Élvezze a kényelmes cipőt a megfelelően illeszkedő felsőrésznek köszönhetően


A felsőrész, bár látszólag csak vizuális szempont, óriási hatással van a cipők általános használatának kényelmére. Magassága és kerülete különösen fontos a magas ívű és feszesebb vádlijú emberek számára. Ha online rendelsz cipőt, akkor az olyan nyilvánvaló szempontok mellett, mint a talpbetét hossza, vedd figyelembe a felsőrész tulajdonságait is. Azt tanácsoljuk, hogyan állítsa be, hogy kényelmes cipőt élvezhessen.

Pontosan mi a felsőrész és mire való?

A titokzatos hangzású felsőrész nem más, mint a cipő azon része, amely részben vagy teljesen letakarja a lábfejet.

Más szóval, a felsőrész a cipő összes részéből áll, amelyek a talp felett vannak, és lefedik a lábujjakat, a sarok hátsó részét, valamint a lábfej felső részét és oldalait. Csizmák esetében a felsőrész a bokát is lefedi, csizmában pedig a vádlit és még a comb egy részét is.

A cipő felsőrészének feladata, hogy stabil kapcsolatot biztosítson lábának a talppal, mind járás, mind állás közben. A jó minőségű felsőrész kellően alkalmazkodik a láb formájához, hogy valódi kényelmet biztosítson használat közben.

Milyen funkciói vannak a felsőnek?

Ennek a feladatnak a maradéktalan teljesítése érdekében a cipő felsőrésze több olyan részből áll, amelyek fontos funkciókat látnak el. Ismerje meg közülük a legfontosabbakat.

A láb oldalát és hátulját borító anyag lehetővé teszi a cipő megfelelő formájának megőrzését. A sarok területén gyakran alkalmaznak kiegészítő megerősítést, amely felbecsülhetetlen értékű tartást biztosít a lábnak és garantálja a cipők hosszabb élettartamát.

A lábfej tetején van egy elem, amely megtámasztja a lábfejet és lehetővé teszi a magabiztos járást. A felsőrész ezen részének elkészítéséhez sok gyártó áteresztő anyagokat használ, amelyek megfelelő légáramlást biztosítanak a lábfejen belül.

Egyes cipőkben találsz egy nyelvet is, amely - a fűzőkkel együtt - lehetővé teszi, hogy a cipőt a lábad méretéhez igazítsd. A cipő felső része állhat orrvédő sapkából is, amely védi a lábujjait.

Kinek érdemes odafigyelni a felső kerületére és magasságára?

Mivel már tudod, mi az a felsőrész, és milyen funkciókat lát el, érdemes megbeszélni azokat az eseteket, amikor a kerülete és a magassága rendkívül fontos. A professzionális, online cipőboltokban ez az információ minden bizonnyal elérhető lesz a termékoldalon.

Ha küzd magas emelés, ügyeljen a felsőrész magasságára. Így biztos lehet benne, hogy a megrendelt cipő nem fogja össze a lábfej felső részét, és kényelmesen eléri célját.

Nőknek feszesebb vádli A felsőrész kerülete értékes hír lesz, aminek köszönhetően elkerülik a túl szűk csizma rendelését. Ezeknél a cipőknél a felső kerület több méretével is találkozhatsz. Ezek:

  • a boka kerülete
  • vádli felső kerülete
  • a felső kerülete a cipő felső részében 

Győződjön meg arról, hogy minden méret megfelel Önnek, és élvezze a megérdemelt kényelmes cipőt.

Hogyan mérjük meg a felsőrész magasságát és kerületét?

A felsőrész méreteinek leméréséhez csak egy szabócentire van szükség. Tanácsot adunk a felsőrész magasságának és kerületének ellenőrzéséhez.

Csak hogy megbizonyosodjon róla felső magasság megfelel-e Önnek, ellenőrizze a hosszát a talp elejétől a kívánt helyre.

Azonban, hogy ellenőrizze, hogy a megadott adatok megfelelőek-e az Ön számára a felső kerülete, mérd meg a lábad kerületét a boka körül, hosszabb cipő esetén pedig a vádlit. Ha azt szeretné, hogy a csizmája ne csípje be a felső lábszárat, adjon hozzá egy-két centimétert, hogy több helyet biztosítson magának.

Ha szeretnél még biztosra menni, hogy a felsőrész méretei megfelelőek lesznek, akkor szükséged lesz egy pár kedvenc, kényelmes cipődre. Anélkül, hogy a lábára tenné, mérje meg a hosszt a sarok elejétől a felső végéig, és a kerületet a legszélesebb ponton. 

Ha betartja ezeket a tippeket, biztos lehet benne, hogy cipője jól fog kinézni, és jól fogja érezni magát benne.

Miből van a felsőrész és hogyan rögzíthető a cipőhöz?

A felsőrész elkészítéséhez alapvetően sokféle anyagot használnak. A legkedveltebb a természetes és ökológiai bőr, míg a melegebb napokon sokan választják a textil- és szintetikus anyagokat, valamint a különféle típusú velúrokat, mint a nubuk vagy a velúr.

Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készült a felsőrész, varratokkal vagy ragasztóval csatlakozik a talphoz. Mindegyik megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket röviden tárgyaltunk.

A varrott cipők biztosan hosszú évekig szolgálják Önt, de az ára jóval magasabb lehet, mint a ragasztott cipők esetében. Érdemes megjegyezni, hogy ennek a lábbelinek a nagyobb tartóssága miatt ezek a költségek gyorsan megtérülnek. 

Olcsóbb megoldás a felragasztott cipő, ami sajnos idővel széteshet. A természeti környezetre gyakorolt ​​negatív hatásuk is fontos.

Függetlenül attól, hogy varrott vagy ragasztott lábbelit választ, a felsőrész fontosságára nem csak vizuális okok miatt kell emlékezni, hanem a lábbeli használatának kényelmére gyakorolt ​​óriási hatása miatt is.