Hogyan távolítsuk el a sót a velúr cipőkből?


A téli szezonban az útsó elengedhetetlen a biztonság biztosításában, nemcsak a gyalogosok, hanem a járművezetők számára is. A cipője azonban biztosan szenvedni fog a negatív hatásaitól. A rajtuk látható csúnya fehér lerakódás negatív hatással van az anyagra, amelyből készültek. Hogyan távolítsuk el hatékonyan és biztonságosan a sót a velúr cipőkből? Íme néhány tipp.

A velúr cipők különösen érzékenyek a só hatására, amely könnyen behatol az anyag rostjai közé, elszíneződését és fokozatos károsodását okozva. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a só pusztító hatása gyakran befolyásolta cipője megjelenését. Sőt, minden bizonnyal a pénztárcájára is hatással volt, mert a csúnya fehér foltok helyrehozhatatlan károkat okoztak. Mit kell tehát tenni annak érdekében, hogy a velúr cipő újszerű legyen a téli szezonban és után? Tanuljon meg hatékony módszereket a só eltávolítására a velúr cipőkből.

Hogyan távolítsuk el a sót a velúr cipőkből

1. A megelőzés a legfontosabb

A velúrból készült cipőket a vásárlás után azonnal megfelelően impregnálni kell. Ismételje meg rendszeresen ezt az eljárást, különösen a téli szezonban, amikor a cipő különösen ki van téve a sónak és a nedvességnek.

Fontos a megfelelő impregnálószer kiválasztása is. Nemcsak az anyag típusához, hanem a színéhez is kell megfelelően illeszteni. Ha biztos akar lenni abban, hogy az impregnálás nem színezi el és nem változtatja meg a velúr színét, használat előtt tesztelje le a cipő alig látható felületén, vagy válasszon színtelen készítményt.

Egy másik fontos elem a gyors reagálás bármilyen szennyezésre. Próbálja meg a lehető leghamarabb megtisztítani a cipőjét, mert a megmaradt szennyeződés behatolhat az anyag szerkezetébe, és elszíneződést vagy foltokat hagyhat maga után, amelyektől idővel egyre nehezebb lesz megszabadulni.

2. Megfelelő gondozás

Ha minden erőfeszítés ellenére sófoltok jelennek meg a cipőn, tisztítsa meg megfelelően.

  • Először óvatosan törölje le cipőjét egy enyhén nedves ruhával, hogy megszabaduljon a felesleges sártól és homoktól.

  • Hagyja a cipőket teljesen megszáradni. Ne feledje, hogy szárítás közben a cipőt ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze erős hőforrás közelébe, mert ez deformációt és csúnya alakváltozást okozhat. A legjobb a velúr száraz tisztítása, hogy ne sértse meg a sörteszerkezetet.

  • Amikor a cipő megszáradt, használjon speciális gumikefét, amely a velúron megjelenő csomós és ragacsos foltok eltávolítására szolgál. Finoman dörzsölje a sörtéket, amíg a sópelyhek eltűnnek a cipő felületéről.

  • Végül használjon velúr tisztítógumit, amely nemcsak a felületen maradt szennyeződéseket távolítja el, hanem visszaadja cipőjének természetes megjelenését is.

3. Házi módszerek a só eltávolítására a velúr cipőkből

Ha nem szeretne pénzt költeni a boltokban kapható készítményekre, termékekre, az apró, sófoltokra otthon is fellelhető helyettesítőt használhat.

  • A kenyér héja - száraz cipő finoman dörzsölje a bőr belsejét. Nedvszívó tulajdonságainak köszönhetően felszívja a sólerakódásokat, így a cipő készen áll a következő használatra.

  • Radír - sokkal olcsóbban helyettesítheti a cipőboltokban kapható professzionális velúr gumiszalagokat.

Cipőmosás a mosógépben – jó ötlet?

Gyakran az az első ötlet, hogy gyorsan megszabaduljunk a cipőkről a szennyeződésektől, hogy mossuk ki a mosógépben. Ez azonban határozottan rossz ötlet, különösen velúr esetében. Ez az anyag nem tolerálja a vízzel való bőséges érintkezést, különösen, ha teljesen elmerül. A velúr cipők mosógépben történő mosása minden bizonnyal visszafordíthatatlan deformációt vagy anyagkárosodást eredményez, ami nem csak a sótól, hanem a kollekciója egyik párjától is megszabadul.