Minden, amit tudnod kell a tökéletes tornacipő kiválasztásához


Tervezi, hogy az új évben elkezd edzőterembe járni? A síbérlet vásárlása mellett ugyanilyen fontos a megfelelő lábbeli vásárlása. Ez teszi igazán élvezetté a testmozgást és az edzést, és jelentősen csökken a sérülések kockázata. Azt azonban nem tudod, hogy melyik cipő a legjobb súlyemeléshez, és melyik lesz jobb zumbához? Útmutatónkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyek segítenek a választásban.

Egészséges testben, egészséges lélekben!

Tervezi, hogy az új évtől rendszeresen edzeni az edzőteremben? Jó ötlet! Hiszen egészséges lélek az egészséges testben!

A bérletvásárlás mellett ugyanilyen fontos a megfelelő lábbeli vásárlása, aminek köszönhetően a mozgás igazi élvezetté válik, és jelentősen csökken a sérülésveszély. Nem tudja azonban, hogy mely szempontokra kell figyelnie torna- és fitneszcipő vásárlásakor? Útmutatónkban összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb információkat. Kezdjük!

Miért érdemes beruházni egy megfelelő tornacipőbe?

Rendes cipő kötelező dolgok, ha rendszeresen edzeni az edzőteremben.

Először is, csökkentik a fáradt láb érzését, aminek köszönhetően növeli a hatékonyságot edzés közben, és a legjobb eredményeket érheti el. Másodszor, jelentősen csökkentik a sérülések kockázatát. Harmadszor, a tisztességes lábbelire költött pénz nagy adag motivációt jelent majd, amikor úgy érzed, hogy el akarod engedni.

Most, hogy tudja, miért van szüksége jó minőségű tornacipőre, itt az ideje, hogy azokra a jellemzőkre összpontosítson, amelyekkel kiemelkedniük kell. A helyes választás megkönnyítése érdekében ebben a cikkben mindet összefoglaltuk.

Ügyeljen a tökéletes illeszkedésre

Az edzőterembe való cipő kiválasztásánál érdemes mind a lábad anatómiájához, mind a tervezett tevékenységekhez igazítani, így könnyen találsz egy olyan párost, amelyben az edzésre járás nem lesz melós, hanem egy szokványossá válik. rendszeres öröm. 

Kerülje a túl szűk cipőket. Ellenkező esetben korlátozza a mozgási tartományát, és a gyakorlatot igazi házimunka lesz. Sőt, fájdalmas hólyagok jelennek meg, amelyek miatt mozogni akar. Másrészt figyelni kell a laza cipőkre is, amelyekből minden mozdulatnál kicsúszik a sarka. Így növelheti a kellemetlen sérülések kockázatát, amelyek hosszú időre kizárják a játékból. 

Szerencsére a legtöbb sportcipő gyártó kínálja az ún. fél méretben, így a tökéletes pár kiválasztása nem jelenthet nagy kihívást.

A méret tökéletes illeszkedése mellett ügyeljen arra, hogy lábbelije alkalmas legyen bizonyos típusú tevékenységekhez. A részleteket alább találja.

Milyen futópad cipő?

A futópadon való rendszeres séta vagy futás erősíti izmait és csontjait, valamint javítja állóképességét és edzettségét. Ellentétben az aszfalton való futással, kevésbé terheli meg a térdét és a csípőjét, és lehetővé teszi az időjárástól függetlenül edzeni.

Futópad cipőjének kiválasztásakor keressen olyan modelleket, amelyek mind a hátsó, mind az elülső részen csillapító technológiával rendelkeznek. Így hatékonyan csillapodik az ütés, és könnyedén megteheti a következő kilométereket.

Melyik súlyemelő cipő?

Az erősítő edzést gyakran olyan férfiak választják, akiknek fontos az izmos alak és a jobb hatékonyság. Mindazonáltal a súlyokat ugyanolyan szívesen emelik azok a nők, akik szeretnének izomszövetet fejleszteni a fenék területén, és javítani akarják alakjuk általános megjelenését.

Ha a súlyzópad lesz a legfrekventáltabb helye az edzőteremben, ügyeljen arra, hogy stabilan érezze magát. Válasszon csúszásmentes talpú és kemény talpú cipőt. Ez sokkal könnyebbé teszi a súlyok megtartását és a kívánt eredmények elérését.

Milyen cipő az intervallum edzéshez?

A rövid, nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT) nagyon népszerű. Nem csoda! Rövid időn belül lehetővé teszik, hogy jobb formába kerüljön és megszabaduljon a nem kívánt zsírtól, miközben növeli az izomtömeget.

Ha a lehető legjobb eredményt szeretné elérni, ügyeljen arra, hogy megfelelően kiválasztott cipőt vegyen. Az intervallum edzéshez használt lábbelinek könnyűnek kell lennie, ugyanakkor elég stabilnak kell lennie ahhoz, hogy könnyen elnyeljen minden ütést. Ügyeljen a láb megfelelő stabilizálására, amely oldalirányú tartást biztosít. A HIIT edzőcipők profilja viszonylag alacsony legyen, bár erős.

Milyen Zumba cipő?

A zumba egy speciális táncedzés, mely során kellemes módon szabadulhatsz meg a nem kívánt kilóktól. Ezek a gyakorlatok észrevehetően eltűntetik a cellulitot, és feszesebbé válik a test. Az alak javulása mellett a közérzet javulását is észreveheti. Az ilyen erőteljes testmozgás felszabadítja a boldogság hormonjait, és sok energiát nyer a cselekvéshez.

Ha Zumba cipőt keres, törekedjen olyan modellekre, amelyek nem korlátozzák agilitását. Válasszon könnyű cipőt, rugalmas talppal, csúszásgátló betétek nélkül. Ennek köszönhetően a legőrültebb figurákat is gond nélkül előadhatja majd.