Főszerepben: báli cipő neki


Gyorsan jön a bál. Az öltöny kiválasztott, a polonéz a végletekig begyakorolt, a másik felének virágot rendeltek, és még mindig azon gondolkodik, milyen cipőt vegyen fel ezen a különleges napon? Bár az érettségizők esetében ez a feladat nem tűnik túl bonyolultnak, kétségek merülhetnek fel. Szívesen megoldjuk őket!

Milyen cipő illik egy báli öltönyhöz?

Az öltöny egy elegáns ruha, amely csak néhány férficipővel jól mutat. Bár a formális cipők erre készültek, nem kell csak rájuk korlátozódnia.

Mind a klasszikusok, mind az extravagánsabb megoldások kedvelőinek bevált megoldásokat készítettünk. Ennek köszönhetően párod szíve hevesebben kezd verni, te pedig önbizalmat nyersz és a báli táncparkett királya leszel.

Csak be kell tartania néhány szabályt, és könnyen elkészíthet egy zseniálisat néz bálra. Érdekes? Kezdjük!

Öltöny cipő a stílusodban

A bál kétségtelenül az igényes hivatalos öltözék alkalma. Semmi sem fog jobban működni, mint egy időtálló öltöny, amelyet tökéletesen kiegészítenek a formális bőrcipők.

Ha érdekel a klasszikus hatás, válassz elegáns cipőt, különösebb kiegészítések nélkül. A szokatlan csatok, kontrasztos varrások vagy szemet gyönyörködtető díszítések nélküli cipők működnek a legjobban.

Másrészt a serdülőkor remek időszak a divattal való játékra. Ha szeret meghökkenteni egy extravagáns megjelenéssel, fogadjon kevésbé klasszikus megoldásokra, és válasszon olyan cipőt, amellyel kitűnik a tömegből.

Aggályai vannak egy ilyen megoldással kapcsolatban? A színes, vicces mintájú zoknik remek kompromisszumot jelentenek a klasszikusok és a tinédzser őrületek között. Kombináld őket egy tökéletesen szabott öltönnyel és időtlen papucsokkal, amelyek más hivatalos alkalmakra is szolgálnak majd.

(Nem) nehéz az orrpárna kiválasztása

Különös figyelmet kell fordítani hivatalos cipője orrára is. Bár sokféle megoldást tapasztaltunk már a divatban, a legelegánsabbak a klasszikus kerek lábujjak.

Semmi esetre se válasszon szögletes orrú cipőt, amely optikailag lerövidíti a lábát, és úgy néz ki, mintha időben megállt volna. A férficipők hegyes orjai szintén nem néznek ki túl jól.

Amint látja, a báli cipő lábujjai kiválasztása nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

A báli cipő színe

Kíváncsi vagy, hogy milyen színű formális cipő áll a legjobban a bálba? A férfidivatban van egy íratlan szabály, hogy minél formálisabb az alkalom, annál visszafogottabb legyen a stílus. Válasszon olyan színű cipőket, amelyek kiegészítik egymást az öltönyhöz, és nem hoznak létre felesleges kontrasztot.

Fekete öltönyhöz a legjobb a fekete cipő. Így egy függőleges vonalat kapsz a test mentén, ami optikailag karcsúsítja azt, és igazán elegánsan fogsz kinézni.

A cipőnek és az öltönynek azonban nem kell mindig azonos árnyalatúnak lennie. Ha szürke öltöny viselését tervezi, nagyszerű megoldás lesz, ha barna kiegészítőkkel kombinálja. A barna meleg árnyalata megtöri a szürke hűvösségét, így rendkívül divatosnak tűnik. Ha nem szereted a barnát, sikeresen választhatod a fekete formális cipőt. 

Néhány érettségiző úgy dönt, hogy fehér öltönyt visel. Ha nem akarsz komikusnak tűnni, kombináld barna kiegészítőkkel. Ez az opció tökéletesen harmonizál a hófehérrel és az ekrü melegebb árnyalatával.

A cipőd színétől függetlenül ügyelj arra, hogy a nadrágod öve hasonló árnyalatú legyen. Így egyenletes hatást érhet el, és ügyesen fog kinézni.

Mit cipő helyett?

Kerülje a sportcipő viselését a bálruhához. A másik fele csalódott lehet, és hanyagnak tűnhet. Ha mindenképpen meg akarod tartani a kedvencedet alkalmi stílusában sikeresen helyettesítheti a klasszikus cipőket bőrcipőkkel. 

Ne feledje azonban, hogy ne viseljen hozzájuk zoknit, és ne válasszon olyan erős szabású modellt, amely láthatatlan lesz a cipő alól. Arra is ügyeljen, hogy a nadrág közvetlenül a boka felett végződjön. Ily módon karcsúsítja a lábait, és nem fog elsöprőnek látszani.

A naplopók kiválasztásakor mondjon le a csokornyakkendőről, és cserélje ki keskeny nyakkendőre. Ily módon az egész nem feltűnő, de mégis elegáns lesz.

Milyen férfi báli cipőt válasszak?

Most, hogy tudja, mire kell figyelnie báli cipő vásárlásakor, összeállítottuk kedvenc modelljeink listáját. Webáruházunkban biztosan megtalálja, amit keres.

Bordó férfi cipő szürke vagy sötétkék öltönyhöz jól kombinálhatók. Ez a tökéletes kompromisszum, amikor partnere bordó ruhát tervez. 

Alkalmi cipő klasszikus, sötét barna árnyalatban olyan megoldás, amelyet minden stílusos érettségiző imádni fog. Ezek a cipők nagyszerű megjelenésükkel és kiváló minőségükkel lenyűgöznek. A maximális konzisztencia érdekében párosítsa őket barna szíjjal és stílusos órával szüret.

Fekete férfi cipő egy telitalálat az időtlen megoldások rajongóinak, akik nem szeretnek a divattal játszani. Tökéletesen fognak kinézni fekete öltöny, fehér ing és fekete csokornyakkendő mellett.

Ünnepi cipő rejtett ékkel Ideális választás érettségizőknek, akiknek párja hasonló magasságú és nem akar lemondani a magassarkú viseletéről. A rejtett ék gyakorlatilag láthatatlan, és a finom külső sarokkal együtt akár 5,5 cm-rel magasabb magasságot adhat.