Őszi cipőápolás


Egész évben gondoskodnia kell a cipőiről. Az évszaktól és az időjárástól függetlenül, mert ezek a mi kirakatunk.

Egész évben gondoskodnia kell a cipőiről. Az évszaktól és az időjárástól függetlenül, mert ezek a mi kirakatunk. Az elpusztult, piszkos és rongyos lábbelik nemcsak csúnyán néznek ki, hanem sokat elárulnak tulajdonosáról is. Az őszi-téli szezon az az időszak, amikor különösen vigyáznia kell a cipőjére, hogy az eső, sár és őszi eső ellenére is jól nézzen ki.

Megfelelő karbantartás

<a href="https://keeshoes.hu/noi-teli-csizma-sergio-leone-67569-fekete-i15767.html"><img src="https://keeshoes.hu/media/ale/auction_image/image1_15767.s2000.jpeg?_=1602352366.359716" alt="Sergio Leone 67569 téli női csizma" title="Sergio Leone téli csizma"></a>

A lábbeli anyagának típusa befolyásolja az ápolás és karbantartás típusát. A bőrből, velúrból és szövetből készült cipőt más módon kell karbantartani. Ezért a velúr- és nubukbőr ápolására különböző kozmetikumokra lesz szükség, a sima bőrre és más anyagokra pedig más. Érdemes elolvasni a cipőn található információs piktogramokat. Csak a lábbeli megfelelő gondozása és karbantartása teszi lehetővé a cipő hosszú évekig történő használatát.

Szemcsés bőr

<a href="https://keeshoes.hu/barna-noi-cipo-hengst-214702-barna-i13205.html"><img src="https://keeshoes.hu/media/ale/auction_image/image1_13205.s2000.jpeg?_=1602359018.4636846" alt="Barna női csizma a Hengst 214702-től" title="Hengst őszi/tavaszi csizma"></a>

A szembőrből készült cipők esetében tisztítsa meg és vigyen fel hagyományos pasztát vagy krémet, majd csiszolja ki a cipőt. Világos bőrszínek esetén érdemes megfontolni a szín védelmét a cipő első felvétele előtt. Az impregnálás segít megvédeni a színt az ősszel elkerülhetetlen szennyeződéstől.

Lakkbőr

A lakkbőr esetében ne feledje, hogy ha nem csiszoljuk rendszeresen, gyönyörű és fényes megjelenése nem tart örökké. Ezért ősszel tisztító és polírozó spray -t kell kapnia. A víz és a tócsák nincsenek pozitív hatással a lábbeli megjelenésére. Ilyen időben csak gumicsizma fog működni, ha garantálni akarjuk, hogy száraz lesz a lábunk.

Velúr vagy nubuk cipőkhöz velúr vagy nubuk kefe és tápláló spray szükséges. Ennek köszönhetően megvédjük a színt, és megvédjük a cipőt a portól és a víztől. A mesterséges bőrből készült lábbeli kendővel és folyékony bőrkészítményekkel kezelhető.

Lehetetlen teljesen megvédeni a cipőket az áztatástól és a szennyeződéstől. Másrészt a megfelelően kiválasztott impregnáló készítmények, az alapos tisztítás és polírozás segíthetnek a cipőápolásban az őszi szezonban.