Nézze meg, hogyan kell viselni az espadrillákat. Milyen stílusokhoz alkalmasak az espadrillák?


Az espadrillák tökéletes cipők a nyári stílushoz, különösen akkor, ha nyugodtan akarod érezni magad, és a kiút nem igényel hivatalos stílust. Milyen stílusokhoz alkalmasak az espadrillák? Nézze meg, hogyan kell viselni őket, és milyen típusú espadrillák találhatók a boltok polcain.

Az espadrillák rendkívül népszerűek a tavaszi és nyári szezonban, mind a nők, mind a férfiak körében. Könnyűek és kényelmesek a használatuk, az anyaguk pedig könnyen átengedi a levegőt, aminek köszönhetően a láb szabadon tud lélegezni bennük.

Hogyan néznek ki az espadrillák? A kötéltalp cipők rövid története

Az elején egy kis kíváncsiság. Tudtad, hogy az espadrillákat Franciaországban és Spanyolországban kezdték gyártani, mint olcsó paraszti lábbelit? Hamar kiderült azonban, hogy az egyszerűségben óriási lehetőségek rejlenek, és csak idő kérdése volt, hogy a városi közösség körében népszerűvé váljon. A legnagyobb áttörés a huszadik század közepén következett be, amikor a nagy tervezők érdeklődni kezdtek egy egyszerű, madzagból készült talpú modell iránt. Azóta az espadrillák állandó szerepet töltenek be mind a népszerű divatházak későbbi kollekcióiban, mind pedig egyre több felhasználó ruhatárában.

Az espadrillák klasszikus formája a zsinórból készült, lapos talpú könnyű, szövetcipő, jellegzetesen kidolgozott, azaz fonatszerűen szorosan fonva. A felsőrész viszont két darab szövetből készül, vastag cérnával összevarrva. Az espadrillek növekvő népszerűségével elkezdték gyártani az éksarkú modelleket, amelyek kiváló alternatívává váltak a magassarkúkhoz, szandálokhoz és balerinákhoz. Jelenleg az espadrillák gyártása nagy léptékben folyik, a hagyományos juta talpakat felváltották az oldalakra fűzött gumis változatok. Maga a felsőrész is változott, ugyanis a vászonmodellek mellett bőrből vagy más alapanyagból készült felsőrésszel rendelkező espadrillákat is lehet kapni. Nyilvánvalóan érthető minden változtatás, modern megoldás és variáció a hagyományos modellen, de az espadrill típusunk és kedvenc típusunk az eredeti változat, a maga egyszerűségében nyers és mesteri.

Jelenleg az üzletek nagyon széles választékot kínálnak espadrillákból, sokféle stílusban, mintázattal és színben, így minden espadrill vásárlást tervező ember könnyen megtalálja azt a modellt, amely tökéletesen passzol a ruhatárához és az egyéni stílusához. Nézze meg, hogyan viseljen espadrillákat, hogy stílusos legyen.

Hogyan viseljünk espadrillákat lapos talpon

Ez a fajta cipő jól mutat tipikus alkalmi stílusban, tökéletes nyári városi kirándulásokhoz. Rövidnadrággal és felsővel, farmerrel vagy vászonnadrággal kombinálva laza és kényelmes kombinációt alkotnak.

Vagy talán a tengeri stílust választja? Amikor az espadrillák szót halljuk, határozottan a hajózási stílus az egyik első, ami eszünkbe jut. Szíjak, madzagok, finom tengeri motívumú ékszerek, horgony alakú nyomattal ellátott pólók kombinációja - mindez finom színekben, sötétkék, fehér és kékben egy olyan készlet, amelyben az espadrillák kötelezőek!

Hogyan viseljünk espadrillákat ékeken

A Wedge espadrillák olyan modellek, amelyek jól passzolnak a könnyű és légies anyagból készült nyári maxi ruhákhoz. Espadrillákkal kombinálva kényelmes megjelenést kölcsönöznek, amely nem korlátozza a mindennapi tevékenységeket, ugyanakkor stílusos és ízléses fazon, egy csipetnyi nőies érzékiséggel. A ruha tökéletes nyári találkozókhoz barátokkal vagy romantikus randevúzáshoz egy szeretett személlyel.

Függetlenül attól, hogy az éken lévő espadrillákat maxi vagy midi ruhával kombinálod, ugyanolyan stílusosak lesznek. Érdemes hangsúlyozni, hogy a midi-hosszú ruha és espadrillák lezser és kényelmes szett, ugyanakkor rendkívül ízlésesek, főleg, ha a lábak optikai meghosszabbítása, karcsúsítása a cél. Ez a lista feltétlenül kötelező a nyári szabadtéri eseményekhez vagy a városi alkalmi esti találkozókhoz.

A megkötött espadrillák viselése

A kötött espadrill egy másik modell, amelyet az üzletekben találhat. A leggyakrabban a boka köré kötött cipők remekül helyettesítik a nők körében népszerű római csizmákat. Szoknyával vagy ruhával együtt viselve rendkívül kifinomult és romantikus megjelenést kölcsönöznek, amelyben minden bizonnyal rendkívül nőiesnek és gyengédnek fogod érezni magad.

Mivel jobb nem kombinálni az espadrillákat?

Az espadrillák könnyű és finom cipők, ezért ne hordja őket harisnyával vagy zoknival. Ez a fajta cipő nyárra van fenntartva, hétköznapi stílusban és mezítláb. Az espadrillák esetében csak vékony „ujj” zokni megengedett, amely csak a láb alsó részét takarja, így nem nyúlik ki és nem látható a cipő széle felett.

Az espadrillák szintén nem használhatók elegáns estélyi ruhákhoz. Ha hivatalos kirándulást vagy fontos üzleti találkozót tervez, azt tanácsoljuk, hogy vegyen fel klasszikus magassarkút vagy finom pumpákat a posztra.