Ellenőrizze, hogy elköveti-e ezeket a hibákat babacipő vásárlásakor


A gyerekcipő vásárlása igazi kihívás. Bár a szülők mindig a legjobbat akarják gyermekeiknek, bizonyos szabályok figyelmen kívül hagyása néha végzetes lehet, és akadályozza a gyermekek lábfejeinek megfelelő fejlődését. Hogy ez ne forduljon elő, összeállítottunk egy listát a leggyakoribb hibákról. Győződjön meg róla, hogy nem követi el őket!

A gyermekek lábai különleges gondozást igényelnek

Általános szabály, hogy a lábbelit néhány havonta cserélni kell. Egy pár cipő viselésére azonban nincs konkrét időkorlát, és a gyerekek nem mindig tudják megmondani, mikor érzik magukat kellemetlenül a szűk vagy kényelmetlen cipő viselése miatt. 

Emiatt rendkívül fontos ezek folyamatos megfigyelése és következtetések levonása. Számos szempontot figyelembe kell venni annak eldöntésekor, hogy ideje új cipőt vásárolni.

Természetesen a cipőket ki kell cserélni, ha gyermeke ernyedt vagy kényelmetlenné válik a mozgásban. Valószínűleg a cipő túl szoros, és dörzsöli a lábát, fájdalmat okozva járás közben. Vessen egy pillantást a felsőre és a talpra is. Ha laza varrást és látható kopásnyomokat vesz észre a lábujjakon vagy a sarkakon, mindenképpen keressen új cipőt gyermeke számára. 

Gyermekcipő vásárlásakor azonban ne feledje, hogy a kis lábak különös gondosságot igényelnek. Összeállítottunk egy listát a leggyakoribb hibákról. Ellenőrizze, hogy nem követi-e el őket.

# 1 Használt cipő vásárlása

Míg az idősebb testvérektől vagy unokatestvérektől származó ruhák nagyszerű pénzt takarítanak meg, a használt cipők vásárlása végzetes lehet.

Hiszen a lábbeli alkalmazkodik a felhasználó lábának egyedi formájához, ami egyedülálló.

# 2 Túl nagy cipő vásárlása

A gyerekek lábai fénysebességgel nőnek. Sok szülő csábítónak találja nagyobb cipő vásárlását, amely elméletileg tovább tart.

A gyakorlatban azonban több kárt okozhat, mint hasznot. Pontosabban, az össze nem illő lábbelik eséseket, elbotlásokat és akár rendellenes lábfejlődést is okozhatnak.  

# 3 A legújabb trendek hajszolása

A miniatűr papucsok vagy csizmák aranyosnak tűnhetnek, de biztosan nem nyújtják a megfelelő támasztékot a kis lábaknak, amelyek a megfelelő fejlődésükhöz szükségesek. Emiatt ne vegyen gyermekének tipikus felnőtt cipőt, például papucsot, papucsot vagy hegyes orrú, díszes cowboycsizmát. 

Ami a fotókon finomnak tűnik, az valóban lábproblémákat okozhat felnőttkorban. Például a fent említett, a cowboy csizmákra jellemző hegyes lábujjak megzavarhatják az ujjak megfelelő fejlődését, és hozzájárulhatnak a lábfej deformációjához. Másrészt a papucs viselése szükségessé teszi a lábujjak begörbítését járás közben, ami természetellenes járást eredményezhet.

# 4 Merev, sima felületű cipő vásárlása

A gyermekcipők semmilyen körülmények között nem lehetnek merevek. Ellenkező esetben gyermeke lábának izmai meggyengülhetnek, és a hosszú séták és a szabadban végzett tevékenységek többé nem okoznak örömet. 

A rugalmas talp és felsőrész lehetővé teszi az izmok megfelelő fejlődését, egyúttal segít megőrizni az egyensúlyt járás közben, és páratlan használati kényelmet biztosít. 

Ügyeljen a cipők talpára is. Sima, csúszós talp helyett válassz durva és csúszásmentes talpakat. Ennek köszönhetően elkerülheti a fájdalmas eséseket és gyermeke testének sérüléseit.

# 5 Az árat helyezi a minőség elé

A gyermekcipők cseréjének gyakorisága azt jelenti, hogy a megtakarítás érdekében sok szülő úgy dönt, hogy az árat helyezi a minőség elé. Ne kövesd el ezt a hibát. Válasszon olyan neves gyártókat, amelyek termékei kiváló minőségűek.

Kérjük, olvassa el a véleményeket, és alaposan nézze meg a cipőt, mielőtt megvásárolná. Ellenőrizze, hogy a szerkezet szilárdan készült-e, és győződjön meg arról, hogy a felhasznált anyagok ellenállnak a mindennapi használatnak.

# 6 A méret kiválasztása "szemmel"

Egy másik gyakori hiba gyermekcipő vásárlásakor a „szemmel” méret kiválasztása. Függetlenül attól, hogy helyhez kötött vagy online boltban vásárol lábbelit, ügyeljen a méretre.

Hogyan válasszuk ki a gyerekcipők méretét?

Ha úgy döntött, hogy helyhez kötött üzletben vásárol, bízza szakemberre a gyerekcipők méretének kiválasztását. A képzett személyzet pillanatok alatt megfelelően beállítja a lábbelit. Ha ez nem lehetséges, megteheti saját maga.

Ellenőrizze, hogy megfelelő-e a távolság gyermeke leghosszabb lábujja és a cipő hegye között. Ehhez tegye a hüvelykujját a szélességben. Ha könnyen elfér, elegendő hely lesz a gyermek ujjai között. 

Arra is ügyeljen, hogy a sarok ne csússzon ki a cipőből járás közben. Csúsztassa a cipő hátulján lévő kisujját az első bokához, és kész.

Ha gyermeke nem hajlandó együttműködni, vagy inkább az interneten vásárol, rajzolja meg gyermeke lábát egy lapos felületre helyezett papírlapon. Ezután mérje meg a két szélső pont közötti távolságot, és állítsa be a kapott hosszt a mérettáblázathoz.