Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőméretet


Legtöbbünk ismeri a lábunk méretét, és lábbeli vásárlásakor is tisztában vagyunk azzal, hogy az egyes gyártók méretei eltérnek egymástól.

Legtöbbünk ismeri a lábunk méretét, és azzal is tisztában vagyunk, amikor lábbelit vásárolunk, hogy az egyes gyártók méretei eltérnek egymástól, ezért mindig érdemes megnézni a "mérettáblázatot", amely lehetővé teszi számunkra a gyors tájékozódást, ill. Például az XX márka 42 -es mérete, amelyet általában vásárolunk, megfelel a megvásárolni kívánt YY márka 42 -es méretének. Néha előfordul, hogy az emberek nem emlékeznek a cipőméretükre, vagy zavarban vannak a különböző méretek miatt. Van egy módja és egyben az egyik legmegbízhatóbb módszer a cipők kiválasztására egy butikban, és különösen az online áruházakban vásároltaknál - a cipő talpbetét belső hosszának meghatározása.

Hogyan lehet meghatározni a cipőbetét hosszát? - Mérje meg a láb hosszát. Helyezze a lábát a zokniba egy A4 -es papírlapra, vázolja fel annak alakját, majd centiméterben mérje meg a távolságot a láb körvonalán leginkább kiálló két pont között, azaz a legtávolabbi lábujjhegytől sarok. (Ne felejtse el mindkét lábát megmérni, néha az egyik láb rövidebb lehet). 0,5-1 cm-t adunk az eredményhez, azt az elvet követve, hogy minél teltebb a láb, annál nagyobb a margó. A kapott eredmény a cipő belső talpának hossza. Minden cipőgyártó köteles megadni a cipőbetét hosszát centiméterben, amelyet egy adott mérethez rendelnek. Egyes gyártók például 27 cm hosszú talpbetétet rendelnek a 40 -es mérethez, mások 41 -hez, mások pedig 42. mérethez. Amikor online vásárol cipőt, anélkül, hogy felpróbálhatná, ne feledje, hogy érdemes csak a hosszúságot venni a belső talpbetét, nem pedig a méret - így elkerülheti a csalódást túl kicsi vagy túl nagy cipővel.