A tökéletes cipőméret nem létezik...


Szerinted nem létezik tökéletes cipőméret? Nagyot tévedsz! Tudjuk, mire kell figyelni cipővásárláskor, hogy a maximális kényelmet élvezhesse. Útmutatónkban olyan tippeket talál, amelyek segítenek a megfelelő méretű cipő kiválasztásában mind helyhez kötött, mind online boltban.

Melyik cipőméretet válasszam?

A több száz pár cipő közül ez ragadta meg a figyelmét, és gyakorlatilag a tiéd. Csak válassza ki a megfelelő méretet és már kész is! Végre megmutathatja új szerzeményeit az egész világnak.

Pontosan... Ezen a ponton a dolog kissé bonyolultabbá válik. Melyik cipőméretet válasszam? Jobb, ha kisebbet veszünk, remélve, hogy eltérnek egymástól, vagy éppen ellenkezőleg - válasszunk egy kicsit nagyobbat, és töltsük ki a maradék helyet egy vastag zoknival?

Örülj, ha hasonló dilemmával állsz szemben! Tudjuk, mire kell odafigyelni cipővásárláskor, hogy kombinálás nélkül is élvezhesse a maximális kényelmet. Tippjeink segítségével könnyedén kiválaszthatja a tökéletes cipőméretet, függetlenül attól, hogy helyhez kötött üzletben vagy az interneten vásárol. Kezdjük el!

Hogyan találhatom meg a megfelelő cipőméretet?

Cipővásárlás igazi öröm. A funkcionalitás és a jó megjelenés mellett azonban rendkívül fontos a megfelelő illeszkedés. Ez az, ami megakadályozza, hogy egy adott cipő a gardrób alján landoljon, és nem lesznek fájdalmas hólyagok és hólyagok. Nem tudja, hogyan kezelje? Van rá módunk!

Először is ne feledje, hogy a láb formája folyamatosan változik. Ezért minden alkalommal, amikor új cipő vásárlása mellett dönt, győződjön meg arról, hogy a megfelelő méretet választja. Ez nagyon egyszerű egy tégla és habarcs boltban. Nem kell mást tennie, mint a kívánt cipőt a lábára tenni, és több szempontra is odafigyelni.   

Első, kerülje a cipővásárlást a nap első felében. Ne feledje, hogy a vérkeringés a lábak megduzzadását okozhatja. Ennek eredményeként a reggel hihetetlenül kényelmesnek tűnő gőz hozzájárulhat az esti hólyagok kialakulásához. Ezért lehetőség szerint délután menjen vásárolni.

Másodszor, figyeljen a zoknikra. Amikor vásárolni megy, viseljen olyan zoknit, amely a legjobban illik a mindennapi viseletéhez. Ne válasszon vastag, gyapjúmodellt vagy páravékony nylon ruhadarabot, ha általában klasszikus pamutzoknit hord.

Harmadszor, mérje meg mindkét cipőt. Sokan úgy vásárolnak cipőt, hogy csak az egyiket mérik le. Ha azonban biztos akar lenni abban, hogy mindkettő tökéletesen illeszkedik, akkor ne próbáljon időt spórolni a felpróbálással. A láb méretei közötti különbség gyakran szabad szemmel észrevehetetlen, de használat közben érezhető. Próbálja fel mindkét cipőt, és igazítsa a méretet a nagyobb lábhoz.

A sietség nem jó tanácsadó

Ne feledje, hogy a sietség nem jó tanácsadó. Ha úgy gondolja, hogy a cipő megfelelő méretű, mindenképpen járjon körbe az üzletben. Óvatosan nyomja a hüvelykujját a cipő orrába, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lábának elegendő helye van. Mozgassa az ujjait is, ügyelve arra, hogy séta közben elegendő helyet adjon nekik.

Menj a cipődbe, és válaszolj a következő kérdésekre:

  1. Van elég hely az ujjaknak?
  2. Kilóg a sarka a cipőből?
  3. Érez kellemetlenséget járás közben?
  4. Neked megfelel a cipő szélességben? 

Ha úgy érzi, hogy a cipő igazán kényelmes, sikeresen befejezheti a vásárlást és élvezheti az új vásárlást. Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal, ne kössön kompromisszumot, és folytassa a keresést. A rosszul illeszkedő cipő vásárlása soha nem jó ötlet.

Hogyan válassz cipőt online?

Az online cipővásárlás egy kicsit nehezebb feladatnak tűnik. Nem is lehetne nagyobb baj! Csak egy darab papírra, valamire, amire írhat, egy vonalzóra van szüksége, és sikeresen kiválaszthatja a tökéletes méretet.

Érdekel, hogyan mérje meg a cipő méretét? Könnyű! Csak tegye a lábát a papírra. Ezt a legjobb délután megtenni, szem előtt tartva, hogy a lábad napközben megdagadhat. Ezután rajzolja meg a láb körvonalát egy papírlapon. Hozz létre két merőleges vonalat, amelyek összekötik a lábad két legtávolabbi pontját, és mérd meg a köztük lévő távolságot egy vonalzóval. 

Ismételje meg ugyanezt a másik lábával. Ha az eredmények eltérnek, semmi esetre se vegye a két eredmény átlagát. Vegyük a nagyobbat helyesnek, és keressük meg az online áruházban kihelyezett mérettáblázatban. Látod, milyen egyszerű?

Ne feledje, hogy a méret nem számít

A lábak az életkorral változnak. Gyakran hosszabbak vagy szélesebbek lesznek. Minden alkalommal, amikor új cipőt vásárol, tartsa ezt szem előtt, és ne csak megszokásból válasszon egy méretet.

Ne feledje továbbá, hogy az egyes márkák mérete jelentősen eltérhet. Semmilyen körülmények között ne vásároljon cipőt vakon. Néha az egyik gyártónál a 38-as méret megfelelhet egy másik márka 37-es méretének. Ennek eredményeként fájdalmas tyúkszemnek lehet kitéve, vagy szükségtelenül viselheti a cipőcsere költségeit.

Éppen ezért döntő fontosságú, hogy vásárlás előtt mérje le cipőjét, amikor van rá lehetősége. Ha viszont online vásárol, feltétlenül olvassa el a mérettáblázatot, és hasonlítsa össze a láb méreteivel.