Jobb megelőzni, mint gyógyítani. Minden, amit a gyermek megelőző cipőkről tudni kell


Minden szülő aggódik gyermeke megfelelő fejlődéséért. Ahogy gyermeke aktívabbá válik, nyilvánvalóvá válik a cipők iránti igény. Egyes szülők úgy döntenek, hogy megelőző cipőt vásárolnak anélkül, hogy szakemberrel konzultálnának. Hiszen azt mondják, jobb a megelőzés, mint a gyógyítás. Kíváncsi vagy, hogy valóban szükséges-e? azt javasoljuk!

Mire használhatók a profilaktikus cipők, és miben különböznek a szokásos lábbeliktől?

A profilaktikus cipőt - természetesen - a mozgáshoz használják. Szupererejük azonban abban rejlik, hogy a lábfej, a boka, sőt az egész láb szerkezetét is támogatják. Ennek köszönhetően elősegítik gyermeke megfelelő növekedését és lehetővé teszik a járás megfelelő fejlődését. Akadálytalan mobilitást biztosítanak, elnyelik az ütéseket, javítják az egyensúlyt, garantálják a kényelmet és megelőzik a fájdalmat.

Leegyszerűsítve: a megelőző cipők azok, amelyek a gyaloglást, a futást és a világ felfedezését igazi élvezetté, nem pedig kínszenvedéssé teszik kisgyermeke számára. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a legfontosabb szempontokat, amelyek megkülönböztetik őket a klasszikus lábbeliktől.

Először is, a megelőző cipők profilja más, mint a szokásos társaik. A középtalp és a külső talp merevebb és kerekebb, így nem csavarodik olyan könnyen. Sőt, a profilaktikus cipőknek kemény sarka van, amely további stabilitást biztosít.

Kinek jó a profilaktikus cipő?

A támasztó, jól illeszkedő lábbeli elengedhetetlen. Az aktív gyermeket, aki nagy kíváncsisággal fedezi fel a körülötte lévő világot, ne tartsa vissza a kényelmetlen cipő.

Vannak esetek, amikor a profilaktikus cipő vásárlása kötelező. viselik őket olyan gyermekek, akik lábrendellenességgel születtek, és azok, akik ezt idővel szerezték meg.

Szerencsére az ortopéd lábbelik már nem ijesztenek meg megjelenésükkel egyenesen egy letűnt korszakból. A megelőző cipők gyártói követik a legújabb trendeket, és a legfiatalabb felhasználók igényeihez és preferenciáihoz igazítják a stílust.

 

Miért nem érdemes egyedül ortopéd cipőt vásárolni?

Ha senki sem erősítette meg félelmeit, és gyermekét nem diagnosztizálta szakember, semmi esetre sem szabad önállóan dönteni a profilaktikus cipő vásárlásáról. Az ilyen lábbeli indokolatlan használata gyengítheti a láb izmait. 

Vannak azonban olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy ideje időpontot egyeztetni orvosával. Itt vannak:

  • Gyermeke hajlamos megsérülni a boka területén
  • a baba lábai befelé mutatnak járás közben
  • a baba lába kifelé mutasson járás közben
  • Gyermekének krónikus fájdalma van a sarkában, a hátában vagy a térdében
  • gyermeke lábán egyértelműen lapos láb jelei mutatkoznak

Ellenőrizze, hogy gyermekének szüksége van-e ortopéd cipőre

Kétségei vannak, hogy gyermekének szüksége van-e ortopéd cipőre? Mindenképpen konzultáljon gyermeke gyermekorvosával, aki szükség esetén szakorvoshoz irányítja. 

Egy tapasztalt ortopéd azonnal felméri a korrekcióra szoruló betegségeket, és segít kiválasztani a megfelelő ortopéd cipőt, vagy javasolja a speciális talpbetétek vásárlását, amelyek tehermentesítik gyermeke lábát.

Hol lehet ortopéd cipőt vásárolni?

Ha félelmei beigazolódnak, és az orvos azt javasolta, hogy gyermeke viseljen megelőző cipőt, érdemes olyan modelleket keresni, amelyek minden igényt kielégítenek. Hagyja fel a használt profilaxis cipő vásárlását. Ne feledje, hogy minden láb más és egyedi. Az ilyen cipők súlyosbíthatják a problémát, és akár visszafordíthatatlan változásokat is okozhatnak a láb szerkezetében. 

Ehelyett válasszon olyan neves márkák lábbelijét, amelyek ortopéd szakemberekkel együttműködve készítik őket. Keressen olyan cipőket, amelyekben a megfelelő felépítés és a legújabb technológiai megoldások ötvöződnek. Válasszon természetes anyagokból készült modelleket. Gyerekek számára a tépőzáras cipők tökéletesek lesznek, mivel könnyen fel- és levehetőek lesznek, és - ami a legfontosabb - tökéletes illeszkedést garantálnak.

Webáruházunkban megtalálja a legjobb megelőzési cipőket. Válassz ezek között lány szandál aranyos pillangós díszítéssel és épített bőrcsizma tépőzárral rögzítve. Fiúknak ajánljuk sötétkék árnyalatú cipő barna betétekkelamelyek a legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek.

Milyen gyakran kell cserélni az ortopéd cipőket?

Ne feledje, hogy az ortopéd cipők élettartama minőségüktől és használatuktól függően változhat. Ha azonban a kopás nyilvánvaló jeleit észleli, mindenképpen fektessen be egy új párba. Ellenkező esetben ez a látszólagos gazdaságosság negatív hatással lehet gyermeke testtartására és egészségére!

Ne felejtse el, hogy a gyermekek lába milyen gyorsan nő. Rendszeresen ellenőrizze, hogy a cipő megfelelő méretű-e, hogy biztosítsa a kényelmet és támogassa kisgyermeke egészséges fejlődését.