Ne hanyagolja el lábát a téli szezonban! Bevált módszerek és tippek


Könnyű megfeledkezni a lábáról, ha meleg zokni és vastag csizma takarja. Ha azonban a téli szezonban elhanyagolod őket, akkor észre sem veszed, mikor kezdesz megbánni. Biztosan nem fog nevetni, amikor hirtelen jön a nyár, és szégyellni fogja szandált vagy papucsot felvenni, hogy kihasználja a gyönyörű időt.

Téli fenyegetés a lábadra

A tél kétségtelenül nagyon megterhelő időszak a lábad számára. Szerencsére tippjeink segítségével ez nem lesz olyan nehéz!

Először is, a mindenütt jelen lévő hó és a rejtett jég miatt megnő a lábsérülések kockázata. Ennek elkerülése érdekében válasszon csúszásmentes talpú cipőt, amely lehetővé teszi az egyensúly megtartását jeges felületeken.

Másodszor, ha a csizmája átnedvesedik a hóban, győződjön meg róla, hogy teljesen szárítsa meg, mielőtt újra használná. Erre a célra használjon régi, golyókká tekert újságokat, amelyeket a cipő belsejébe helyez. Ezzel megszabadul a nedvességtől, amely bakteriális és gombás fertőzésekhez vezethet, valamint kellemetlen szagot okozhat. 

Harmadszor, vigyázzon a bőrére. A kellemetlen fagy szinte minden házban felforrósítja a radiátorokat, emiatt kiszárad a levegő, és fájdalmas repedések jelennek meg a lábán.

Egy másik téli fenyegetés, amellyel lábának szembe kell néznie, a rendkívül alacsony hőmérséklet. Ha túl sok van nekik, a lábad meglepően gyorsan megfagyhat. Ez nagyon veszélyes, különösen, ha cukorbetegségben szenved! 

Legyen óvatos, ha vízálló lábbelit visel. Amellett, hogy egy speciális membrán megakadályozza a hó és a víz bejutását a cipőkbe, hatékonyan leállítja az izzadság elpárolgását. Innen egy egyszerű út van a kellemetlen szaghoz, hólyagokhoz és mikózishoz!

Hogyan ápold a lábaidat télen?

Kíváncsi vagy, hogyan ápold a lábaidat télen? Készítettünk néhány bevált tippet, amelyek segítenek a legjobb eredmény elérésében.

Tartson egy kis szünetet a körömlakkozásban

Nyáron és tavasszal igyekszel a lábkörmeidet a cipőd színéhez igazítani? A tél a tökéletes időszak arra, hogy szünetet tartson a körömlakkozásban. Kiderülhet, hogy a körömlemez sérült a folyamatosan feltöltött hibrid réteg alatt. 

Ne feledje azonban, hogy a körömfestés megszakítása nem jelenti azt, hogy megszakad a gondozásuk. Rendszeresen rövidítse le őket, hogy megőrizze esztétikus megjelenését, elkerülje benőttségüket és akár gombásodásukat is. 

A köröm megerősítéséhez és korábbi fényének helyreállításához használjon rendszeresen teafaolajat. Ha szeretnéd nyárra visszanyerni lábaid nagyszerű megjelenését és kifogástalan állapotát, akkor most itt az alkalom, hogy időpontot kérj láborvoshoz.

Tartsa szárazon a lábát

A szigetelt cipők és vastag zoknik nemcsak hőkomfortot biztosítanak a lábaknak, hanem hozzájárulhatnak a túlzott izzadáshoz is. A cipőben lévő nedvesség gyorsabban megfázhat, lábai pedig érzékenyebbek lesznek a különféle fertőzésekre. 

Ennek megelőzése érdekében használjon rendszeresen speciális lábpúdert. Ne felejtse el szárítani a lábujjak közötti területeket is minden fürdés után. Ennek köszönhetően elkerülheti a fájdalmas repedések kialakulását ezeken a helyeken. Győződjön meg róla, hogy a lába teljesen száraz, mielőtt felveszi a zoknit.

Ügyeljen a megfelelő hidratálásra

A száraz levegő érzékenyebbé teheti a bőrt a kiszáradásra, repedésekre és még fertőzésekre is. Ebben a különleges időben egyszerűen speciális hidratálásra van szüksége, hogy megfelelően működjön. 

Fektessen be egy jó minőségű hidratáló krémbe, hogy bőre rugalmas és táplált legyen. Tejszín helyett használhatunk konyhai olívaolajat, ami pótolja az elveszett nedvességet. Naponta legalább egyszer hidratálja a lábát. A legjobb, ha közvetlenül fürdés után végezzük, hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak. Ezenkívül ne felejtsen el sok vizet inni.

Rendszeresen radírozza bőrét

A hámlasztás nagyszerű módja annak, hogy lazítsunk és leradírozzuk a régi bőrt. Erre a célra lábreszelőt is használhat. Ne felejtse el azonban egy irányba mozgatni, és minden használat után alaposan tisztítsa meg és fertőtlenítse.

Cserélj cipőt a munkahelyeden

Leküzdöd a hatalmas hótorlaszokat munkába menet? A szigetelt, vízálló cipők lehetővé teszik, hogy egészségkárosodás nélkül érje el úticélját. A bennük eltöltött 8 óra fűtött irodában azonban siralmas következményekkel járhat. 

A lábai intenzíven izzadnak, és kényelmetlenné válik a benne tartózkodás. Ennek elkerülése érdekében gondoskodjon a munkahelyén egy extra könnyű és kényelmes cipőről. Akkor is igazi áldás lesz, ha munkába menet teljesen átnedvesedik a cipőd.

Ne feledje, hogy az ápolt láb boldog láb.

Ne kezelje a telet olyan pillanatként, amikor végre elrejtheti a lábát az egész világ elől. Az a tény, hogy vastag zoknit és meleg csizmát visel, nem mentesíti a gondozásuk kötelezettsége alól. 

Ellenkezőleg! Az extrém hideg hőmérséklet még megerőltetőbbé teheti a lábat. Ne feledje, hogy az ápolt lábak boldog lábak, és a belefektetett erőfeszítések biztosan megtérülnek!