsot divatos szandálokra

Egy másik problémás cipőmodell a papucs, amely bár őrülten néz ki, nem nyújt támaszt a lábnak. Ennek eredményeként a talpi fascia vagy az Achilles-ín fájdalmas gyulladása alakulhat ki. Mindez annak köszönhető, hogy a lábai túlzottan markolják a cipőt, hogy a cipő a helyén maradjon. 

Azonban nem csak erre kell felkészülnie, ha rendszeresen visel papucsot. A megfelelő párnázás hiánya és a sarok talajt érésével a lábad viseli a legtöbb nyomást. Ez elviselhetetlen sarokfájdalmat eredményezhet.

Mértékkel viseljen papucsot, és lehetőleg divatos szandálra cserélje. Bár ezeket a cipőket nem olyan gyorsan felhúzni, a rögzítésükkel eltöltött extra másodpercek mindenképpen megérik a gyertyát! Látni fogod, hogy a lábad hálás lesz neked. Tudjon meg többet a női szandálokról itt ez a cikk.

Hegyes helyett kerek orr

A hegyes lábujjak a cipőben igazi rémálom a láb számára! Az összezúzott ujjak nem tudnak szabadon mozogni, ezért összezsugorodnak. Ennek eredményeként észreveheti, hogy az ujjai elkezdenek felkunkorodni.

Ebben a helyzetben Ön az ún kalapácsujj. Ez a deformitás hozzájárulhat a tyúkszem és a hólyagok kialakulásához, valamint benőtt köröm kialakulásához. Ha nem fordul szakemberhez, idővel ízületi elmozdulásra, sőt degeneratív elváltozásokra is számíthat.  

A hegyes orrú cipők szintén hozzájárulhatnak a nyálkahártya kialakulásához. Elegáns cipőt keresel, amely megfelel ennek a feltételnek? Mindenképpen nézd meg itt.

Egy láb egy életre

Ne feledd, hogy életed hátralévő részében csak az egyik lábad fog elkísérni. Ezért mindenképpen vigyázz rájuk! Szabaduljon meg a kopott cipőktől, amelyek fájdalmas sérüléseket okozhatnak. Az egyes izom- vagy ízületi csoportok túlzott igénybevételének korlátozása érdekében a legjobb, ha több különböző párat viselsz felváltva. 

Ne feledje, hogy minden az emberekért van. Érdemes azonban mértékletességet tartani, és nem vakon követni a legújabb trendeket. Végtére is, ha feláldozza a lábát a látszólag jó megjelenésért, nem éri meg azt az egészségügyi kockázatot, amelyet végül vállal.

Biztosak vagyunk benne, hogy tippjeink segítenek abban, hogy gondoskodjon lábai kiváló állapotáról. Sok szerencsét!