Hogyan rendeljünk cipőt online a csalódások elkerülése érdekében?


Az online vásárlás áldás azoknak, akik időhiányban szenvednek, nem szeretnek vásárolni, vagy csak több választásra vágynak. Bár általában nincs ebben semmi különösebb nehéz, az online cipővásárlás számos problémát okozhat. Tanácsot adunk, hogy mire érdemes odafigyelni, és milyen hibákat kerüljünk el, ha online cipőt vásárolunk.

Az ördög nem olyan ijesztő...

A cipők egyike azon termékeknek, ahol az online vásárlás általában kissé bonyolult. Sokan értékelik, hogy személyesen felpróbálhatják a lábbeliket, és megbizonyosodhatnak arról, hogy kényelmesek. 

Az online vásárlás azonban valós időt takarít meg az elfoglalt emberek és az idegesek számára, azok számára, akik utálják a hosszú sorokat és a durva bolti eladókat. Ráadásul így pénzt is megtakaríthat. Ha egy cipő ellopta a szívét egy hagyományos boltban, de az ára ténylegesen elriasztja a vásárlástól, mindenképpen írja le a modell nevét, és keressen rá a neten. Valószínű, hogy egy kis erőfeszítéssel alacsonyabb áron találja meg ugyanazt a cipőt.

Szerencsére az online cipővásárlás nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Nincs más dolgod, mint betartani néhány szabályt, és követni tippjeinket, és biztosan elkerülöd a csalódásokat.

Óvatosan mérje meg a lábát

Úgy gondolja, hogy tökéletesen ismeri a cipőméretét? Nem is lehetne nagyobb baj! A méretek gyártónként változhatnak, és még akkor is, ha folyamatosan ugyanattól vásárol – a lábad méretei változhatnak, pl. terhesség vagy fogyás miatt.

Ha minimalizálni szeretné a rossz méretű cipő vásárlásának kockázatát, feltétlenül mérje meg a lábát. Ez a legfontosabb szempont, amely valószínűleg segít elkerülni az áru visszaküldését.

Hogyan ellenőrizheti egyszerűen és pontosan cipője méretét felpróbálás nélkül?

A lábak mérésekor különös figyelmet kell fordítani a hosszukra. A mérésekhez szükséged lesz egy papírra, vonalzóra és valamire, amire írhatsz.

Tegyen egy darab papírt a padlóra, és óvatosan rajzolja meg a láb formáját. Vonalzó segítségével jelölje meg a párhuzamos vonalakat a lábujjak és a sarkok mentén. A leghosszabb lábujj hegyénél lévő vonaltól kezdve a sarok hegyéig mérje meg a láb hosszát, majd adjon hozzá fél cm-t, hogy megőrizze a szükséges belmagasságot és kényelmesen érezze magát járás közben.

Ne felejtse el megismételni ezeket a lépéseket a másik lábon. Ha a méretek eltérnek, válassza ki a nagyobb méretek alapján.

Ezután győződjön meg arról, hogy az Ön által mért talpbetét hossza megfelel a megadott méretnek. Sok üzletben ez az információ külön mérettáblázatban, vagy közvetlenül a cipőméret mellett található.

Ismerkedjen meg egy adott modell sajátosságaival

Ha már tudja, melyik méretet válassza, győződjön meg arról, hogy az adott cipő pár specifikuma megfelel az Ön igényeinek. Vegye figyelembe az alábbi szempontokat:

  • talp anyaga
  • talpbetét anyaga
  • külső anyag
  • sarok- vagy platformmagasság
  • kapocs

Kérje meg más ügyfelek véleményét, és hasonlítsa össze az árakat a különböző portálokon

Ha azt szeretné, hogy az online vásárlási élménye kielégítő legyen, olvassa el a többi vásárló véleményét. Ennek köszönhetően megtudhatja, hogyan beszéltek az adott eladóval szerzett tapasztalataikról, valamint arról, hogy egy adott cipő valójában milyen minőségű.

Ne feledje, hogy egy pár cipőt különböző áron árulhatnak több üzletben. Ha biztos akar lenni abban, hogy a lehető legalacsonyabb áron vásárolja meg, szánjon egy kis időt arra, hogy ugyanazt a terméket keresse különböző portálokon. Biztosan meg fog döbbenni, hogy az árak boltonként mennyire eltérőek.

Ha azonban gyanúsan alacsonynak tűnik az ár, legyen óvatos. Mások véleményére hivatkozva ellenőrizze, hogy az eladó megbízható-e. Ne feledje, hogy csalókban nincs hiány – különösen az interneten.

Ismerkedjen meg a visszaküldés és reklamáció politikájával

Annak ellenére, hogy gondosan megmérte a lábát és kiválasztotta a megfelelő méretet, mindig fennáll annak a lehetősége, hogy vissza kívánja küldeni a megrendelt cipőt. Emiatt a vásárlás véglegesítése előtt érdemes megismerkedni az adott üzlet visszaküldési szabályzatával. Ellenőrizze, hogy ki fedezi a csomag visszaküldésének költségeit, és hogyan térítik vissza a visszatérítést. Győződjön meg arról is, hogyan néz ki a lábbelire vonatkozó panasztételi eljárás.

Ne felejtse el ellenőrizni, hogy a cipő kényelmes-e, és megfelel-e minden követelményének, miután átvette a csomagot az új vásárlással együtt. A címkék letépése nélkül próbálja ki őket otthon, és győződjön meg róla, hogy minden megfelel Önnek. Ha úgy találja, hogy kidörzsölődik a cipője, sétálhat a házban néhány napig, hogy egy kicsit kinyújtsa. Ha ez a folyamat sikertelen, könnyen visszaküldheti a cipőt az eladó által meghatározott határidőn belül. Ügyeljen azonban arra, hogy a lábbelin ne legyenek látható használat nyomai. Ebben az esetben a visszaküldés elutasítható.

Élvezze új, illeszkedő cipőjét

Miután pontosan megmérte a lábát, és kiválasztotta a talpbetét megfelelő hosszát, megbizonyosodott arról, hogy a cipőpár alsó része megfelel az Ön igényeinek és az üzlet megbízható, sikeresen lebonyolíthatja a vásárlást. 

Ez kissé időigényes folyamatnak tűnhet az első vásárlásnál, de minden vásárláskor gyorsabb és gyorsabb lesz. Ha időt szeretne megtakarítani magának, nagyszerű módja annak, ha ugyanazon márkájú cipőt vásárolja meg, amelyet évek óta használ.