Hogyan ne fizess túl a cipőért? 8 hatékony módszer valódi pénz megtakarítására


Megtakarítást keres válság idején? Kíváncsi vagy, mit tehetsz még kiadásaid csökkentése érdekében? Az ésszerű és átgondolt vásárlás az egyik hatékony módja a szűkös háztartási költségvetés elleni küzdelemnek. A cipők esetében a dolog bonyolultabbá válik. Még ha nem is szereti a divatot, és nincs szüksége a legújabb cipőmodellekre, akkor is időnként le kell cserélnie azokat. Tudja meg, hogyan kell ezt bölcsen csinálni.

Okosan vásárolni? Lehetséges!

A gyerekek lábai szédületes ütemben nőnek, és gyakorlatilag minden évszakban megkívánják a cipőcsere nagyobb méretre. Új cipő vásárlása azonban nem csak akkor szükséges. A felnőtt lábak mérete is változhat az életkorral és az ezzel kapcsolatos testváltozásokkal.

Ezen túlmenően egyes cipők elromolhatnak, és a javítási költségek nem lehetnek jövedelmezőek. Néha csak egy új cipőre van szükségünk, hogy kiegészítsünk egy adott megjelenést, vagy csak önbizalmat szerezzünk. 

Függetlenül attól, hogy miért szeretne új cipőt vásárolni, nem kell attól tartania, hogy az otthoni költségvetése megsérül. Van néhány bevált tipp, amelyek segítenek abbahagyni a cipők túlfizetését. Kezdjük el!

# 1 Ne vásároljon rendkívül drága cipőt, ha nagyon ritkán szeretné viselni

Ha csak egy stílushoz van szüksége egy új cipőre egy adott eseményre, akkor mindenképpen keressen olcsóbb modelleket. 

Az ökológiai bőr megtévesztően hasonlíthat a természetesre, és így spórolsz azokon a cipőkön, amelyeket életed során csak néhányszor fogsz hordani.

# 2 Fókuszáljon a minőségre, amikor alkalmi cipőt vásárol

Míg a minőség nem olyan fontos szempont, amikor olyan cipőt vásárol, amelyet nagyon ritkán fog hordani, a hétköznapi cipők vásárlásakor ez a siker és - természetesen - a megtakarítás kulcsa. 

A jó minőségű cipő, bár általában észrevehetően drágább, mindenképpen megéri a befektetést. Ne feledje azonban, hogy a magasabb ár nem mindig a minőség mutatója. Emiatt érdemes vásárlás előtt megismerkedni a többi felhasználó véleményével.

Egy tisztességes cipő hosszú évekig szolgálja Önt egyetlen feltétel mellett, amelyet a következő részben tárgyalunk.

# 3 Vigyázzon a cipőjére

Az, hogy mennyire gondozza a cipőjét, különös hatással van arra, hogy milyen gyakran cseréli őket. Használjon védő impregnálásokat és egyéb különlegességeket, amelyek segítenek megőrizni őket kiváló állapotban még a mindennapi használat során is.

# 4 Vásároljon szezonon kívül

A szezon végén sok eladó úgy dönt, hogy bizonyos modelleket kiárusít, mert helyet akar adni az új kollekcióknak. Ezt szem előtt tartva vásároljon új csizmát a tél végén, és vegyen szandált a nyár múlásával. Így sokat spórolhatsz!

# 5 Várja meg az értékesítést

Néha érdemes megvárni az eladásokat. Az üzletekben a kollekciók cseréjéhez kapcsolódó promóciók mellett várjuk az olyan eseményeket is, mint a Black Friday és a Cyber ​​​​Monday.

# 6 Ne féljen többet költeni tisztességes lábbelikre

Bármilyen nevetségesen is hangzik, az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy pénzt takarítsunk meg cipőn, ha… drágább párokat vásárolunk. A legtöbb esetben a magasabb ár magasabb minőséget, és ezáltal hosszú távú megtakarítást jelent.

# 7 Menj a klasszikusokhoz

Ha azt tervezi, hogy egy kicsit több pénzt költ új cipőkre, mindenképpen a klasszikusokat válassza. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy cipője hosszú ideig használható lesz, nem csak egy szezonra.

Ugyanezt a gondolatmenetet követve a klasszikus semleges színek minden bizonnyal a szövetségesednek bizonyulnak majd. Olyan árnyalatokat válassz, amelyek tökéletesen harmonizálnak ruhatárad többi részével, és használj olcsóbb kiegészítőket, például ékszereket vagy sálakat a színes akcentusok kialakításához.

# 8 Vegyél babacipőt… magadnak

A gyerekcipők gyakran egészen a 38-as méretig kaphatók. Ha belefér ebbe a tartományba, sokat spórolhat. A gyermekcipők általában olcsóbbak, mint a felnőtteknek szánt cipők. 

Pszt! Ne félj a gyerekmintától és a sötétben izzó talpaktól. Számos nagy márka, mint például a Converse, az Adidas, a Vans és a Dr Martens gyártja a legnagyobb bestsellerek gyermekverzióit.

# 8 Vásároljon ellenőrzött online áruházakban

A megtakarítás érdekében is érdemes a helyhez kötött webáruházakat választani. A helyiségek fenntartásának és a személyzet fizetésének költségei azt jelentik, hogy a cipők ára gyökeresen eltérhet egymástól.

Az internetes áruházakban gyakran találhatóak vonzó kedvezménykódok, amelyek a tranzakció végén a megfelelő rovatba történő beírás után csökkentik a termékek árait.

Azonban győződjön meg arról, hogy az online áruház valóban együttműködik a vezető gyártókkal, és valódi véleményekkel rendelkezik az interneten. Nagyon fontos manapság, amikor nincs hiány csalókból, akik valaki más tudatlanságán akarnak pénzt szerezni.

Gondolkozz stratégiailag és spórolj

Amint látja, a cipővásárláson nem olyan nehéz spórolni, és néhány apró változtatást kell végrehajtania. Hiszünk abban, hogy tanácsainknak köszönhetően megszűnik a cipők túlfizetése, és a megspórolt pénzt több örömre költi. Sok szerencsét!