Trekking cipő

A tavasz nem ront bennünket ebben az évben, de közeledik a májusi hosszú hétvége! Megy valahova, vagy otthon marad? Bármire is van szüksége, szüksége van a megfelelő cipőre! Mivel a nem megfelelő felszereléssel történő ismeretlen utazás csúnya meglepetést okozhat. Egyes helyeken, különösen a hegyeknél, megfelelő beállításra van szükség. De lassan nézzük meg azokat a cipőket, amelyek hasznosak lehetnek egy aktív hétvégén.

Sok ember májusban egy hétvégén megy a hegyekbe. A lábbelik kérdése nagyon egyszerűnek tűnik. Elméletileg mindannyian tudjuk, hogy a hegyekben megfelelő cipő szükséges, de biztos benne?

Forrás: demotywatory.pl

 

Azt hiszem, a hegyek minden rajongója rémülettel nézi ezt a képet. Ha nem akarja fizetni az utazást, akkor a világ legdrágább taxival, azaz a már említett GOPRU helikopterrel felszereld magad kényelmes és megfelelő cipővel.

A túracipők kiválasztására vonatkozó szabálykészlet az általában a cipők kiválasztására vonatkozó alapszabályokkal kezdődik. Először is, a cipőnek megfelelő méretűnek kell lennie, a láb méretéhez igazítva. Másodszor, még ha a cipő is jó méretű, akkor sem juthat el sehova. Most egy magasabb szintű bonyolultságba lépünk. Miközben a hegyekben tartózkodunk, általában 8-10 órát töltenek gyalog, míg a cipők állandóan lábainkon vannak, és nagyon keményen dolgoznak. Erőfeszítés, hőmérséklet és egyéb tényezők hatására a láb és a borjú megduzzad, ezért nagyon jó kipróbálni a cipőt este, amikor a láb fáradt. Az Avid hegymászók javasolják, hogy vásároljon olyan cipőt, amelyet kényelmesen viselhet, még akkor is, ha két pár zoknit feltet. Inkább hideg lélegezni, de ha nem tervezi sétálni, mert a hegyek télen vagy késő ősszel vannak, ez nem szükséges tényező.

 

A hegyi csizma kiválasztásának másik fontos szempontja a felső. Magas hegyvidéki csizmában a felsőnek el kell érnie a bokát, amely megvédi a fájdalmas rándulásoktól. Ne feledje, hogy a talpnak vastagnak kell lennie, de rugalmasnak és feltétlenül szükségesnek tele barázdákkal! Meg fogják védeni a lejtőn történő síeléstől.

 

Ezeknek a szabályoknak több is létezik, de érdemes emlékezni, mivel a hegyekben a cipő befektetés a saját biztonságába, ez az egész testet biztosító biztosítás.

Ha nem tervezi a mászást a sasban, akkor választhat olyan cipőt is, amely túrakor is hasznos lesz, sík terepen is. Ezután dönti el a boka előtti felső részről és a rugalmasabb talpról.

 

 

Ügyeljen arra, hogy emlékezzen arra a kis lábadra! Végül a gyerekek is mennek a hegyekbe!

 

És most, tele tudással, elmehet oda, ahova a szemed elvisz.

Sikeres piknik! :)