Vigyázzon... cipője állapotára!


A cipők gondozása nem csak a rendszeres tisztítás, a megfelelő tárolás és a talpbetét szisztematikus cseréje. Ha azt szeretné, hogy lábbelije a legjobb állapotban legyen, fogadjon különféle cipőtermékekre. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, és megvitattuk céljukat és felhasználásukat.

Hogyan kell ápolni a cipőket?

Minden nap gondoskodsz tested, hajad és ruháid állapotáról. Szóval miért nem vigyázol a cipődre? Minden bizonnyal gyorsan megtérülnek a kifogástalan megjelenéssel. A cipő megfelelő ápolása is hatékony módja annak, hogy meghosszabbítsák élettartamukat.

A legjobb eredmény érdekében rendszeresen tisztítsa meg cipőjét, megfelelően tárolja őketés rendszeresen cserélje ki a betéteket.

Könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb

A cipők gondozása gyakran fáradságos folyamat, amely szerencsére mindig nagyszerű eredményekkel jár. Lábbeli nem csak jobban néz ki, de sokkal tovább is szolgál. A feladat megkönnyítése érdekében ne féljen speciális cipőtermékeket használni. 

Nagyon sokféle készítmény és kiegészítő kapható a piacon, melyeknek köszönhetően sokkal könnyebb lesz a cipő gondozása! Kíváncsi vagy, melyik lesz a legjobb az Ön számára? Hogy minden ezzel kapcsolatos kételyét eloszlassa, egy helyre gyűjtöttük a legnépszerűbb cipőápoló szereket, és megbeszéltük a használatukat. Dolgozni!

Cipő impregnálása

A cipők egyik legnépszerűbb kozmetikuma a spray impregnálás, amelynek feladata a cipők szennyeződés és víz elleni védelme. A termék használata további védőréteget ad az anyagnak, miközben megőrzi lélegző tulajdonságait. 

Használat:

 1. Tisztítsa meg a cipőjét.
 2. Rázza fel az üveget az impregnáló termékkel.
 3. Permetezze az impregnálást a cipő teljes felületére.
 4. Törölje le a felesleges terméket egy tiszta, száraz ruhával.
 5. Várjon 24 órát, mielőtt újra felveszi a cipőjét.

Cipőfényező

A bőrcipők gyakran befektetésnek számítanak. Annak érdekében, hogy élvezze hibátlan megjelenését és kiemelje a bőr természetes szépségét, ne feledkezzen meg a rendszeres cipőfényezésről. Ennek köszönhetően cipője egy további védőréteget is kap, amely megakadályozza a karcolásokat vagy foltokat, és egyben lelassítja a fakulás folyamatát.

Használat:

 1. Tisztítsa meg a cipőjét, és szabaduljon meg a fűzőktől.
 2. Vigyen fel egy kis mennyiségű cipőkrémet a felsőrészre.
 3. Mikroszálas kendővel körkörös mozdulatokkal egyenletesen dörzsölje át a cipő felületét.
 4. Fényesítse le a cipőt lószőrkefével.
 5. Hagyja megszáradni a cipőt.

Cipődezodor

Ha a cipő levétele után kellemetlen szag terjeng a levegőben, érdemes lehet cipődezodorba fektetni. Hatékony módja annak, hogy eltüntessük a szagokat a cipő belsejéből, leküzdjük a baktériumokat és megőrizzük a szag frissességét egész nap.

Használat:

 1. Jól rázza fel a termékpalackot a fúvókával lefelé.
 2. Helyezze az üveget a cipő belsejébe úgy, hogy a spray-t a lábujjak felé irányítsa.
 3. Permetezze a terméket körülbelül egy másodpercig.
 4. Várjon egy kicsit, és élvezze a frissességet.

Cipőfehérítő

Viszonylag a közelmúltban megjelentek a piacon a fehér cipők fehérítésére szolgáló speciális termékek. Ez egy hatékony módja a sárga elszíneződés és a nehezen eltávolítható foltok elleni küzdelemnek. Viselje kedvenc tornacipőjén, hogy élvezze lábbelije hófehér és esztétikus megjelenését.

Használat:

 1. Tisztítsa meg a cipőjét, és szabaduljon meg a fűzőktől.
 2. Rázza fel az üveget a cipőfehérítő termékkel.
 3. Nyomja meg az applikátort, hogy a szer egyenletesen oszlassa el foltokban vagy a teljes felsőrészen.
 4. Hagyja megszáradni a cipőt.

Színfrissítő

A velúr az egyik legigényesebb anyag. Gyorsan felszívja a nedvességet, hajlamos a foltosodásra és a színfakulásra. Ha szeretné élvezni az élénk színeket kedvenc velúr cipőjén, fektessen be egy könnyen használható színfrissítőbe. Válassz a felsőhöz illő színű spray-t, és keltsd életre a színeket.

Használat:

 1. Tisztítsa meg a cipőjét, és szabaduljon meg a fűzőktől.
 2. Rázza fel a palackot a termékkel a szín frissítéséhez.
 3. Fokozatosan permetezze be a terméket biztonságos távolság betartásával (min. 20 cm).
 4. Hagyja a terméket megszáradni, mielőtt újabb réteget visz fel.
 5. Hagyja megszáradni a cipőt.

Cipőfeszítő

Minden séta új cipőben igazi rémálom számodra? A horzsolások és hólyagok hatékony megelőzése érdekében használjon olyan terméket, amelyet a cipő nyújtására szántak. Egy speciális spray vagy hab azonnal kitágítja a bőrt, rugalmasságot kölcsönöz neki, és végül egész nap tökéletes illeszkedést és kényelmet élvezhet. 

Használat:

 1. Permetezze be a cipő belsejét.
 2. Tegyen cipőt a lábára.
 3. Várja meg, amíg a termék teljesen megszárad.
 4. Ismételje meg a műveletet, amíg el nem éri a kívánt eredményt.

Vigyázzon a környezetre a cipőjével

Mindezek a kozmetikumok viszonylag olcsók, és használata meglepő eredményeket hozhat. Cipőtermékek vásárlásakor azonban ne feledkezzen meg a környezetről. Válasszon biológiailag lebomló, természetbarát technológiákat. Győződjön meg arról, hogy a vásárolt tartozékok újrahasznosíthatók. Sok szerencsét!