Mi választjuk az első baba cipőt


Az első cipő kiválasztása a gyermek számára igazi kihívássá válhat a szülők számára. Sok ortopéd azt javasolja, hogy az első lépések megtételére kész kisgyermek lábát megfelelően illeszkedő cipőbe kell öltöztetni. A szülők gyakran kételkednek, és azon tűnődnek, milyen lábbelit válasszanak, hogy a kisgyermek megtanuljon rendesen járni. Azt tanácsoljuk, hogy melyik első cipő lesz a legjobb a gyermek számára.

Az első lépések a lakásban

Az első lépések megtétele az otthoni padlón nagyon jó gyakorlat. Ha a baba lába egyszerre csupasz, a babának lehetősége van érezni a talaj textúráját és hozzászokni a változó hőmérséklethez. Ezenkívül jó módszer a talp keményítésére. A baba bőre nagyon finom ezen a helyen, és a padlóval való érintkezés kissé vastagabbá teszi. Az otthoni járás megtanulása a tudatosság leckéje a szülők számára is. Biztonságos környezetben azonban az álló helyzetnek hibátlannak kell lennie. A helyzet kissé más, amikor a baba sétálni kezd séták közben.

Séta a szabadban - kiváló járástanulás

Ha hagyja, hogy kisgyermeke kiszálljon a babakocsiból, és egyedül járjon, nagyszerű megtanulni járni. A már önállóan mozgó gyermeket sétálni lehet a tömb körül. Fontos, hogy a szülő közel legyen, és fogja a baba kezét. Az ilyen órákhoz azonban megfelelő cipő szükséges. A biztonsági és higiéniai szempontokat kell előtérbe helyezni. Még a legvastagabb zokni sem nyújt megfelelő szigetelést az ismeretlen talaj ellen. Milyen legyen a baba első cipője?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a babacipőknek?

A szülőknek figyelniük kell a lábbeli számos jellemzőjére, amikor gyermekük számára a legjobb párt választják. A cipőnek könnyűnek kell lennie, hogy a gyermek megtanulja helyesen elhelyezni a lábát. Ne feledje, hogy az első lépések nagy kihívást jelentenek egy kisgyermek számára, ezért kényelmesnek kell lennie, miközben megtanul járni. Fontos, hogy a cipő rugalmas talppal rendelkezzen, amely támogatja a járás megtanulását. Egy jól profilozott párban a hajlítási pont az alsó hossz 1/3-a. A kiválasztott párnak lágynak és a végénél szélesnek kell lennie. Ez a hely elengedhetetlen a széles körben elterjedt babaujjakhoz. Arra is figyelnünk kell, hogy a cipő légies -e. Egy kisgyermek sem szeret gyalogolni nedves és hideg lábbal. Keressünk természetes bőrből vagy kiváló minőségű textilből készült cipőt. Mit érdemes még figyelembe venni a babacipő kiválasztásakor?

A láb megfelelő támogatása

Néhány évvel ezelõtt a leginkább ajánlott magas, merev cipõ volt, amely állítólag stabilizálta a gyermek lábát, és megvédte a bokát járás közben. Kiderült, hogy az első lépések megtételekor nagy jelentősége van a boka mobilitásának és a lábfej belső támaszának. A legfontosabb, hogy a cipő szorosan illeszkedjen a tarsus köré. Mi több, az első párnak rugalmas sarok számlálóval (vagy füllel) kell rendelkeznie, amely szorosan illeszkedik a gyermek sarkához. Az elemnek elég rugalmasnak kell lennie, hogy ne korlátozza a gyermek mozgását. Fontos jellemzője a rugalmasság is - a megfelelően rugalmas cipő támogatja a láb helyes elhelyezését. Az is fontos, hogy a baba csizmája ne legyen túl magas. A boka alatti modellek jól működnek. Ha túracipőt választunk, akkor lágy és rugalmas felsőrésszel rendelkező modelleket kell keresnünk. Divatos és kényelmes gyermekcipő található a KeeShoes online áruházban.

A gyermek első csizmájának szorosan illeszkednie kell a lábhoz, de nem korlátozhatja a mozgást. Fontos, hogy puhaak, könnyűek és légiesek legyenek. Egy kisgyermek, aki jól érzi magát, gyorsabban és készségesebben teszi meg az első lépéseket.