Milyen cipőket viseltek a popkultúra legfontosabb ikonjai? Merítsen ihletet!


Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley, Michael Jackson… Mindenki ismeri ezeket a neveket. Bár ezek a karakterek nagyon különböztek egymástól, minden idők szimbólumaivá váltak, emlékük máig él. Miért ne meríthetne egy kis ihletet a popkultúra legfontosabb ikonjainak cipőiből?

A popkultúra és a ... stílus ikonjai

Noha elképesztő vokális képességeikről és a kritikusok által elismert színészi képességeikről voltak ismertek, jellegzetes megjelenésük olyasvalami volt, ami megragadta a tekintetet, és megnehezítette, hogy eltépjék őket. Ők voltak azok, akik meghatározták a trendeket, és stilizációik inspirálták az egész világot.

A popkultúra ikonjaira, mert róluk beszélünk, örökre emlékeztek az idősebb és fiatalabb generációk. Biztosan ismerősek számodra olyan nevek, mint Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley vagy Michael Jackson. Lenyűgöző művészi teljesítményeik mellett ezeket a sztárokat egyesítette a nagyszerű megjelenés iránti szenvedély. Úgy döntöttünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk az általuk viselt cipőket, és ösztönözzük Önt saját megjelenésének megalkotására. Kezdjük!

"Adj egy lánynak megfelelő cipőt, és meghódítja a világot." - Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a nőiesség megtestesítője, a popkultúra és a divat vitathatatlan ikonja. Platina szőke haj, vörös rúzs és tökéletes ívek. Ez a nő határozottan tudta, mit vegyen fel, hogy kihangsúlyozza bájait, akár szaténruhában szeretne elegánsan kinézni, akár farmerben és gombos ingben lazábban szeretne kinézni.

Öltözködési bátorsága nők milliói számára vált inspirációt szerte a világon. Nem csoda! Nem számít, mit viselt, mindig lenyűgözően nézett ki. Marilyn Monroe egyszerűen tudta, hogyan kell a legegyszerűbb alkotásokba is egy hatalmas adag elegánsságot bevinni.

Általában felépített alacsony sarkú pumpákkal egészítették ki őket. Egyik kedvenc párja Salvatore Ferragamo olasz divattervező sarkai voltak, aki kényelmét szem előtt tartva egy különleges acél és fa sarkot szabadalmaztatott Marilyn Monroe számára. A sztárt leggyakrabban bézs vagy piros, fényes pumpákban látták ettől a tervezőtől. 

Marilyn is szerette a cipőket, amelyek kinyitották a lábujjait, és felfedték a gondosan kidolgozott pedikűrt (általában piros). Leggyakrabban V-kivágású, kiszélesedő ruhákkal viselte, nadrágjához gyakran cowboy csizmát vagy vastag sarkú papucsot illesztett.

"Az elegancia az egyetlen szépség, amely soha nem fakul el." - Audrey Hepburn

Egy másik nő, aki örökre belépett a popkultúrába, és rajongók millióinak szívét lopta el világszerte, Audrey Hepburn. A brit színésznő, a divat és a stílus ikonja, stilizációiban elsősorban az eleganciára és a kényelemre összpontosított. Audrey pontosan tudta, mivel viselje legszebb alkotásait, hogy a lába ne szenvedjen.

A sztár népszerűvé tette a hegyes és kerek orrú balettlakásokat, az alacsony sarkú papucsokat és a férfidivat ihlette klasszikus naplopókat. Audrey a sarkú cipőktől sem riadt vissza. Elegáns csizmákat és pumpákat választott azonban, amelyek elég alacsonyak voltak ahhoz, hogy ne zavarják a kényelmét.

Gyakran lehetett látni lapos balerinákban, amelyeket nem csak hétköznapi, hanem elegáns stilizációra is felvett nagy eseményekre. Minden alkalommal elegánsnak, elegánsnak és rendkívül nőiesnek tűnt.

– Bármit megtehetsz, de maradj távol a kék velúr cipőmtől. - Elvis Presley

A popkultúra ikonjai közül nemcsak a női, hanem a férficipők is felkeltették a figyelmet. Egyikük Elvis Presley, akire egyedi zenei stílusáról és ikonikus stílusáról is emlékeznek.

A rock 'n' roll legendás királya előszeretettel vonzotta a tekintetet a csillogó öltönyökkel, amelyeket fekete, gondosan polírozott formális cipőkkel kombinált. Gyakran megtörte a monokróm néz, fehér kontrasztos zoknit visel.

– Ha valami tilos a divatban, azt mindenképpen megteszem. -Michael Jackson

A fehér zokni és a fekete cipő kombinációja azonban Michael Jackson védjegyévé vált. Az amerikai énekes a klasszikus formális cipők helyett olyan cipókat választott, amelyekben jellegzetes táncmozdulatokat adott elő. Extravagáns színpadi jelmezekre emlékeztető, csillogó, flitterekkel és fényes elemekkel teli ruhákkal kombinálta őket. 

Stilizálásaiban a merész és mutatós ruhadarabokat klasszikus lábbelikkel ötvözte, így nem csak a zenében, de a divatban is vitathatatlan örökséget hagyott maga után.

Inspirálódjon a popkultúra ikonjaitól

A popkultúra ikonjainak stílusa tagadhatatlanul belépett a divattörténet lapjaira. Merítsen ihletet választásaikból, és alkosson eredeti stilizációt. Íme néhány lábbelijavaslat, amelyek várnak rád webáruházunkban.

Buliba menni? Nyűgözz le mindenkit, aki meglát egy Marilyn Monroe ihletésű ruhával. Bézs színű szivattyúk alacsony, blokksarkún kombináld V-kivágású, kiszélesedő ruhával.Ne feledkezz meg a vörös rúzsról és a széles mosolyról! Hosszú munkanap áll előtted? Fogadjon a kényelemre és az eleganciára Audrey stílusában! Fekete 7/8 hosszúságú szivarkák készlete fekete blúzzal, csónakos nyakkivágással. Ehhez az elegáns kontyhoz, fekete balerinák és kész!