Hogyan válasszunk tornacipőt?


Biztosan nem a legvonzóbbnak tűnsz intenzív edzés közben. Ennek ellenére sportruházat felvételekor érdemes figyelembe venni nemcsak a kényelmet, hanem a megjelenését is. Azt tanácsoljuk, hogyan válasszon cipőt az edzőterembe, hogy a lehető legkényelmesebb és esztétikusabb legyen!

Tornacipő - melyik lesz a legjobb?

A sportcipő kiválasztását mindig alaposan át kell gondolni. A megfelelő pár valódi hatással van a kényelemre edzés közben. Amikor valami megnyomja, lehorzsolja vagy lehorzsolja, egyre nehezebb az edzésre összpontosítani. Jól választott tornacipő Emellett növelik biztonságunkat gépek használata vagy nagyon megerőltető gyakorlatok végrehajtása során. A kiválasztott modellek megvédhetik az ízületeket a túlterheléstől, megakadályozhatják a csúszást és csökkenthetik a nagy talajnyomás okozta kellemetlenségeket.

A legfontosabb kritérium természetesen a méret. Túl kicsi tornacipő ez igazi kín. A túl nagyok viszont a lábon mozoghatnak, vagy akár le is eshetnek, ami nemcsak zavaró, hanem potenciálisan veszélyes is. Annak érdekében, hogy egy pár illeszkedjen, nem csak a méretét, hanem a lábának pontos méretét is centiméterben kell tudni.

Az anyag, amelyből készülnek, szintén rendkívül fontos tornacipő. Garantálnia kell az optimális szellőzést, mert akkor nincs kellemetlen lábfej túlmelegedés, tyúkszem és horzsolás. A varrás óriási hatással van a viselet kényelmére is. A legjobb márkák évek óta fejlesztik formatervezésüket, hogy a lehető legergonomikusabb stílusúak legyenek.

Valójában a talp a legnagyobb hatással van a viselési kényelemre. Tornacipő szilárd, de rugalmas béléssel kell rendelkeznie. Ekkor a lábbeli garantálja a legnagyobb kényelmet és hatékony védelmet még intenzív edzés közben is, ami erős terhelést igényel a lábakon.

A legjobb cipő az edzőteremben - mit kell követnie a megtalálásához?

Valójában nincs univerzális lábbeli, amely minden helyzetben működik. A legjobb tornacipő kifejezetten az elvégzendő gyakorlatokhoz kell kiválasztani. Egy másik párt egy tipikus erősítő edzésre összpontosító személy, másokat pedig egy fitnesz vagy kardió szerelmes kezd.

Ha az edzőterem főként az általános mozgásra összpontosít, és leggyakrabban futópadot, elliptikus cross trainert, kerékpárt vagy más tipikus gépeket használ, akkor a futáshoz igazított modellek jól működnek, pl. adidas Archivo M EF0416 cipő fekete uraknak ill adidas Swift Run JW EG3204 rózsaszín cipő A hölgyeknek. Megfelelően szellősek és kényelmes béléssel rendelkeznek. Rugalmas talpuk van, amely alkalmazkodik a talajhoz és enyhíti az ízületeket.

Azok az emberek, akik inkább a dinamikus kardió gyakorlatokra, fitneszre vagy más, nagy mozgékonyságot igénylő edzésekre koncentrálnak, figyeljenek az újrafutózott talppal rendelkező modellekre. Ilyen helyzetben olyan modellek, mint pl. cipő Saucony Guide Iso 2 W S10464-42 rózsaszín vagy buty Under Armour Charged Bandit 4 M 3020 319-007 fekete. Hála nekik, garantált, hogy nem fog megcsúszni a gyors mozgások során. A viszonylag kis súly megkönnyíti a gyakorlást. Az erős kötések azonban védelmet nyújtanak a cipő lecsúszása ellen.

Azoknak az embereknek, akik főleg gépeken gyakorolnak vagy felszerelést (súlyzót, szőnyeget, lépcsőt stb.) Használnak, olyan cipőt kell viselniük, amely a sportcipő minden legjobb tulajdonságát ötvözi. Ilyen univerzális modell pl. cipő Asics Patriot 11 M 1011A609-200 barna. Hálóból készülnek, amely jól szellőzik és elvezeti az izzadságot. A vágás korlátozott számú varrással rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a láb természetes formájához. A belső sarok számláló szilárdan merevíti a sarok területét, és a megfelelő helyen tartja, ami különösen fontos például súlyemeléskor.

Szép cipő az edzőteremben - hogyan illessze össze ruhájával?

természetesen tornacipő esztétikusnak is kell lenniük. Az ügyes, vonzó megjelenés gyakorlásra ösztönöz, javítja közérzetét és növeli az önbizalmat. Mindez jelentős hatással van a képzés motivációjára és attitűdjére is, ami ennek hatásait is jelenti.

A klasszikusok szerelmeseinek biztosan tetszeni fognak az univerzális, visszafogott, fekete és szürke modellek. Bármilyen ruhához passzolnak, semlegesek, de ízlésesek. Ilyen lábbeli például a cipő Asics Gel-Exalt 5 M 1011A162-001 fekete.

Vannak azonban, akik kissé színesebb kiegészítőket részesítenek előnyben. A kutatások szerint az érdekesebb, élénkebb színek látványa energiát ad és cselekvésre ösztönöz. Sok hölgynek biztosan tetszeni fog pl. cipő Asics Gel-Quantum 90 2 Gs W 1024A038-700, kecsesen ötvözi a liliom gyönyörű árnyalatát az arannyal. Azok az urak, akik szeretik a kifejezőbb színeket, választhatnak maguknak, pl. Nike Air Zoom Pegasus 36 M AQ2203-602 piros cipő. Egy ilyen intenzív szín azonnal visszanyeri minden erejét!

A tornacipőnek a lehető legkényelmesebbnek, biztonságosabbnak és kényelmesebbnek kell lennie. Kiváló minőségű sportcipők széles választékát találja a KeeShoes. Tekintse meg az ajánlatot, és keressen magának olyan cipőt, amelyben örömmel gyakorol!