Lábbeli őszi ápolása

A cipőjét egész évben vigyáznia kell. Függetlenül a szezontól és az időjárástól, mert ők a mi kirakatunk. A megsemmisített, piszkos és rongyos lábbeli nem csak csúnya, hanem sokat mond a tulajdonosról is. Az őszi-téli szezon ideje, amikor különös figyelmet kell fordítani a cipők gondozására, hogy az eső, sár és őszi időjárás ellenére is jól viselkedjenek.

Megfelelő gondozás

Női téli csizma Sergio Leone 67569

Az anyag típusa, amelyből a cipőket gyártották, befolyásolja az ápolás és karbantartás típusát. A bőr-, irha- és szövetcipőt más módon kell karbantartani. Ezért szükségesek más kozmetikumok a szarvasbőr és a nubukbőr, valamint a sima bőr és más anyagok ápolásához. Érdemes elolvasni a cipőjén található információs piktogramokat. Csak a cipő megfelelő ápolása és karbantartása lehetővé teszi sok évig a cipő használatát.

Szembőr

Barna női cipő Hengst 214702

Gabonabőrből készült lábbeli esetében tisztítsa meg és vigye fel a hagyományos pasztát vagy krémet, majd csiszolja meg a cipőt. Világos bőrszín esetén érdemes megfontolni a szín védelmét a cipő első felhelyezése előtt. Az impregnálás segít megvédeni a színt a szennyeződésektől, amely az ősszel elkerülhetetlen.

Lakkbőr

Lakkozott bőr esetén ne feledje, hogy ha nem rendszeresen csiszoljuk, akkor a gyönyörű és fényes megjelenés örökké nem marad meg. Ezért kell őszi tisztító- és polírozó spray-t szereznie. A víz és a pocsolya nem befolyásolja a cipő megjelenését. Csak a kút működik ilyen időben, ha garantálni akarjuk, hogy a lábunk száraz lesz.

Szarvas vagy nubuk lábbeli esetén velúr vagy nubuk kefe és tápláló spray szükséges. Ennek köszönhetően megóvjuk a színt és a cipőket a portól és a víztől. A mesterséges bőrből készült cipők ruhával és folyékony bőrkészítményekkel gondoskodhatnak.

Nem tudja teljes mértékben megvédeni cipőjét az átázástól és a szennyeződésektől. Azonban a megfelelően kiválasztott impregnáló készítmények, az alapos tisztítás, beillesztés segíthetnek a cipők ápolásában az őszi szezonban.