Főszereplők: Bakancs és szoknya. Merítsen ihletet!


Praktikus, kényelmes, univerzális és páratlanul stílusos. Ezek a csizmák! Ezek a cipők szinte mindenhez passzolnak. A látszattal ellentétben az outfit kiválasztásakor nem kell a farmerre vagy leggingsre szorítkozni. A csizma is tökéletesen passzol a szoknyához. Tanácsot adunk, mire érdemes odafigyelni, hogy alkalomtól függetlenül istenien nézzünk ki.

A csizma passzol a szoknyához?

Sok nő kíváncsi, hogy a bokacsizmák jól passzolnak-e a szoknyához. A válasz: Határozottan igen! A szoknya nem csak a magas sarkú cipőknek vagy az elegáns lapos talpú cipőknek van fenntartva. 

Ha a kinti hőmérséklet túl magas a csizmához, de már túl alacsony ahhoz, hogy balerinában sétáljunk, a csizma remek választásnak bizonyul. Tanácsot adunk, hogyan viseljük mindennap és ünnepnapokon, és milyen hibákat érdemes elkerülni.

Alkalmi bokacsizma és szoknya

A csizmák istenien néznek ki szoknyával kombinálva, gyakorlatilag hosszától függetlenül. Ősszel viselhetsz bőr, hajtogatott miniszoknyát, földszín árnyalatú, túlméretezett pulóvert és meztelen velúr bokacsizmát. Emlékezzen egy stílusos övre, amellyel megmutassa darázsderekát. 

Ha szereted feltörni a formát, válassz egy légies midiszoknyát virágos, csajos mintával. Párosítsd fekete csipke felsővel és nehéz fekete bőr bokacsizmával. Ne feledkezzünk meg a ramones kabátról sem! 

A semleges színekben pompázó, hétköznapi velúr csizmák is remek választás. Válassza az alacsony sarkú és lekerekített orrúakat. A kötésekkel ellátott csizmák is remekül működnek. A bézs vagy barna szín kevésbé ünnepi megjelenést kölcsönöz az öltözéknek.

Csizma és szoknya az ünnepekre

Romantikus randevúra, fontos üzleti találkozóra vagy izgalmas vacsorára készül a barátaival? Ha fontosnak tartod a kényelmet, és nem szeretsz fagyoskodni, cseréld le a klasszikus magassarkút extravagáns, hegyes orrú csizmára. Az ilyen stílus stílust ad, és ugyanakkor kényelmessé teszi az Ön számára.

Ha stílusos ruhát szeretnél alkotni egy nagyobb alkalomra, válaszd a bőr bokacsizmát. A kifejező színek, például a fekete, különösen jól működnek. Viselje őket elegáns redős szoknyával vagy bőrszoknyával kombinálva. Azonban ne felejtse el kiválasztani a csizmája anyagát ebben a kombinációban. Sötét, fényes bőrszoknyához jó megoldás a matt vagy velúr bokacsizma. A világos szoknyák viszont jól mutatnak fényesebb cipőkkel. 

Nagyobb alkalmakra is tökéletesek a nyitott ujjú, oszlopos csizmák. Ha egy kis színt szeretne adni stílusának, válasszon színes cipőt, amely kiemelkedik a visszafogott szoknya hátteréből.

A leggyakoribb hibák

A rosszul megválasztott bokacsizmával kombinált szoknya optikailag lerövidítheti az alakot. Ha nem te vagy az égig érő lábak tulajdonosa, érdemes betartani néhány szabályt.

Első, kerülje a túl nagy kontrasztot a színek között. A fekete bokacsizmával párosított fehér midiszoknya hirtelen levágja a lábakat, így kevésbé nézel ki arányosnak. Hogy ez ne forduljon elő, viseljen sima, tónusú szoknyát és színben passzoló bokacsizmát. Viseljen hozzáillő színű cipőt fekete hosszú szoknyával, és élvezze az egyenletes végeredményt. Túl kiegyensúlyozottnak találja ezt a stílust, ami miatt unalmas? Törd össze kiegészítőkkel! Válasszon egy stílusos övet, ékszert és sapkát, amely tükrözi személyiségét.

Másodszor, ügyeljen arra, hogy ne a vádli legszélesebb részére összpontosítson. Ha azt szeretné, hogy karcsúnak tűnjenek, válasszon olyan bokacsizmát, amely a bokája körül vagy a láb legvékonyabb részén végződik. Majd meglátod, hogy a megfelelő hosszúságú csizma csodákra képes ebben a tekintetben!

Harmadszor, elkerülni az aránytalanságokat. Ha a szoknya és a bokacsizma között látható egy lábszár egy része, akkor a bézs színű bokacsizma különösen jól fog működni. Azonban kerülje őket, ha fekete harisnyát visel. Ebben a helyzetben javasoljuk, hogy válasszon sötét árnyalatú cipőt. Ha magasabb ember benyomását szeretné kelteni, válasszon hegyes bokacsizmát. Ez a trükk nagyszerű a vékony nők számára.

Arra is ügyeljen, hogy a csizma ne legyen könnyebb, mint a szoknya. Egy ilyen színkombináció rövidebbnek tűnhet, és ráadásul torzíthatja a test arányait. Emiatt válasszon a szoknya színéhez illő vagy kicsit sötétebb csizmát.

A térd feletti fekete, szűk szoknya és a fekete bokacsizma kombinációja ugyanolyan kedvezőtlenül fog kinézni. A stílus kiegyensúlyozása érdekében válasszon más szerkezetű, például redős szoknyát, és cserélje le a fekete cipőket a bőrtónusához hasonló színű csizmára.

Tartsa be az arányokat, és induljon el

Magad is láthatod, a bokacsizma és a szoknya kombinációja mindenképpen figyelmet érdemel. A siker kulcsa a megfelelő arányok megtartása és az olyan ízületek elkerülése, amelyek optikailag megrövidítik a lábakat. 

Válassza ki az alkalomhoz legjobban illő modellt, és győződjön meg arról, hogy a bokacsizma megfelelően illeszkedik a boka köré. A túl szoros bőr csúnya ráncokat hoz létre a lábon, a túl laza pedig kényelmetlen lehet használni. Az illeszkedés szintjét úgy ellenőrizheti, hogy az ujját a boka és a cipő belseje közé csúsztatja.