Tanácsot adunk a fekete cipők gondozásához, hogy mindig újszerűek legyenek


Sokan úgy vélik, hogy a fekete cipők nem mutatnak szennyeződést. Nem is lehetne nagyobb baj! A fekete cipők ugyanúgy piszkosak, mint a többi, és ha nincs jól karbantartva, csúnyán nézhetnek ki, és tönkretehetik a leggondosabb viseletet is. Tanácsot adunk a fekete cipők gondozásához, hogy mindig újszerűek legyenek.

Praktikus szín

A fekete nagyon praktikus szín. Szinte minden stílushoz illik, és viszonylag könnyen kezelhető. Emiatt sokan úgy döntenek, hogy fekete cipőt vásárolnak. 

Egyesek azonban úgy vélik, hogy az ilyen cipők nem mutatnak szennyeződést. Nem is lehetne nagyobb baj! A fekete cipő, mint bármely más, használat vagy akár nem megfelelő tárolás hatására bepiszkolódhat. Por, homok és sár gyűlik össze rajta. 

A színtől függetlenül a tisztítatlan és ápolatlan cipő gyorsabban romlik. Ha nem szeretne új párba fektetni, feltétlenül olvassa el az Ön számára készített tippeket. Így a fekete cipője mindig újszerű lesz!

Hogyan kell ápolni a fekete velúr cipőt?

A fekete velúr cipő igazi kellemetlenséget okozhat. Főleg, ha az első használat előtt elfelejti impregnálni őket. Szerencsére nincs veszve semmi!

A velúrról eltávolítható a szennyeződés. Szerezzen be egy speciális puha sörtéjű kefét, amely segít eltávolítani a szennyeződéseket. Sikeresen használhat ruhatekercset vagy ragasztószalagot, hogy megszabaduljon a megmaradt állatszőrtől. Ezután keféld át a cipőket, hogy tökéletes megjelenést kapjanak.

Ne felejtse el rendszeresen impregnálni a velúr cipőt. Ily módon hatékonyan megelőzheti a makacs foltokat és a csúnya elszíneződést.

Az útsó nyomainak eltávolításához ... meleg tejre lesz szüksége. Nincs más dolgod, mint egy puha szivacsot folyadékba mártani és a feleslegét kinyomkodni, majd átdörzsölni azt a helyet, ahol a csíkok megjelentek. Ismételje meg ezt a műveletet, amíg elégedett nem lesz, és élvezze, hogy cipője újszerűnek tűnik.

Hogyan kell ápolni a fekete bőrcipőt?

A fekete bőrcipők karbantartása sokkal könnyebb, mint a velúr. Általában egy nedves kendő elegendő a szennyeződések és törmelékek letörléséhez.

A szódabikarbóna makacs zsírfoltok esetén is hasznos. Finom sörtéjű nedves kefével dörzsölje be a cipő felsőrészébe, majd törölje le nedves ruhával.

Ne felejtse el rendszeresen beolajozni bőrcipőjét. Így nem csak táplálja az anyagot, hanem megakadályozza a repedések kialakulását is. 

Ugyanilyen fontos a cipők rendszeres fényezése. Szerezzen be egy speciális cipőkrémet, és óvatosan dörzsölje be vele a cipőjét. Ehhez használhat egy régi törölközőt vagy egy használt zoknit. Amikor alaposan eloszlatja a terméket a felső részen, erőteljesen ecsesse meg. Ezenkívül száraz ruhával fényesítheti a cipőjét.

Hogyan kell ápolni a fekete tornacipőt?

Mielőtt elkezdené a tornacipő tisztítását, mindenképpen távolítsa el a fűzőt. Először rázza le a makacs port és szennyeződést. Merev kefével lehet megszabadulni a sártól. 

Ezután egy tálban keverje össze a meleg vizet és egy kevés mosogatószert, hogy habot képezzen. Mártson bele egy kefét, és óvatosan dörzsölje le az összes cipőt anélkül, hogy a vízbe tenné. Egy nedves kendő segít megszabadulni a habtól.

Az így tisztított cipő semmilyen körülmények között nem száradhat ki közvetlen hő hatására. Kerülje a napfényt, a radiátorokat és a szárítókat. Legyen türelmes, és hagyja, hogy maguktól megszáradjanak. Az alak elvesztésének elkerülése érdekében helyezze a feltekert újságokat vagy a feltekert zoknit a cipőbe.

Ne feledkezz meg a részletekről!

A cipőtisztítás során gyakran figyelmen kívül hagyják a talpat és a fűzőket. Ne kövesd el ezt a hibát! Még a leggondosabban mosott fekete tornacipő sem fog jól kinézni, ha ezek a részletek koszosak maradnak. 

Használjon szivacsot és mosogatószert a fekete gumi tisztításához. A csipkéit kimoshatja fekete mosással, vagy kézzel is tisztíthatja szappanos és meleg víz oldatában. Szárítsa meg őket árnyékos helyen.

Hogyan lehet megmenteni a kifakult fekete cipőt?

A fekete anyagnak az a tulajdonsága, hogy víz és fény hatására elveszíti színét. Érdekel, hogy megmenthető-e még kifakult fekete cipője, vagy ideje leírni őket? 

Szerencsére vissza lehet állítani a fekete cipőt, aminek a felsőrésze elvesztette eredeti színét! Bőrcipőknél jól jön a fekete cipőkrém. Óvatosan öltöztesd fel a cipődet, és kész!

A helyzet kissé bonyolultabb, ha velúr vagy szövet lábbelikkel van dolgunk. Ne feledje, hogy semmi sem lehetetlen, és az egyetlen dolog, amire szüksége van, egy speciális festék az eredeti árnyalat visszaállításához.

Ne felejtse el alaposan megtisztítani a cipőjét, mielőtt folytatná. Távolítsa el a szennyeződést és a port a cipőjéről, és hagyja megszáradni. A gumitalp rögzítése is hasznos lesz. Ehhez használhat vastag ragasztószalagot.

Használjon puha sörtéjű ecsetet vagy egy kis vattát, hogy a festéket a cipő felületére vigye fel. Amikor a termék teljesen megszáradt, felvihet egy másik réteget a kívánt eredmény eléréséhez. Az eljárás befejezése után használjon védőpermetet. Ily módon rögzíti a festéket, és megakadályozza, hogy vízzel érintkezve lefolyjon.

Jobb megelőzni, mint gyógyítani

Bár lehetséges a fekete szín visszaállítása, biztonságosabb követni a "jobb a megelőzés, mint a gyógyítás" elvét.  

Ne feledje, hogy a cipők rendszeres impregnálása és alapos tisztítása a siker kulcsa, ha hosszú éveken át szeretné élvezni a fekete cipők nagyszerű állapotát.