Főszerepben: társastánc cipő. Ellenőrizze, hogy mire kell figyelnie


Regisztráltál társastánc leckékre, és remekül értesz hozzá, de a megfelelő cipő kiválasztása egy kicsit túlterhelő számodra? Kíváncsi vagy, hogy jó megoldás-e, ha a mindennap viselt kedvenc, kényelmes cipődben táncolsz? Eloszlatjuk kétségeit a tánccipőkkel kapcsolatban, és elmondjuk, mire kell figyelnie.

Miért érdemes tánccipőbe fektetni?

Még csak most kezdi a kalandot a társastánccal, és azon töpreng, miért fektessen be egyáltalán társascipőbe, amikor a mindennap viselt kedvenc tornacipői olyan kényelmesek? Könnyű! 

A gumitalp fa parkettával kombinálva komoly akadálya lehet a látványos mozgásoknak. Végül is egy ilyen talpat nagy tapadásra terveztek, és főleg a sportban működik. 

A tornacipők vagy tornacipők nem csak a mozgásodat gátolják, de nagyon veszélyesek is lehetnek a bokádra, térdre és csípőre, például forgás közben. Ráadásul a mindennapi viseletre szánt cipők észrevehetően nehezebbek, mint a táncosoknak szánt társai. 

Ha törődik a sima, korlátlan lépésekkel, mindenképpen fektessen be kifejezetten táncra tervezett cipőkbe. Ha költségvetése jelenleg nem engedi meg, ideiglenesen lecserélheti bőrtalpú cipőkre.

Mik azok a tánccipők?

Számos tényező különbözteti meg a tánccipőket a mindennapi cipőktől. Mindenképpen nézd meg, mire kell figyelni.

#1 Talp anyaga

A tánccipőket a többi lábbelitől a fő szempont a talp különbözteti meg, aminek köszönhetően a táncos vagy táncos megfelelő kecses mozdulatokat tud végezni. Általában a tánccipőknél a bőrből vagy velúrból készült talp a legnépszerűbb. 

Ezek közül az első érvényes az argentin tangón, míg a másik társastánc közben átmegy a vizsgán. A talprészben található velúr nem csak a megfelelő csúsztatást biztosítja számodra, hanem lehetővé teszi az elkészített figura biztonságos megőrzését is.

#2 Sarokmagasság

Még ha remekül jársz is az égig érő sarkú cipőben, az ilyen cipőben való táncolás komoly kihívást jelenthet számodra. Ne feledje, hogy óriási különbség van a sarok magassága között, amelyben minden nap mozog, és a között, amelyben táncol. Hiszen sok lépés visszafelé történik. 

Az esések és fájdalmas sérülések megelőzése érdekében kezdje alacsony sarkú cipővel. Idővel, ahogy egyre magabiztosabbá válik, és előrehalad a tanulmányaiban, úgy dönthet, hogy magasabbra cseréli cipőjét. 

Néhány tánccipő állítható sarokmagassággal rendelkezik. Ez a megoldás tökéletes azoknak a kezdőknek, akik nem akarnak vagyonokat költeni, és inkább elkerülik a csalódást. 

#3 Tökéletes illeszkedés

A talp anyaga és a sarok magassága mellett a tánccipők tökéletes illeszkedése is ugyanolyan fontos. Sok táncos úgy gondolja, hogy ez a tényező még fontosabb, mint a mindennap hordott cipők esetében. 

A túl kicsi cipők akadályozhatják a láb szabad mozgását. A túl nagy cipőknél viszont könnyebben elveszítheti az egyensúlyát, megbotlik és fájdalmas sérülést szenvedhet. 

Keressen olyan cipőt, ahol a lábujjak szabadon mozoghatnak, miközben a lába a helyén marad. Állítólag a társastáncnál a cipő egyfajta lábnyújtás!

A megfelelő illeszkedés lehetővé teszi, hogy kecsesen mozogj a táncparketten, és a zenére és a partneredre koncentrálj, nem pedig a láb kellemetlen érzésére.

Mire kell még keresni társastánccipő vásárlásakor?

A társastánchoz való cipők között találhatunk zárt és nyitott lábujjakat is. Az első megvédi az ujjait a horzsolásoktól és sebektől. Másrészt a nyitott cipők segítenek az egyes tánclépések tisztábban kiemelésében. 

A társastánchoz való cipő kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy milyen anyagból készült. Ha törődik azzal, hogy maximálisan illeszkedjen a lábához, fogadjon velúrra. Másrészt, ha Ön is a kellő légáteresztő képességre vágyik, a természetes bőr cipők telitalálatnak számítanak. 

Ugyanilyen fontos a tánccipő megjelenése. Ha van egy bizonyos költségvetése, amelyet rá költhet, válasszon egy semleges modellt, amely könnyen alkalmazkodik a különböző stílusokhoz. Ha azonban több párat is megengedhet magának, válassza kedvenc színeit és motívumait.

Egy jó cipő elengedhetetlen!

Egy jó pár cipő minden táncos alapvető tulajdonsága, amely lehetővé teszi, hogy minden lépéssel magabiztossá váljon. Ha szeretné a lehető legkényelmesebben érezni magát a táncparketten, feltétlenül kövesse tanácsainkat, amelyeket ebben az útmutatóban tárgyaltunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a bemutatott tippek segítenek a helyes döntés meghozatalában! 

Ui. Ne felejtsen el megfelelően gondoskodni társastánccipőiről. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy cipője hosszú évekig szolgálni fogja Önt, és minden alkalommal lenyűgözően fog kinézni benne.