Hogyan válasszuk ki a legjobb futócipőt?

A tél kényelmes kanapéval, meleg papucsokkal és finom csokoládéval társul, nem pedig a testmozgással. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a boldogság érzése csak átmeneti lesz - a hideg hónapok hamarosan elmúlnak, és további kilogrammokkal maradunk. Ezért, mielőtt mindenki emlékszik a ruhásszekrénybe nyomott fürdőruhákra, már elkészíthetjük az élet formáját. A tél nem mentség! Amikor az ablak hidegen fagyos, elkezdhetjük a sport kalandját az edzőteremben a helyi fitnesz klubban. A futópadok arra várnak, hogy lábukra tegyék őket. Csak a megfelelő cipőre van szükségünk.

Tudja, milyen a lábad?

A lábunk futtatása a legfontosabb - tehát összpontosítsuk figyelmünket rájuk. A tökéletes cipő keresésekor kezdjük meg a lábunk típusának meghatározásával, legyen az próba, forgó vagy semleges. Megtudjuk, ha a boltozatot (beszélgetés közben emeljük fel - a lábnak azt a részét, amely egy jellegzetes ívbe hajlik), ha magas, a láb futás közben forog, alacsony (vagy lapos láb) esetén a javasolt sebességről beszélünk. Miért érdemes tudni? A cipőknek, amelyekben futunk, megfelelő párnázattal kell rendelkezni. Hogyan lehet meghatározni a láb típusát? Csak annyit kell tennünk, hogy otthon elvégezzen egy egyszerű víztesztet: megnedvesítjük a lábát és nyomjuk meg a lapot. Akkor megnézzük, milyen nagy a boltív vagy boltozat. Mire emlékezzen még, amikor választott futócipő?

Összpontosítson a méretre

Futócipő kényelmesnek kell lennie, ezért nem igazodunk méretükhöz a tökéletes, azaz a kapcsolattartáshoz. Fontos, hogy van némi laza az ujjain. Pontosan mennyit? Attól függ, hogy milyen távolságokat tervezünk futni. A kezdő futónak fél laza számra lesz szüksége. Amint tapasztalatokat szerez és hosszabb távolságokat vesz át, a lábadnak több helyre lesz szüksége. Futás közben növekszik a pulzusa, és a szíve gyorsabban kezd pumpálni a vért. A következő megtett kilométerek befolyásolják a lábát - elkezdenek duzzadni és szorosan kitölteni a cipő szabad helyét. A laza megakadályozza a kopást, nem érezzük az elnyomást, és továbbra is aktívak lehetünk. Tökéletesen illeszkedik Futócipő megrendelhetjük a Butymodne.pl-től.

Hol fogsz futni?

Nem mindenki él zöldövezetek közelében. Leggyakrabban annak érdekében, hogy élvezhessük a zöld növények közötti futást a madarak éneklése társaságában, azaz egy puha felületen, meg kell küzdenünk egy darab kemény terepet - járdát, aszfaltot. Ebben a helyzetben keressük meg az univerzális cipőt, amely ideális lesz még kezdőknek is. Ha azonban a városi dzsungel közepén futsz, sokkal jobb választás lesz a pár kemény felületre - a jó párnázás az alap. Ne feledje, hogy csak idő kérdése, hogy futócipőnk gyűjteménye több párra nőtte ki magát. A legjobb modellt minden bizonnyal megtalálja a Butymodne.pl boltban.

 

A futás nagyszerű sport, amely azonban nemcsak a részvételhez, hanem a megfelelő cipőhöz is megköveteli a minket. Válasszunk egy megfelelő méretű párot, amely megfelel a lábunk formájának, hogy a futás biztonságos legyen, és a következő kilométerek leküzdése sok elégedettséget nyújtott nekünk.