Főszerepben: báli cipő neki


Javában tart a báli szezon, és még mindig nem találtad meg a tökéletes báli cipőt? Szerencsére tudjuk, hogyan lehet ezt orvosolni. Elkészítettünk egy útmutatót, amely segít könnyedén hozzáilleszteni a cipőt a báli öltözékedhez, és megtanulod, hogyan táncolhatod végig az éjszakát anélkül, hogy lábfájdalomra panaszkodnál. Dolgozni!

Érezze magát hercegnőnek

A bál az egyik legizgalmasabb pillanat minden tizenéves lány életében. Olyan ruhát választottak ki, amely mindenkit lenyűgöz, az elbűvölő frizurát és a ragyogó sminket pedig alaposan tesztelték. Még mindig van választási cipő.

Bár úgy tűnhet, hogy ez csak egy apró kiegészítés az öltözékhez, a szalagavató lábbeliknek nagy jelentősége van. Hiszen a cipője dönti el, hogy hajnalig tud-e bulizni anélkül, hogy lábfájdalmakra panaszkodna. Sőt, a rosszul illeszkedés tönkreteheti az egész bálruhát, elveszítve az önbizalmat és a szórakozási hajlandóságot. 

Ennek megelőzése érdekében összeállítottunk egy útmutatót, amely segít kiválasztani a tökéletes báli cipőt, és igazi hercegnőnek érezni magát. Kész? Kezdjük!

Milyen legyen a tökéletes báli cipő?

Ha választ keresel arra a kérdésre, hogy milyen legyen a tökéletes báli cipő, valószínűleg csalódott leszel. Sajnos nincs egyetlen helyes megoldás. Végül is minden lány más, más preferenciái és hajlamai vannak. A választás megkönnyítése érdekében azonban összeállítottunk néhány szempontot, amelyekre érdemes odafigyelni.

Először is a kényelem

A szalagavató az egyik első ilyen nagy bulik, ahol az emberek belépnek a felnőtt életbe. Ha még nincs tapasztalata ilyen rendezvényeken, mindenképpen kezelje saját kényelmét prioritásként. Nincs annál rosszabb, mint az egész bálban egy asztalnál ülni, mert fájdalmas bőrkeményedések vannak a lábadon. 

A kényelem az első dolog, amit figyelembe kell venni a báli cipő kiválasztásakor. Semmi esetre se viseljen túl szűk vagy túl bő cipőt, remélve, hogy varázslatosan illeszkedik a lábához, és nem rontja el a szórakozást. 

Még a bál előtt szánjon időt arra, hogy a ház körül viselje a választott lábbelit. Így biztos lehet benne, hogy a lehető legkényelmesebben fogod érezni magad ezen a nagy napon. 

Másodszor a magasság

A bálba való cipő kiválasztásakor vegye figyelembe a magasságát. Az égig érő sarkú nem az egyetlen megoldás arra, hogy őrülten nézz ki, különösen, ha a járás közben megborzongsz. Ha bizonytalannak érzi magát, vegyen fel vastagabb szárú cipőt. Ha törődik a maximális szabadsággal tánc közben, válasszon lapos talpú balerinákat.

Még mindig azt tervezi, hogy magassarkút hord? Próbáld párod magasságához igazítani őket. Feltétlenül olvassa el tippjeinket is, amelyeknek köszönhetően nagyon egyszerűvé válik a magassarkúban való mozgás. Benne megtalálod őket ez a cikk.

Harmadszor, stílus

Ugyanilyen fontos szempont a báli cipő kiválasztásakor a stílus. Fogadjon olyan modellekre, amelyek felkeltik a figyelmet, és ugyanakkor nem vonják el a figyelmet az alkotásról. 

Ha extravagáns ruhát választasz, kiegészítsd minimalista cipővel, hogy elkerüld a tarka hatást. A visszafogott alkotások esetében gyakorlatilag korlátlan a választék. Fogadhat a klasszikusokra, és választhat bézs vagy fekete pumpát, vagy felvehet eredeti cipőt, amely első hegedűt játszik.

Ne feledje azt is, hogy a báli cipőnek színét tekintve meg kell egyeznie a stílusával. Válasszon olyan színeket, amelyek kiegészítik egymást, vagy éles kontrasztot hoznak létre. Kerülje az egyáltalán nem passzoló színeket.

Hogyan válasszunk cipőt egy báli ruhához?

Most, hogy már tudja, mire kell figyelnie a báli cipő vásárlásakor, elgondolkodhat azon, hogy van-e olyan tipp, amely segít abban, hogy cipőjét tökéletesen passzolja álmai ruhájához, és igazi sztárnak érezze magát a vörös szőnyegen. 

A kedvezőtlen megjelenés elkerülése érdekében igazítsa a sarok magasságát a ruha hosszához. A térd előtt végződő kreáció remekül mutat majd magassarkúk és balerinák társaságában is.

Ha maxi ruhát visel, kerülje a lapos cipőket, amelyektől hanyagnak tűnhet. Válaszd az igényeidnek megfelelő sarokkal rendelkező pumpákat. Ügyeljen azonban arra, hogy a cipő orra hegyes legyen, és kilógjon a ruha alól.

Egy lábszárközépig érő ruha mellett döntött? Vigyázz, mert ez a modell optikailag megrövidíti a lábakat! Szerencsére a magassarkú megmentheti a helyzetet! Válassz bézs árnyalatúakat, hogy optikailag meghosszabbítsd és karcsúsítsd lábaidat.

Találkozz kedvenceinkkel

Arany csapok ünnepi jellegüknek köszönhetően tökéletesek a bálba. Elkészítése után nem kell elrejteni őket a gardrób aljára, és sikeresen viselheti szilveszterkor vagy esküvőn. Párosítsa őket egy egyszerű, visszafogott ruhával az elegáns megjelenés érdekében néz. Palackzöld és visszafogott pasztell színű alkotásokhoz is kiválóan alkalmasak. 

Bézs rudak olyan cipők, amelyek megérdemlik a helyet minden divatos lány gardróbjában. Ha fontosnak tartja a praktikus lábbeliket, amelyek hosszú évekig szolgálják Önt, mindenképpen ezt a modellt válassza. A bézs színű szegecsek optikailag meghosszabbítják a lábakat, és bármilyen színben kiegészítik a bál stílusát.

Fekete balerinák Tökéletesek lesznek azoknak a középiskolásoknak, akik értékelik a kényelmet, és nem érzik magukat magabiztosnak a magas sarkú cipőben. Válassz minőségi lábbelit, amely nem zavarja meg a bálparti ünnepi jellegét, és hajnalig élvezi a kényelmet.