Téli futócipőt választunk


Szeretsz futni? Ne hagyja, hogy a közelgő tél megakadályozzon ebben a fizikai tevékenységben. Szerezzen be termikus fehérneműt és egy megfelelő cipőt, amely megfelelő védelmet nyújt a fagy és a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. Íme néhány tipp, hogy mire kell figyelni téli futócipő vásárlásakor.

Az időjárás nem számít!

A téli időjárásnak nem kell akadályoznia a futásban. Függetlenül attól, hogy formában szeretné tartani magát, vagy egyszerűen csak hobbit szeretne űzni, megfelelő hozzáállással és megfelelő felszereléssel a hideg és havas napokon is sikeresen edzhet.

Ne felejtsen el bemelegíteni és előre megtervezni az útvonalat. Ha szeretnéd elkerülni a megfázást, mindenképp szerezz be téli felszerelést - termofehérneműt, funkcionális szél- és víztaszító anyagokból készült kabátot, meleg kesztyűt, fejpántot vagy sapkát, és persze a megfelelő cipőt.

Érdekel, mire figyeljen a vásárláskor? Ismerje meg tippjeinket, amelyeknek köszönhetően könnyedén választ, és gond nélkül indulhat az út. Kezdjük el!

Mondj nemet!" nedves zokni

Semmi esetre sem szabad klasszikus sportcipőben futni havas utakon. Még ha speciális futófogantyúkkal látja el magát, hogy megakadályozza a csúszást, a hidrofób rendszer nélküli felsőrész gyorsan elkezdhet nedvesedni. Ilyen módon ki lehet téve a zokni beázásának, fagyásnak vagy megfázásnak.

Bizonyos esetekben, amikor a tél nem különösebben zord, és az útvonal teljesen hómentes, megengedheti magának, hogy vásároljon egy további belső bélést, amely megvédi lábát a fagytól, és szerelje be kedvenc edzőcipőjébe.

A maximális hőkomfort érdekében válasszon magas zoknit, lehetőleg merinó gyapjúból. Ne feledje, hogy minden éremnek két oldala van. Ügyeljünk arra, hogy ne melegedjünk túl, mert ennek is lehetnek kellemetlen következményei.

Fogadjon hidrofób megoldásokra

A mindenütt jelenlévő hó elkezdhet behatolni a cipő belsejébe a felsőrészen keresztül, és a láb nedvesedését, és ennek következtében betegségeket okozhat. Ennek elkerülése érdekében válasszon olyan lábbelit, amelynek speciális membránja kint tartja a vizet. 

Ügyeljen a nyelv és a fűzőrendszer megfelelő kialakítására is, amely megakadályozza, hogy az olvadó hó és víz a cipő belsejébe kerüljön.

Légy látható az úton

Télen gyorsan besötétedik. Ha szeretsz futni munka után, valószínűleg rossz fényviszonyokkal kell szembenézned. Sok futócipő-gyártó tisztában van ezzel, ezért a futók biztonságát kiemelten kezelik, és fényvisszaverőket helyeznek a cipőkre.

Ha futócipőjének nincs beépített reflektora, sikeresen felszerelheti saját maga is. Nincs más dolgod, mint vásárolni speciális fényvisszaverő matricákat, amelyek növelik a láthatóságot az úton.

Ügyeljen a tapadásra

Télen különösen fontos szempont a tapadás, azaz a talajhoz való tapadás. Ha havas felületen edz, nem kell félni a csúszástól, amennyiben a választott cipő csúszásmentes, betétes gumitalppal van ellátva.

Tegye stabillá a bokáját

A mély hóban való futás hozzájárulhat egy esetleges bokacsavarodáshoz. A hullámzó, egyenetlen felület nagyobb stabilitást igényel a bokája számára. Válassz merevebb felsőrésszel rendelkező cipőt, amely tökéletes tartást garantál. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a fűzőit jól kösse be.

Téli futócipők neki és neki – ismerkedjen meg kedvenceinkkel

Ha erős és tartós felsőrésszel rendelkező cipőt keres, amely tartást, dinamikát és kényelmet biztosító technológiával készült, válassza Nike React Infinity Run Flyknit futócipő a 2021-es téli kollekcióból. A külső talpban lévő nagyobb mennyiségű guminak köszönhetően nem kell aggódnia a talajhoz való tapadás miatt, a cipő belsejében lévő fokozott hab pedig páratlan kényelmet és hatékony talajszigetelést biztosít Önnek.

Egy másik ajánlott lehetőség a cipő Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX. Egy speciális anyagréteg védi lábát a nedvességtől, a vízálló felsőrész pedig a legnehezebb körülmények között is lehetővé teszi a futást. Figyelemre méltó az amortizációs rendszer és a tartós futófelület, amely garantálja a természetes tartást.

Mit szólnál a cipőhöz Nike React Miler 2 Shield a 2022-es téli kollekcióból? A speciális PFC-mentes bevonat megvédi lábát az esőtől, szárazon tartva még esős napokon is. A gyártó ennél a modellnél is strapabíró futófelületet használt (a gumiabroncsok ihlette), aminek köszönhetően a csúszós felületen futni ugyanolyan hatékony és kellemes lesz, mint tiszta napokon. Érdemes hozzátenni, hogy az oldalakon a cipő nyelvét varrták, amely védelmet nyújt az eső és a szél ellen.

Ne hagyja fel kedvenc sportját kedvezőtlen körülmények között

Amint látja, a fagy, a hó és a hideg nem akadályozhatja meg kedvenc sportja gyakorlásában. Nem kell mást tenned, mint megfelelően felkészülni az uralkodó időjárási körülményekre, és sikeresen léphetsz tovább!