Hogyan válasszuk ki a legjobb balettcipőt 4 egyszerű lépésben?


A balettcipők többféle stílusban és színben kaphatók, és különféle anyagokból készülnek. Egy ilyen széles választék lehengerlő lehet egy kezdő balerina számára. Kétségei eloszlatására elkészítettük ezt az útmutatót, amelyből megtudhatja, melyik balettcipő működik a legjobban.

Egy balerina kegyével

A balerina mozdulatai rendkívül könnyedek, finomak és kecsesek. Mindez a megfelelő megjelenésnek, a finom ruháknak és a megfelelően illeszkedő cipőnek köszönhető. Ha ilyen kecsesen, légiesen szeretne mozogni, érdemes odafigyelni a balettórákon, előadásokon viselt lábbelikre.

Azonban azon töpreng, hogyan válassza ki a legjobb balettcipőt, és milyen szempontokat kell követnie? Jó helyre jöttél! Útmutatónkban mindent megtudhat, amire szüksége van a tökéletes balettlakások megvásárlásához, és tánc közben élvezheti a kecses mozdulatokat. Kezdjük!

1. lépés: Válasszon anyagot

A legfontosabb kihívás, amellyel minden leendő balerina szembesül, amikor a tökéletes cipőt keresi, az az anyag kiválasztása, amelyből készült. Általában talál bőr vagy vászon balett lakásokat. Mind a bőr, mind a szövet balettcipők sok mindent kínálnak. Ha azonban nem tudja pontosan, mit várhat tőlük, a helyes döntés meghozatala komoly kihívást jelenthet. Annak érdekében, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a választás, összefoglaltuk mindkét anyag előnyeit és hátrányait.

Bőr balettcipő

A bőr a legnagyobb szilárdság és a páratlan tartósság terén a nagy kedvenc. Sőt, a bőr anyaga sokkal könnyebben alkalmazkodik a lábfejhez, így az szebbnek tűnik. A bőr a nagyobb alátámasztás garanciája is, ezért is ajánljuk gyerekeknek és kezdő táncosoknak. 

Másrészt az ilyen balettlakások sokkal drágábbak, mint vászon társaik. Ráadásul sokkal tovább tart a száradásuk mosás vagy intenzív izzadás után. Ezen okok miatt sok balerina úgy dönt, hogy szövet balettlakást vásárol. 

Szövet balettcipő

A vászonbalett lakások telitalálat azok számára, akik gond nélkül tartják tisztán őket. Mossa ki őket kézzel, vagy dobja be a mosógépbe, és kész! A legjobb az egészben, hogy ez az anyag sokkal gyorsabban szárad, mint a klasszikus bőr. Figyelemre méltó az ára is, amely lényegesen alacsonyabb a bőr balett lakásokhoz képest. Az ilyen cipők további előnye a könnyűség. Ráadásul vékonyabbak, mint a bőrcipők, aminek köszönhetően jobban kiteszik a láb kecses mozdulatait tánc közben. Ez a megoldás azoknál is működni fog, akik erkölcsi okokból kerülik az állatbőrből készült termékek vásárlását.

2. lépés: Ügyeljen a talpra

A balettcipők anyaga mellett a talpuk sajátossága is ugyanolyan fontos. Alapvetően választhat a tömör talp és az osztott talp között. Kíváncsi vagy, hogyan lehet helyesen megkülönböztetni őket egymástól? Könnyű!

A teljes talp nem más, mint a balettcipő aljára helyezett velúr anyagdarab, melynek funkciója a lábboltozat megtámasztása. Általában ezt a típusú cipőt a kezdő balerinák választják, akik még csak most tanulják meg helyesen használni a lábukat tánc közben. A teljes talp lehetővé teszi az erő és az izmok építését. Bár nem ad nagy rugalmasságot, nagyobb ellenállást biztosít a láb íve alatt. 

Az osztott talpú balettcipő viszont haladóbbaknak ajánlott. Ebben az esetben a cipő alján található velúr anyag két részre oszlik. Az egyik a lábfejen, a másik a sarokban található. Így rendkívül esztétikus lábvonalat kapunk, amelyre minden balerina törekszik. A lábboltozat alatti párnázás hiánya azt jelenti, hogy a cipő jelentősen rugalmasabbá válik, ami kiemeli a mozdulatait, és megkönnyíti a helyes technika megtartását.

3. lépés: Ügyeljen az illeszkedésre

Ne feledje, hogy az illeszkedés elengedhetetlen, ha nem akarja, hogy az elviselhetetlen lábfájdalom okozta fintor elterelje a figyelmet ügyes mozdulatairól. Ennek elkerülése érdekében nem kell mást tenned, mint kiválasztani a megfelelő cipőméretet. Ne feledje, hogy a megfelelően illeszkedő cipőnek kényelmesnek kell lennie, de nem túl laza vagy túl szűk. Gyakorlatilag úgy kell illeszkedniük, mint egy zokninak. 

Amikor balettcipőt próbál fel, ügyeljen arra, hogy olyan harisnyát vagy zoknit viseljen, amelyben táncolni fog. Óra előtt érdemes néhányszor otthon viselni, hogy a lábad megszokja őket. Ez megakadályozza a kényelmetlenséget. A rögzített, egyszeres vagy keresztezett rugalmas szalagok vagy szalagok további illeszkedést biztosítanak.

4. lépés: Válasszon egy színt

Bár úgy tűnik, hogy a balettlakások színe teljesen szubjektív kérdés, ha csak egy választási nehézséget okoz, akkor biztosan szüksége lesz néhány tippre. Ha hagyományos formában szeretne fellépni, válassza a hagyományos színeket. A nőknek általában a rózsaszínt, a férfiaknak a feketét ajánlják. Így professzionális végeredményt kapsz. Ha azonban csak szórakozásból táncol, ne aggódjon a találkozó miatt. Válassza ki a cipő színét, amely a legjobban tetszik.

Látod, milyen egyszerű?

Mint látható, a balettcipő vásárlása nem különösebben bonyolult feladat. A tranzakció véglegesítése előtt azonban győződjön meg arról, hogy a választott cipő megfelel a táncstúdióban érvényes szabályoknak. Arra is figyelj, hogy kezdő vagy haladó táncos vagy. A teljes talpú bőr balettcipők minden bizonnyal sikeresen vizsgáznak azok közül, akik most kezdik a tánccal kalandozni. Ha már biztonságosan tudja tartani a megfelelő technikát, akkor biztosan telitalálatnak bizonyul majd a rugalmasabb, osztott talpú cipő.