Trekking cipő


A tavasz idén nem ront el bennünket, de a májusi hosszú hétvége már közeledik! Mész valahova, vagy otthon maradsz?

A tavasz idén nem ront el bennünket, de a májusi hosszú hétvége már közeledik! Mész valahova, vagy otthon maradsz? Ettől függetlenül megfelelő cipőre van szüksége! Mert az ismeretlenbe való utazás rossz sebességváltóval kellemetlen meglepetést okozhat. Néhány helyen, különösen a hegyekben, megfelelő környezetre van szükség. De lassan nézzük meg azokat a cipőket, amelyek hasznosak lehetnek egy aktív hétvégén.

Május hétvégéjén sokan elmennek a hegyekbe. A cipők kérdése nagyon egyszerűnek tűnik. Elméletileg mindannyian tudjuk, hogy a hegyekben megfelelő lábbelikre van szükség, de vajon tényleg?

Forrás: demotywatory.pl

 

Gondolom, minden hegy szerelmese rémülettel nézi ezt a képet. Ha nem akar fizetni egy utazásért a világ legdrágább taxijával, azaz a fent említett GOPRU helikopterrel, akkor felfegyverkezzen kényelmes és megfelelő cipővel.

A túracipők kiválasztásának szabályai általában a cipők kiválasztásának alapvető szabályaival kezdődnek. Először is, a cipőnek a láb méretének megfelelő méretűnek kell lennie. Másodszor, még akkor is, ha a cipő megfelelő méretű, nem árthat sehol. Most a komplexitás magasabb szintjére lépünk. Ha hegyekben tartózkodunk, általában 8-10 órát töltünk a lábunkon, és ez idő alatt a cipő folyamatosan a lábunkon van, és nagyon keményen dolgozik. A testmozgás, a hőmérséklet és egyéb tényezők hatására a lábak és a borjak megduzzadnak, ezért nagyon jó este felpróbálni a cipőt, amikor a láb már fáradt. A lelkes hegymászók azt javasolják, hogy olyan cipőt vásároljon, amelyet akkor is kényelmesen viselhet, ha két pár zoknit vesz fel. Jobb biztonságban lenni, mint sajnálni, de ha nem tervezi, hogy télen vagy késő ősszel sétál a hegyekben, akkor ez nem szükséges tényező.

 

Egy másik fontos szempont a hegyi csizma kiválasztásánál a felső. Alpesi csizmában a felsőnek a boka fölé kell érnie, hogy elkerülje a fájdalmas ficamokat. Ne feledje, hogy a talpnak vastagnak, de rugalmasnak és szükségszerűen szükségesnek kell lennie tele barázdákkal! Megóvnak a lejtéstől, mint a síelés!

 

Számos szabály létezik, de érdemes emlékezni rájuk, mert a hegyekben lévő cipő befektetés a saját biztonságába, ez az egész testre vonatkozó ilyen biztosítás.

Ha nem tervezi az Orla Perć megmászását, akkor olyan cipőt is választhat, amely kétségtelenül hasznos lesz sík terepen való túrázáskor. Ezután választhat egy felsőt a boka felett és egy rugalmasabb talpat.

 

 

Ne feledje, hogy a kis lábak! Hiszen a gyerekek is a hegyekbe mennek!

 

Most, tele tudással, bárhová mehet, ahová a szeme viszi.

Kellemes pikniket! :)