Tudja meg, mit mond a cipője a személyiségéről


Azt mondják, nem a borítója alapján kell megítélni egy könyvet, de a külseje alapján sem. A cipőd megjelenése azonban sokat elárul a személyiségedről. Kíváncsi vagy, mit árulnak el rólad a leggyakrabban viselt cipők? Összegyűjtöttük a legérdekesebb tudományos vizsgálatok eredményeit, és összehasonlítottuk megfigyeléseinkkel.

Az amerikai tudósok meglepő felfedezései

Az amerikai tudósok számos abszurd tanulmányról ismertek, amelyekre valószínűleg soha nem került sor. De ezúttal nem! A Kansasi Egyetem és a Wellesley College elemzői által készített tanulmány az egyik tekintélyes tudományos folyóiratban jelent meg.

A tudósok ezúttal a vizsgálat résztvevői által leggyakrabban hordott cipőket vették közelebbről szemügyre, amelyeket aztán többek között ki is elemeztek. a tulajdonos személyiségét tekintve. A legérdekesebb az, hogy amikor az első benyomásról van szó, a cipő többet számít, mint azt elsőre gondolná. A tanulmányban szereplő feltételezések 90%-a igaznak bizonyult. Íme, mit találtak a tudósok!

A régi, de tiszta és rendezett lábbeli a lelkiismeretes, áldozatkész emberek jellemzője. Hiszen sokáig sikerült kifogástalan állapotban tartani őket! Ez nagy szorgalmat és odaadást igényel, ami valószínűleg az élet más területein is megmutatkozik.

Ahelyett, hogy törődne a korábban vásárolt cipőkkel, inkább újat vesz? A tudósok szerint ezt a megoldást leggyakrabban olyan emberek választják, akiknek fontos, hogy mások mit gondolnak róluk. Ráadásul az ilyen emberek félnek a kötődéstől. Valószínűleg magas jövedelmük is van, hiszen megengedhetik maguknak, hogy rendszeresen vásároljanak új cipőt.

Ha azonban leggyakrabban koszos, kopott cipők kísérik, valószínűleg egyáltalán nem érdekli mások véleménye, és szereti a saját életét élni.

Elegáns magassarkú és polírozott cipő

Még ha különleges alkalmak nélkül is elegáns magassarkút vagy jól kifényesített cipőt hordasz, valószínűleg független, határozott és magabiztos ember benyomását szeretnéd kelteni, és a megjelenésed fontosabb számodra, mint a kényelem érzése. Mások profi és érett embernek tekintenek téged, és szeretsz a figyelem középpontjában lenni.

Ék és tűsarkú cipők gyilkos sarkú cipők helyett

A ékes vagy tűsarkú cipőket részesíti előnyben a gyilkos sarkú cipők helyett? Valószínűleg olyan nő vagy, aki szereti a nagyszerű megjelenést nagyszerű érzésekkel kombinálni, és mindkét szempontot egyformán kezeled. Bár szereti, ha kényelmesen érzi magát, nem adja fel a kisugárzó magabiztosságát.

Lapos cipő

Általában lapos vagy naplopót hordasz? Valószínűleg a szerény, kedves és szorgalmas nők csoportjába tartozol, akik nem akarják megnehezíteni maguknak az életét, és gyakorlatiasan viselkednek. Szeretsz profin kinézni, ugyanakkor nem akarod magassarkúban kínozni magad. Nagyra értékeled a nagyszerű megjelenést, de soha nem helyezed a kényelem fölé. Bár a megjelenésed fontos számodra, nem ébreszt éjszaka.

Utcai stílusú sportcipő

Lezser stílusú cipőt választasz csússzon rá? Valószínűleg szereted, ha jól érzed magad, és amikor a lehető legszabadabbnak érzed magad. Nyugodt vagy, és bár nem szeretsz különösebben kitűnni a tömegből, nem akarod, hogy mások unalmasnak lássanak. Ami megkülönböztet, az a szoros időbeosztás, amelyben nem csak a kötelezettségekre, hanem az örömökre is koncentrálsz. Több feladatot végez, és produktívan csinálja.

Feltűnő, szemet gyönyörködtető cipő

Szemet gyönyörködtető lábbelire fogad? Feltűnő, fényes cipőre vágyik? Valószínűleg magabiztos ember vagy. Biztosan az extrovertáltak csoportjába tartozol, és nyitott vagy az új lehetőségekre. Szeretsz kitűnni és a figyelem középpontjában lenni.

Kényelmetlen lábbeli

Minden nap választasz kényelmetlen cipőt? Legyen szó égig érő sarkú cipőről vagy hegyes lapos cipőről, valószínűleg sok türelmed van. Nyugodt ember vagy, és nehéz kimozdítani az egyensúlyodból.

Mit árul el a cipők színe a tulajdonosáról?

Nem csak amerikai tudósok vizsgálták a viselt cipők típusa és a személyiségjegyek közötti összefüggéseket. A színpszichológiai szakértők hasonló következtetésekre jutottak. Végül is a színek nagy hatással vannak arra, hogy mások hogyan látnak minket.

Fekete cipők leggyakrabban olyan emberek választják, akik értékelik a klasszikus, időtlen megoldásokat. Ha ezt választja, valószínűleg nem nagyon szeret kísérletezni, és azt választani, amit már ismer. Ön meglehetősen titokzatos személy, és néha nehéz kitalálni. 

Ha ők uralják lábbelikollekcióját fehér, ápolt cipő, valószínűleg ügyes és megbízható ember vagy. Igyekszel gondoskodni mind az anyagi dolgokról, mind a más emberekkel fenntartott kapcsolatokról. Jól szervezett perfekcionista vagy, és szereted a kihívásokat.

Másrészről vörös cipők ez a bátor és optimista emberek tulajdonsága. Valószínűleg extrovertált vagy. Erős személyiség vagy, és nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólad, bár szeretsz emberek között tölteni az időt.

Kék modellek ehelyett hűséges emberek választják őket, akik nem félnek megalkudni. Ön individualista, és szereti aktívan eltölteni az idejét valami kreatív tevékenységgel.

Nincs egy domináns árnyalatú cipő a ruhatáradban? Különböző színek ezek is sokat mondanak rólad. Valószínűleg szereted az innovációt, optimista vagy, és a társaságban másokat is megfertőzsz pozitív gondolkodással.