Fényesítse cipőjét, hogy fényes legyen – lépésről lépésre


Amikor egy nagyszerű kirándulásra készül, gondosan válassza ki a stílust és a kiegészítőket. Azonban ne felejtsd el, hogy még a legszebb ruha is hanyagul nézhet ki, ha a bőrcipőd felügyelet nélkül marad. Javasoljuk, hogyan fényesítse ki a cipőjét lépésről lépésre. Győződjön meg saját szemével, hogy ez a feladat könnyebb, mint amilyennek látszik!

Miért érdemes cipőt fényezni?

A polírozott cipő elegáns és rendezett marad, bármilyen alkalomról is legyen szó. Még a leggondosabban megválasztott stílus sem lesz lenyűgöző, ha a cipője nincs megfelelően karbantartva. A nagyobb teljesítmény azonban nem az egyetlen ok, amiért érdemes kifényesíteni a cipőjét. 

Megfelelő ápolásuk nélkülözhetetlen eleme a cipőfényezés, melynek köszönhetően könnyedén meghosszabbíthatja kedvenc lábbelije élettartamát, és hosszú évekig élvezheti azt. A speciális paszta védőbevonatot hoz létre, amely megakadályozza a nedvesség vagy víz bejutását. 

Amellett, hogy enyhíti a kedvezőtlen időjárási viszonyok hatását, a cipőkrém véd az idő múlásával szemben. Ne felejtse el, hogy a bőr természetes anyag, amely idővel kiszáradhat. A cipő polírozásával biztos lehet benne, hogy kedvenc cipőjét sikerül tökéletes állapotban tartania.

Mikor fényesítsem a cipőmet?

A ruhacipő polírozása kötelező minden nagyobb kilépés előtt. Így egy harmonikust hoz létre nézés ugyanakkor ügyesen és esztétikusan nézel ki. Azonban nem ez az egyetlen lehetőség kedvenc cipőjének fényezésére.

Csiszolja le cipőjét az őszi/téli időszak kezdete előtt. Ennek köszönhetően megvédi őket a külső tényezők káros hatásaitól. Ugyanakkor megakadályozza a kellemetlen foltok és foltok képződését a szem számára.

A cipőket a vásárlás után is érdemes azonnal kifényesíteni. Ebben az esetben a folyamat egy kicsit tovább tarthat – az új bőr nehezebben szívja fel a termékeket. Azonban ne csüggedj, mert a cipők nagyszerű megjelenéssel térítenek meg, és hosszabb ideig szolgálnak majd. 

Ne feledje, hogy még ha nagyon ritkán is visel bőrcipőt, rendszeresen gondoskodnia kell róla. Minél tovább vár a polírozással, annál nehezebb lesz lábbelijét működőképes állapotba hozni.

Dolgozni!

Most, hogy tudja, miért jó kifényesíteni a cipőjét, és mikor kell fényesíteni a cipőjét, lássuk a dolgot. Minden, amire szükséged van:

- bőr cipők

- cipőfényező

- pamut ruha

- cipőápoló ecset

- egy kis türelem

A cipőkrém kiválasztásakor az árnyalatot igazítsd a cipőd színéhez. Ha ezzel gondja van, válasszon színtelen terméket. Javasoljuk azonban a színes pasztákat, amelyek a megfelelő pigmentációnak köszönhetően képesek visszaállítani a cipő eredeti színét, újszerű megjelenést kölcsönözve nekik.

Válassz olyan természetes összetevőket tartalmazó termékeket, amelyektől a cipőd anyaga pillanatok alatt egyszerűen jól néz ki. A szintetikus összetevőket tartalmazó cipőkrém, bár ára alacsonyabb, hosszú távon többet árthat, mint használ a cipőjében. A szilikon és más mesterséges adalékok kiszáríthatják a lábbeli felületét, ami repedéseket okozhat. 

Ugyanilyen fontos a cipőfényező kefe kiválasztása. Természetes sörtéjű kefét ajánlunk, amely megemeli a bőrszálakat, így előkészíti azokat a polírozásra. Tökéletes lesz egy lószőrből vagy vaddisznó sörtéjéből készült sörtekefe, melynek vastagsága annyira kiegyensúlyozott, hogy nem kell tartani a bőr karcolásától.

1. lépés: Készítse elő megfelelően a cipőjét

Győződjön meg arról, hogy a polírozni kívánt cipő tiszta és száraz. Vegye ki a fűzőket. Használjon puha sörtéjű kefét a por és szennyeződés eltávolítására, különös figyelmet fordítva a felső és a talp összekapcsolási helyére. Erre a célra használhat egy régi fogkefét. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a polírozás nem hozza meg a kívánt eredményt! 

Győződjön meg róla, hogy cipője teljesen száraz, mielőtt a következő lépésre lépne. Opcionálisan speciális bőrtápláló készítményt is használhat, amely ráadásul megakadályozza a ráncok kialakulását.

2. lépés: Vigye fel a pasztát

Ha a cipője már tiszta, akkor elkezdheti a fényezést. Tedd rétegesen, hogy ne terheld túl a bőrödet. Vigyen fel egy kis mennyiséget, és körkörös mozdulatokkal oszlassa el erőteljesen a cipőn. Erre a célra használjon pamut kendőt, amely lehetővé teszi a felvitt termék mennyiségének ellenőrzését. Ha nem elégedett a kapott eredménnyel, ismételje meg ezt a folyamatot egy másik vékony réteg cipőápolóval.

Ezután várjon körülbelül fél órát, amíg a lakk beszívódik a cipő felületébe, és elkezdi végezni a dolgát. Ha ez a szakasz befejeződik, a cipője fénytelenné válik. Ez a tökéletes alkalom a csiszolásra.

3. lépés: Polírozza le cipőjét

Legyen türelmes, és a kefe ide-oda mozgatásával fényesítse ki cipőjét. Ne feledje, hogy az erőteljes mozdulatok több fényt adnak. Ne féljen az enyhe nyomástól. Így szó szerint benyomod a terméket a bőr pórusaiba, hibátlan fényt adva neki. Azonban ne dörzsölje túl erősen. Ha elégedett a hatással, fűzze be a cipőjét, és kész! Mehetsz meghódítani a világot!

A cipőtisztítás könnyebb, mint gondolnád! Mielőtt bármilyen cipőterméket először használna, ne felejtse el megbizonyosodni arról, hogy nem károsítja Önt. Ehhez próbálja ki a cipő hátulján, nem feltűnő helyen. Sok szerencsét!

A cipőtisztítás könnyebb, mint gondolnád! Mielőtt bármilyen cipőterméket először használna, ne felejtse el megbizonyosodni arról, hogy nem károsítja Önt. Ehhez próbálja ki a cipő hátulján, nem feltűnő helyen. Sok szerencsét!