Hozzászólások vagy gombostűk? Melyik sarok lesz jobb mindennapi használatra és nagyobb rendezvényekre?


A sarkú cipők fenomenálisan kiegészíthetnek bármilyen stílust, igazi WOW hatást keltve! Sajnos a bennük való mozgás kihívást jelenthet a képzetlen nők számára, különösen, ha tűvékony tűkről van szó. Az egyensúly megtartása sokkal könnyebb, ha cipőt adunk egy oszlopra. Nézze meg, milyen egyéb különbségek vannak a két saroktípus között, és válassza ki az igényeinek megfelelőt.

Számít a sarok vastagsága?

A magas csizmát elsősorban a magasság vizuális növelésére, a lábak kiterjesztésére és a figura arányainak kiegyenlítésére használják. Sőt, bármilyen stilizációt gazdagíthatnak, megadva a hőn áhított WOW hatást! 

Sok nő azonban azon tűnődik, hogy a sarok vastagsága változtat-e. Határozottan igen! Minél vastagabb sarkot választasz, annál kényelmesebben tudsz majd mozogni benne. 

Hiszen a magas csizmát nem csak azért készítették, hogy istenien nézzen ki benne. Ha egyenletes járást szeretne, a sarok vastagsága a legfontosabb.

A sarok vastagsága és a figura formája

A sarok vastagsága nem csak a használat kényelmét befolyásolja. Tökéletes kiegészítője lehet bármely figurának, harmonikus végeredményt alkotva. 

A homokóra és oszlopos sziluettű nők magassarkúban és cipőben egyaránt előnyösek lesznek. Ha a tested egy fordított háromszögre emlékeztet, kényelmes rudakat választva könnyedén kiegyenlítheted az arányokat. 

A kis termetű hölgyek kissé karikírozottnak tűnhetnek az oszlopon álló sötét, magas csizmában, ami kiemeli az aránytalanságokat. Ez az elv mindkét irányban működik. Nők molett kerüljék a meglehetősen tűvékony tűsarkú cipőket, és inkább válasszák a stabil szárú cipőt. 

Mind a magassarkú, mind a támasztékok miatt a lábak hosszabbnak tűnnek, a vádli pedig csodálatosan néz ki.

Sarok vastagsága és stílusa

A sarok vastagságának megválasztásánál a ruházatot is érdemes figyelembe venni. Egyes ruhák magas sarkú cipőt igényelnek, míg mások remekül működnek cipővel egy oszlopon.

Ha légies, finom szatén vagy selyem szoknyát visel, ne használjon nehéz oszlopokat. Ehelyett válasszon vékony vagy klasszikus sarkú cipőt. Ha nem érzi stabilnak magát, választhatja a könnyű ékeket.

Ha azt a benyomást szeretné kelteni, hogy sok erőfeszítést fektet a tökéletes megjelenésért, ne habozzon, és vegye fel tűsarkút. Ezek a cipők még farmerrel és fehér pólóval is WOW hatást keltenek. Hiszen a magassarkút nem csak díszes alkalmakra tartják fenn! 

Az oszlopon lévő stabil cipő egész évben hordható. A magassarkúkkal ellentétben még jeges talajon is egyensúlyban tartanak. Divatos, térd feletti csizma a poszton stílusosan nézhet ki a hideg napokon.

Milyen sarkú cipőt válassz minden nap?

A mindennapi stílushoz válasszon matt felületű sarkú cipőt. Tökéletes az Ön számára szarvasbőr és fénytelen bőr, pl. állati motívummal.

Ha stabilnak érzed magad az égig érő magassarkúban járva, sikeresen hordhatod minden nap. De ne felejtse el túl gyakran csinálni. Az ilyen magas cipő napi viselése problémákat okozhat a hosszú távú használat során. A legproblémásabbak a hátfájás, a gerinc görbülete, a nyálkahártyák és egyéb lábdeformitások, például az Achilles-ín megrövidülése.

A poszton lévő cipők kevésbé rontják az állapotát. A nagyobb sarokfelületnek köszönhetően a lábadnak garantáltan nagyobb az állófelülete, és a térdre nehezedő nyomás sem olyan erős, mint a magassarkúnál.

Emiatt jobb, ha napi rendszerességgel töltünk fel készletet egy pár kényelmes oszlopamelyet sikeresen viselhet az irodába és a barátokkal való kávézáshoz.

Nyáron telitalálatosak lesznek áttört szandál a poszton. A világosbarna szín tökéletesen kiegészíti az ünnepi stilizációt, a parafát imitáló sarok pedig vonzza a járókelők tekintetét. Figyelemre méltó még a kényelmes cipzáras rögzítés a cipő oldalán.

Milyen magassarkút vegyen fel nagyobb rendezvényekre?

A klasszikus magassarkúk tökéletesek a nagyobb kijáratokhoz. Ha randevúzni mész, döntsd el hegyes orrú lakkozott modell. A felsőrész átlátszó része megmozgatja másik feled fantáziáját, a kényelmes sarok pedig kényelmessé tesz majd, amikor párod úgy dönt, hazakísér.

Ha kirándulást tervez egy táncklubba, fogadjon arany pumpák egy tűn. A klasszikus megjelenésnek köszönhetően más alkalmakkor is sikeresen viselheti majd ezeket a cipőket, például barátja esküvőjén. A gondosan megtervezett talpszerkezet jó minőségű talpbetéttel kombinálva minden gond nélkül eltáncolja bennük az éjszakát.

Kényelem kontra jó megjelenés

Szerencsére nem kell választanod a kényelem és a jó megjelenés között. Mind a klasszikus magassarkú, mind a kényelmes poszt az alkalomtól függetlenül fenomenálisan néz ki. 

Válassza ki azokat, amelyek kényelmesebbek az Ön számára, és amelyek jobban kiegészítik stílusát. Meggyőződésünk, hogy tippjeinkkel ez a feladat gyerekjáték lesz.