Cipőt választunk a kertbe. Nézd meg, mire érdemes odafigyelni


Jön a tavasz, és egyre szívesebben mennél ki a friss levegőre? Alig várja, hogy a virágzó virágok végre gyönyörködjenek a tekintetben, miután kimentek a kertbe? Tökéletesen ismerjük ezt az érzést! Ahhoz, hogy a kertben eltöltött idő minél kellemesebb legyen, érdemes megfelelő lábbelit venni. Javasoljuk, mire kell figyelni kerti cipő vásárlásakor.

Tavasz, te vagy az!

Az égbolt minden jele azt jelzi, hogy közeleg a tavasz! Végre úgy töltheti az időt, ahogy a legjobban szereti – a kertben pihenve. Függetlenül attól, hogy kedvenc tevékenysége virágültetés vagy könyvolvasás az Önt körülvevő természetben, minden bizonnyal törődik a maximális kényelemről. 

Hogy még élvezetesebb legyen a kertben eltöltött idő, érdemes megfelelő cipőt beszerezni. Érdekel, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kerti lábbeli vásárlásakor? Jó helyre jöttél! Útmutatónkban bevált tippeket talál. Dolgozni!

Milyen cipő alkalmas a kerti munkához?

Sokak számára a kertészkedés a maximális kikapcsolódást nyújtó hobbi. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kerti munka fizikailag meglehetősen megterhelő. A hosszú órákon át tartó lehajlás, térdelés és állás arra készteti a testet, hogy végre megtagadja az engedelmességet, és a mesebeli, színes virágokkal teli kert álma szappanbuborékként felrobban. 

Ha nem szeretné, hogy elviselhetetlen lábfájdalmak kísérjenek, ügyeljen arra, hogy kerti lábbelije a lehető legkényelmesebb legyen. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan gondoskodjon kényelméről.

A megfelelő méret elengedhetetlen

Ha azt szeretné, hogy a kertben eltöltött idő a lehető legkellemesebb legyen, feltétlenül viseljen kényelmes cipőt. Győződjön meg róla, hogy a méret tökéletesen illeszkedik. A kerti lábbeli kiválasztásakor ne kössön kompromisszumot! A túl szűk és túl bő cipő gyorsan megnehezíti, és a szekrény aljára kerül. 

A pénzpazarlás elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy az illeszkedés hosszában és szélességében is tökéletes legyen. Olyan lábbelit válassz a kertbe, ahol a lábujjainak elegendő helye lesz, és a sarka sem lóg ki. Minden bevált tipp a cipő méret alapján történő kiválasztásához megtalálható a ez a cikk.

A láb védelme a siker kulcsa

Ha már tudja, milyen méretű kerti cipőt válasszon, győződjön meg arról, hogy az azt fedő külső bevonat kellően tartós. Ennek köszönhetően nem csak az időjárás viszontagságaitól, hanem a kerti szerszámok esetleges kicsúszása ellen is megfelelő védelmet kap a lába. 

A külső védelem mellett ügyeljen a cipő belsejének jellemzőire is. A talpbetétnek puha anyagból kell készülnie, amely kipárnázza a lábát a kertben végzett munka során. És ha már a talpbetétről beszélünk, ne felejtsük el, hogy természetes anyagokból kell készülnie. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a láb túlzott izzadásának problémáját.

A talp számít

Bár úgy tűnhet, hogy a kerti cipők talpa nem sokat számít, hadd bizonyítsuk be, hogy téved. Nedves vagy akár sáros körülmények között végzett munka során jelentősen megnő a csúszás valószínűsége. 

Ha törődik a biztonságával, válasszon csúszásmentes anyagból, például gumiból készült talpat. Ennek köszönhetően növekszik a talajfogásod, és elkerülheted a fájdalmas eséseket.

Könnyen karbantartható

Egy másik tulajdonság, amelynek meg kell felelnie a kerti cipőknek, a könnyű karbantartás. Olyan anyagból készült lábbelit válasszunk, amely gyorsan letörölhető vagy kerti tömlővel kimosható, ha szennyeződés jelenik meg rajta. Kerülje a felsőrészen a fényes textileket, amelyek gyorsan szennyeződnek, és a tisztításuk is csoda lesz. 

Ideális esetben a kerti cipők kivehető talpbetéttel rendelkeznek. Ennek köszönhetően egy hosszú napos kerti "piszkos" munka után könnyedén felfrissítheti őket.

Gyorsan fel- és levehető

Arra is érdemes figyelni, hogy a kerti cipő fel- és levétele ne legyen időigényes. A fűzős cipő valószínűleg nem lesz a szövetségese. Ehelyett válasszon felbújós cipőt, amelyet gyorsan levehet, ha az ablakon keresztül észreveszi, hogy a vacsorára főtt krumpli hirtelen forrni kezdett.

Mire kell még figyelni kerti cipő vásárlásakor?

Heves esőzések, virágok vagy fű öntözése után a kertbe járás gyakran átázott zoknival ér véget. Ennek elkerülése érdekében válasszon vízálló anyagokból készült cipőt.

Egyes kertészek speciális vegyszereket használnak a kártevők megszabadulására. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy lábai maximális védelmet kapjanak az ütközésekkel szemben. Mindenféle lyuk a talpon vagy a felsőrészen katasztrofális lehet. Emiatt, amint ilyen jellegű sérülést észlel, mindenképpen cserélje ki kerti cipőjét újakra.

Látod, milyen egyszerű?

Akár lelkes kertész vagy, akár csak élvezed a körülötted lévő természetet, egy kényelmes kerti cipő rendkívül fontos. Hiszünk abban, hogy tippjeink segítenek a helyes választásban.