Professzionálisnak tűnjön, és sugározzon magabiztosságot az állásinterjún


Az állásinterjú minden felnőtt életében fontos esemény. Ha a legjobb benyomást szeretné kelteni, alaposan fel kell készülnie rá. Megismered a cég küldetését, vízióját, átgondolod saját elvárásaidat és a viseletet. Egy alaposan vasalt ing, elegáns nadrág vagy szoknya nem elég ahhoz, hogy felejthetetlen benyomást keltsen a leendő munkaadóban. A megfelelően kiválasztott cipő ugyanolyan fontos.

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra?

Miután elküldte önéletrajzát különböző helyekre, végre megcsörrent a telefon, és meghívást kapott egy interjúra? Képességeivel és tapasztalatával elkápráztatta potenciális munkaadóját, ezért ne hagyja, hogy az első benyomások tönkretegyék azt, ahogyan vélekednek rólad.

Amellett, hogy megismerkedünk a cég működési területeivel, és átgondoljuk, milyen hozzáadott értéket kínálunk, érdemes a megjelenésünkre is koncentrálni. Hiszen nem hiába mondják, hogy ha meglátnak, írnak neked.

Egy szépen vasalt ing és egy elegáns nadrág vagy egy ceruzaszoknya nem elég ahhoz, hogy felejthetetlen benyomást keltsen. Ugyanilyen fontosak azok a cipők, amelyektől profinak és magabiztosnak tűnsz az állásinterjún.

Ebben a cikkben megtalálja az összes legfontosabb információt az erre az alkalomra szóló lábbeliről. Merítsen ihletet, és nézze meg, milyen hibákat érdemes elkerülnie. Kezdjük!

Így látnak téged, így látnak téged

Az állásinterjú minden felnőtt életében fontos esemény. A professzionális megjelenés segít abban, hogy jó első benyomást keltsen leendő munkáltatójában. Szerencsére tippjeinknek köszönhetően nem jelent különösebb kihívást a cipő kiválasztása erre az alkalomra.

Kíváncsi vagy, mire kell figyelni, amikor cipőt választasz az állásinterjúra? Készítettünk egy kis csalólapot.

Először is a modell

Döntő a lábujjak felfedése vagy a sarka faux-pas állásinterjú során. Válasszon beépített cipőt, amelyben jól érzi magát. 

Másodszor a magasság

Az állásra jelentkező hölgyek a cipők magasságát az alkalomhoz igazítsák. Az égig érő sarkú biztosan nem fog professzionálisan kinézni, különösen, ha járás közben bizonytalannak érzi magát. Inkább lapos cipőt vagy alacsony sarkú pumpát válassz.

Harmadszor, stílus

Amikor állásinterjúra mész, a lehető legprofibbnak szeretnél kinézni. Mindenféle tornacipő, sportcipő és még csizma sem lesz a legjobb választás. Jobb, ha olyan cipőt válassz, amely elegánsnak tűnik. Ha mínuszban van a hőmérséklet, sikeresen viselhet stílusos csizmát. Más napokon válasszon cipőt vagy pumpát.

Ne felejtse el azonban, hogy amennyire csak lehetséges, illeszkedjen az öltözékéhez kötelező viselet'u uralkodik a társaságban. Próbálja meg megszerezni ezeket az információkat más emberektől az interjú előtt.   

Negyedszer, szín és design

Arra is ügyelj, hogy a cipőd ne vonja el rólad a figyelmet. A csillogó színek és a szemet gyönyörködtető dizájnok kontraproduktívak lehetnek. Ehelyett válasszon visszafogott színeket – fekete, sötétkék, grafit vagy a szürke más árnyalatait.

Ötödször, fitnesz

Még a legjobban kiválasztott lábbeli sem kelt jó benyomást, ha piszkos vagy sérült. Az állásinterjú előtt feltétlenül tisztítsa meg és fényesítse ki cipőjét.

Kerülje el ezeket a modelleket

Többféle cipőstílusra érdemes figyelni, ha új állásra jelentkezel. Gyakori hiba a magassarkú viselése. Ne feledje, állásinterjúra mész, nem bulira. Próbáld meg a lehető legjobban az alkalomhoz igazítani a lábbelit, és fogadj visszafogott modellekre, amelyek segítenek professzionális megjelenésben. 

Flip-flop, szandál és papucs is rossz választás lesz. Még a forró napokon is el tud tölteni egy órát beépített lábbeliben, különösen, ha az állásinterjúra egy irodában vagy kávézóban kerül sor. Ha nagyon meleg van kint, hagyjon egy tartalék nyári cipőt az autóban, és azonnal cserélje le, amikor visszatér az állásinterjúról.

Semmilyen körülmények között ne hordjon új, nem használt cipőt. Az általuk okozott fájdalom és kényelmetlenség hatékonyan elvonja a figyelmét, és megakadályozza, hogy jó benyomást keltsen a cég toborzójában.

Milyen cipőt vegyek fel az interjúra?

Most, hogy tudja, mit kell keresnie és mit kerülnie kell, valószínűleg azon tűnődik, hogy melyik cipőmodell működik a legjobban. Önre gondolva megtaláltuk a legérdekesebb megoldásokat, amelyek segítségével professzionális megjelenést kaphat.

Állásinterjú cipő neki

Ha interjúra mész, nem kell magassarkút hordanod, ha nem érzed jól magad benne. Válasszon alacsonyabb pumpát, kényelmes női cipőt vagy klasszikus cipót. Ezek a modellek működnek a legjobban:

Állásinterjú cipő neki

Párosítsd a cipő színét az öltönyhöz. Választhat kiegészítő vagy enyhén kontrasztos színt. Illessze bőrcipőjét egy hasonló árnyalatú bőrövvel a stílusos megjelenés érdekében. Kerülje a színes zokni viselését, amely tönkreteheti professzionális megjelenését. Ügyeljen ezekre a modellekre: