Szódabikarbóna cipőkhöz. Cipő tisztítása szódabikarbónával


A szódabikarbóna olyan termék, amely valószínűleg minden otthonban megtalálható. Kevesen tudják, hogy sokoldalú konyhai felhasználásán kívül hatékony cipőtisztítóként is használható! Íme néhány nagyszerű tipp, hogyan alkalmazhat szódabikarbónát, hogy a cipője csillogóan tiszta maradjon.

A szódabikarbóna számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek nemcsak a kulináris kísérletek során hasznosnak bizonyulnak, hanem hasznosak is lesznek, például a cipő csúnya szennyeződése elleni küzdelemben! De ez még nem minden, mert a savakat is naturalizálja, szabályozza a pH -t, és elnyeli a kellemetlen szagokat is, ami különösen hasznos a cipőhigiénia fenntartásakor. További előnye az ár - sokkal alacsonyabb, mint a boltokban található professzionális tisztítószerek.

Szódabikarbóna cipőkhöz - alkalmazás

A szóda kiválóan alkalmas cipők tisztítására, különösen azokból, amelyek szövetből készültek. Fehér cipő esetén nemcsak a szennyeződések megszabadulását segíti elő, hanem felfrissíti a színt, és hatékonyan eltávolítja a sárga árnyalatot a felső és fehér talpról! Ellenőrizze, hogyan használhatja a szódabikarbónát kedvenc cipőjének tisztítására.

1. Szódabikarbóna vízzel

Ez messze a legegyszerűbb megoldás, amelyet gyorsan otthon készíthet. Elég hozzákeverni körülbelül 3 evőkanál szódabikarbónát kevés vízzel, majd pamutszövet segítségével törölje le a cipőt a készítménnyel. Súlyosabb foltok esetén puha sörtéjű ecsettel viheti fel az oldatot, majd óvatosan dörzsölje a foltot, amíg el nem tűnik. A kezelés után elegendő a cipőt vízzel átitatott ruhával törölni, csak hogy megszabaduljon a szóda feleslegétől. És kész! Ismét élvezheti kedvenc cipőjét.

2. Szódabikarbóna és ecet

Az ecet tisztító és fertőtlenítő tulajdonságainak köszönhetően emellett támogatja a szódabikarbóna hatását. Az anyagokat 1: 1 arányban kell összekeverni, majd ecsettel vigye fel a szert a cipőre, és erőteljesen dörzsölje a szennyeződést. Végül törölje le a cipőjét csak vízzel. Feltétlenül próbálja ki ezt a módszert, különösen akkor, ha makacs szennyeződés jelenik meg a cipőn. A foltoknak minden probléma nélkül el kell tűnniük.

3. Rossz szagú szódabikarbóna

A cipőnk talpbetétjét alaposan és rendszeresen tisztítani kell, mert ez az a hely, ahol verejték és sok szennyeződés halmozódik fel. A szisztematikus ápolási kezelések figyelmen kívül hagyása miatt a talpbetét kellemetlen szagot bocsát ki, és a baktériumok és gombák fejlődésének helyévé is válik.

A szövet talpbetétek biztonságosan moshatók vízzel, mosogatószerrel és kevés szódabikarbónával. Miután alaposan megszárította és visszatette a talpbetétet a cipőbe, öntsön bele egy teáskanál szódabikarbónát, alaposan kenje be a port a teljes felületre, majd hagyja egy éjszakán át. A szódabikarbóna elnyeli a kellemetlen szagokat, és továbbra is élvezni fogja kedvenc cipője használatát.

Használhat szódabikarbónát önmagában, vízzel kombinálva, vagy sűrű pasztát készíthet belőle - a módszer választását Önre bízzuk. Ennek ellenére egyszerű módja egy rendkívül hatékony tisztítószer alacsony áron történő beszerzésének, amely képes lesz sikeresen helyettesíteni a boltokban kapható szakmai megfelelőket.