Óvodai papucs


Egy kisgyermeknek az otthonán kívül a lehető legkényelmesebben kell éreznie magát. Ezért érdemes biztosítani számára az óvodához megfelelő cipőt, hogy játék közben érezhesse a mozgás szabadságát.

Ne feledje azonban, hogy ez a gyermek testének fejlődésének kulcsfontosságú szakasza, így a megfelelő járás és a láb egészsége a legfontosabb, amikor megfelelő papucsot keresünk.

Óvodacipő fiúknak és lányoknak - melyiket válasszuk?

Először is, egészséges járás - fontos, hogy vigyázzon rá. Figyeljünk tehát arra, hogy az általunk kedvelt óvodai papucsok stabilak -e, megfelelően puhaak, könnyűek -e és szellősek -e, ugyanakkor tartsuk -e a sarkát a megfelelő helyen, megakadályozva a deformációt és a kisgyermek mozgását. A második fontos kérdés a rugalmas talp, amely nem karcolja meg a padlót - jó lenne, ha fehér színe lenne.

Vessünk egy pillantást az orrra és az alakjára. Ha a cipő orra túl hegyes, a gyermek lábujjait megfosztják a mozgás szabadságától. A lábujjaknak ezért lekerekítettnek és elég szélesnek kell lenniük. Döntsünk a cipő rögzítésének legegyszerűbb formájáról is. A tépőzár biztosan a legmegfelelőbb lehetőség.

Kényelmes és szellős

Az ilyen korú gyermekek nagy valószínűséggel mezítláb fedezik fel a világot, ezért az óvodai gyermekcipőknek könnyűnek és rugalmasnak kell lenniük. Ekkor nem fékezik a kis lábukat. Az anyag, amelyből készülnek, nem szennyezheti a bőrt. A nyári szezonban vegyünk fel lyukas cipőt - ez biztosítja a megfelelő légáramlást. Télen azonban ne válasszunk szigetelt megoldásokat. A gyermek fűtött helyiségekben fog játszani, így biztosan nem fog kihűlni.

Vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen típusú lába és lába van gyermekünknek. Nem minden vágás lesz megfelelő - érdemes több különböző modellt mérni. Keskeny lábak esetén a túl széles cipők a sarok megdőléséhez és a lábak oldalirányba dobásához vezetnek mozgás közben. Viszont a gyermek számára túl keskeny papucs széles láb esetén kényelmetlenséget, horzsolást és fájdalmat okoz.

Fontos tudni a méretet. Ennek köszönhetően a megfelelő párt választjuk. A túl szoros gyermekcipők hozzájárulnak a lábujjak göndörítéséhez, míg a túl nagyok torzítják a járást és tovább erősítik a negatív elmozdulási mintákat.

A belső bélés típusa

Talpbetét - a legjobb megoldás a bőr, lélegző, jól körvonalazott. Fontos, hogy a hát megfelelően rugalmas legyen, de közel legyen a sarokhoz. Nem vásárolunk ortopéd papucsot, ha nincs ilyen ajánlása az ortopéd orvosnak. Jelenleg erősen ajánlott, hogy ne vegyen fel ilyen cipőt egy gyermek számára.

Az egészséges lábak megelőzése elsősorban rugalmas, de stabil cipő, amely lehetővé teszi, hogy a láb olyan kényelmesen érezze magát, mint mezítláb, de nem áll fenn a torzulás és a deformáció veszélye, mert a lábat megfelelően "tartják".

Felső. A túl magas korlátozza a mozgását guggolás, felállás vagy futás közben. Egy kisgyerek csak tanulja a mozgás pontosságát és gyakorolja az egyensúlyt. Gyakran elesik és megbotlik. A kísérlet és hiba módszer új tapasztalatokat szerez, ezért ezeket az erőfeszítéseket semmilyen módon nem szabad külső tényezőknek korlátozniuk.

Kerülje a dekoratív papucsot, amely csak a fényképekhez használható. Az ún.

Ne becsüljük le ezt, mert az óvodás kor az az idő, amikor a kisgyermek mindent a nulláról tanul, és a megszerzett készségek megszilárdulnak. A hibás mozgásminták évekig vele maradnak. A babacipőt tökéletes és stílusos kiegészítőként hagyjuk más ruházathoz, de csak babakocsiban hordva. Az óvoda számára biztosítsunk a gyermeknek egészséges, stabil és puha papucsot, melynek köszönhetően a lábuk minden mellékhatás nélkül fejlődik és formálódik.

Ápolás és tisztítás

Az óvodai cipőnek olyan anyagból kell készülnie, amely könnyen mosható a mosógépben, anélkül, hogy félne a sérülésektől. A kisgyermek sok órát fog tölteni az órákkal, ezért a megfelelő cipőhigiénia fenntartása érdekében érdemes időnként megtisztítani, és enyhe tisztítószerrel felfrissíteni.

Divatos és színes

A kisgyermek ösztönzésére boldogan vette fel az óvoda papucsát, válasszunk érdekes mintákat és élénk színeket. Ekkor a lábbeli olyan látványossá válik a gyermek számára, mint a kedvenc játéka, nem pedig a ruházat kötelező eleme. Boho stílusú papucs vagy talán espadrilles? Ha megfelelnek minden minőségi és egészségügyi követelménynek, engedjük szabadjára a fantáziáját, és játsszunk a divatgal. A boldog kisgyermek, aki hajlandó új papucsot viselni, lesz a vásárló legjobb felülvizsgálója. És ez a lényeg!