Kicsúszik a sarok a cipőből? Van megoldásunk!


Azt hiszem, mindannyian tapasztaltuk már azt a frusztráló érzést, amikor a sarok kicsúszik a cipőből, és egy lépés választja el a fájdalmas eséstől. Szerencsére most megkönnyebbülten fellélegezhetsz! Összegyűjtöttük egy helyre a leghatékonyabb otthoni gyógymódokat, amelyeknek köszönhetően könnyedén megbirkózik ezzel a problémával, és végleg elfelejtheti a csúszott sarkakat. Dolgozni!

Miért csúszik ki a sarkam a cipőmből?

Azt hiszem, mindannyian tapasztaltuk már azt a frusztráló érzést, amikor a sarok kicsúszik a cipőből, és egy lépés választja el a fájdalmas eséstől. Ez nemcsak az Ön biztonságát kockáztatja, hanem jelentősen befolyásolhatja önbizalmát is. Ezenkívül a csúszósarkú cipők hólyagokat okozhatnak, és megzavarhatják a mozgás általános mechanikáját, még a járás állandó megváltozását is eredményezve.

Kíváncsi vagy, miért történik ez egyáltalán? Lehet, hogy ez a rossz méret miatt van. A cipőben lévő extra hely segíti a lábfej előrehaladását, így a sarok szabadon csúszhat. Ennek másik oka lehet, hogy a cipő formája nem illeszkedik megfelelően a lábad anatómiájához. Valószínűleg a cipője túl széles a lábához. A cipőben lévő láb megcsúszása a túlzott izzadás miatt is előfordul.

Ha a cipőkollekciójában van olyan cipő, amelyben ezt a problémát érzi, nem kell megválnia tőlük. Hatékony otthoni gyógymódokat ismerünk, amelyeknek köszönhetően a lábad nem csúszik ki a cipődből, és biztonságban érsz célba. Kezdjük!

Hajlakk

Amikor a sarok makacsul kicsúszik a cipőből, szüksége lesz ... hajlakkra. És nem azért, mert a fejen lévő szép updolás elvonja a figyelmet a csúszó lábról :-) Fújd be a láb alját lakkkal, és várd meg, míg megszárad. Így egy további, ragadós réteget kap, amely megakadályozza a csúszást.

Pszt! Ezt a módszert még a hírességek is használják gálák és vörös szőnyeges fellépések alkalmával!

kétoldalú ragasztó

A kétoldalas ragasztószalag a hajlakkhoz hasonlóan működik. Ennek a módszernek a használata magában foglalja Jessica Alba a cipőjében lévő talpbetéthez ragasztja, mielőtt becsúsztatta a lábát.

A tapadás azonban csökkenhet, ahogy a lábak fokozatosan izzadnak. Ügyeljen arra is, hogy a szalag ne változtassa meg a helyzetét, mert ez ujjlenyomatokat okozhat. Ha biztos akar lenni abban, hogy az elért eredmények tartósak lesznek, befektethet egy kétoldalas szövetszalagba (ún. kárpitos öv).

Baba hintőpor

Kipróbálhatod a babaport is. Ez a módszer akkor működik, ha a cipő sarokcsúszásának oka az izzadság. A talkum egy szempillantás alatt felszívja a nedvességet, és a lábad végre abbahagyja a kontrollálatlan mozgást. Csak szórjon egy kis terméket a talpbetétre, mielőtt felveszi a cipőjét, és már kész is. 

Ha a probléma a láb túlzott izzadása, válasszon természetes anyagokból készült cipőt. Kerülje továbbá a hidratáló krémek felvitelét közvetlenül a cipő felvétele előtt, és használjon speciális, a drogériákban vagy gyógyszertárakban kapható izzadásgátlókat.

Sarkú vagy vatta

Kicsit laza zárt cipőknél használhat sarokpultokat, és kis költséggel megakadályozhatja a sarok elcsúszását. Ragassza őket a cipő hátuljára (a felsőrész belső oldalára). Et voila! Útba léphetsz! Hasonlóan fog működni a vatta is, amellyel kitöltheti az ujjain belüli üres helyet.

Csúszásmentes talpbetét vagy zokni

A cipőboltokban csúszásmentes, zselés vagy szilikon talpbetét is található, amelyek maximális kényelmet biztosítanak járás közben. Ez a módszer átmegy a teszten, ha például tűn lévő szandált vagy más cipőt használ, amelyben nem használhat vattát vagy sarokpultot. Az átlátszó betétek gyakorlatilag észrevehetetlenek, és ami a legfontosabb, nagyon hatékonyan működnek. 

Ha nincs lehetősége boltba menni, a csúszásgátló betéteket lecserélheti ... egészségügyi betétekre. Figyelem! Ez a módszer nyitott cipővel nem működik, de hatékonyan megakadályozza a láb mozgását járás közben. Csúszásmentes zoknit is viselhet beépített lábbelivel.

Próbáljon ki egy másik fűzési technikát

Ha a cipője megcsúszik járás közben, akkor lehet, hogy túl lazán fűzi be. Próbálja ki a hatékony fűzési technikákat, amelyek megakadályozzák, hogy a lábad becsússzon a cipő belsejébe, és biztosítja a maximális illeszkedést. Szorítsa meg a fűzőket ugyanúgy, mint mindig, majd készítsen két hurkot, amelyeken felváltva fűzi át őket, és a szokásos módon kösse be őket. Az így hurkolt csipkék blokkolják a láb mozgásának lehetőségét.

Válasszon más méretű cipőt

Ha a bemutatott módszerek egyike sem hozta meg a várt eredményt, akkor előfordulhat, hogy a cipője egyszerűen túl nagy. Ebben a helyzetben ésszerű megoldás lesz fél mérettel kisebb cipőt vásárolni.

Probléma megoldódott!

Úgy gondoljuk, hogy tippjeink segítettek megbirkózni a cipőből kicsúszott sarkú problémával. Próbálja ki őket most, és végleg megszabaduljon attól a frusztráló érzéstől, hogy lábai előrehaladnak!