Iskolai cipő


A kisgyermek iskolai laikus kitöltésekor sok részletre gondolunk. Mindent szeretnénk biztosítani a gyermeknek, ami kényelmes, jó minőségű és praktikus.

Minden részletet ellenőrzünk és értékeljük a végrehajtást. Az iskolai cipőknek stratégiai helye van a tolltartók, hátizsákok és sok kiegészítő között. Ott a gyermek sok órát tölt minden nap. Tehát - milyen cipőt válasszon az iskolába, és mit kell figyelembe venni?

Mit kell figyelembe venni, amikor cipőt választ az iskolába?

Először is a praktikum és a kényelem. Emlékezzünk arra, hogy a vásárolt lábbelikben a gyermekek lábai átlagosan 6-8 órát töltenek naponta. Ezért fontos, hogy szellősek, rugalmasak és ugyanakkor stabilak és jól profilozottak legyenek. Figyeljünk az anyagra és tulajdonságaira. Ha bőr - elég puha és finom? Ha műanyag, akkor elég légáteresztő?

A cipő súlya is fontos. A túl nehéz elviselhetetlen oka lesz a lábak fáradtságának és irritációjának. A folyosókon sétálni és sok órát az iskolában könnyű cipőben tölteni nem lesz kellemetlen.

Baba láb mérése

Kezdetben hangsúlyozni kell, hogy a túl nagy cipők vásárlása rossz lépés. A laza cipőben járó gyermek kényelmetlenül érzi magát, ráadásul negatív hatással lesz a lábára, és akár a járás torzulását és a horzsolásokat is eredményezheti. A gyermek lába gyorsan nő, ez tény. Elfogadhatatlan azonban, hogy túl nagy cipőt válasszon "a jövőre nézve".

Jól illeszkedjenek ahhoz, hogy megfelelően tartsák a lábat. Fontos, hogy ne felejtsük el a láb méretének esetleges változását a napszaktól függően - előfordul, hogy a láb hosszabb vagy szélesebb lehet, különösen nyáron, rendkívül forró napokon. A cipőben való egész napos mozgás egyszerűen fárasztó a lábak számára, ezért a méret kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az iskolai cipő ne legyen túl szoros.

Kényelem viselése

A szezontól és a kinti időjárástól függően válassza ki gyermeke számára a legoptimálisabb megoldást. Ügyeljen arra, hogy az iskolai cipőben nincsenek merev vagy éles díszítőelemek. A tépőzáras rögzítők jó megoldásnak bizonyulnak, bár egy idősebb tanuló számára ez nem lesz annyira fontos, figyelembe véve függetlenségét.

Sportcipő iskolába

A kisgyermeknek mindkét cipőt biztosítani kell a testnevelés órák gyakorlására, valamint a tanórák mindennapi működésére. Egy pár cipőt nem tartalmaz. Először is higiénikus lesz. A röplabda meccs után izzadt, a lábnak száraz, friss cipőben kell pihennie. Másodszor, a sportcipő formája eltérő, és az iskolai folyosókon való mozgás funkciója eltérő. Hagyjuk a sportcipőt a csapatjátékokra és futásokra. A gyermeknek második párral kell rendelkeznie a hátralévő órákhoz.

Sportcipő keresésekor vegyük figyelembe a gyártásban felhasznált anyagot. Lélegzőnek, gyorsan száradónak és gyengédnek kell lennie a baba bőréhez. Vessünk egy pillantást a talpra is - elég hajlékony és rugalmas? A testnevelés órák sajátossága, hogy az edzés különböző tevékenységi formákkal van tele, a csapatjátékoktól kezdve a jóga vagy a fitnesz elemeiig. Ezért a gyermekek számára készült sportcipőket a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell igazítani az intenzív használathoz.

Emlékeznünk kell a nyomtalan fehér vagy szürke talpra is, amely nem hagy nyomot a torna felületén. Vegye figyelembe, hogy a cipő stabil, és a gyermek lába nem csavarodik meg bennük - a stabilizáció garantálja a biztonságot hirtelen mozdulatok, ugrások és előadó figurák esetén.

Stílusos és egészséges a lábának

A gyerekek, különösen az idősebbek, egyre nagyobb figyelmet fordítanak a divatra és a dizájnra. A változatos stílusokon keresztül kifejezni akarják magukat és magabiztosnak érezni magukat társaik körében. Figyelik barátaik preferenciáit, követik a trendeket, és így választanak valamit, ami a legjobban tükrözi személyiségüket. Adjunk esélyt nekik, hogy olyan cipőt találjanak, amelyben nemcsak kényelmesnek, de divatosnak is érzik magukat.

Mind a színek, mind a dizájn fontos (vagy annak hiánya, ha a gyermek a minimalizmust részesíti előnyben). Az iskolai lábbeli kiválasztásakor vegyük figyelembe azt a tényt, hogy gyermekünk minden nap teljesen máshogy öltözködik az órákon, ezért a lábbeli legyen a lehető legsokoldalúbb, nehogy kiemelkedjen a ruhadarabból.

A divatos megjelenés nem feltétlenül jelenti az egészség feláldozását. Sok iskolai cipő modell létezik, amelyek kiváló minősége harmonizál az eredeti megjelenéssel. Fontos, hogy a vágást a gyermek lábához igazítsuk, figyelembe véve az összes speciális anatómiai jellemzőt. A jól megválasztott lábbeli azt jelenti, hogy az egész test jól pihent.