Eltérnek a bőrcipők? Ismerje meg a hatékony módszereket!


Az újonnan beszerzett bőrcipők eltarthat egy ideig, amíg tökéletesen illeszkedik a láb alakjához. Ha Ön egy nem túl türelmes emberek csoportjába tartozik, ezt a folyamatot otthoni gyógymódokkal is támogathatja. Kíváncsi vagy, hogyan törd össze a bőrcipődet? Készítettünk néhány hatékony tippet, amelyek segítségével könnyedén kinyújthatja bőrcipőjét.

Összetörik a bőrcipő?

Nem mindannyian vagyunk olyan szerencsések, mint Hamupipőke, hogy az új cipők úgy passzolnak, mint a kesztyű. Szerencsére a hólyagoknak és horzsolásoknak már nem kell ébren tartaniuk a szemhéját, különösen, ha bőr lábbelikkel foglalkozunk.

A bőr rendkívül rugalmas anyag, amely viselés közben a láb formájára nyúlik, így tökéletes illeszkedést biztosít. Sajnos ez a folyamat sok türelmet igényelhet. Ha azonban szeretné minél hamarabb megmutatni a világnak új szerzeményét, felgyorsíthatja a folyamatot. Ismerje meg azokat az otthoni módszereket, amelyekkel egyedül is összetörheti bőrcipőjét.

Használjon hajszárítót

A bőrcipők lebontásának egyik legnépszerűbb módja a hajszárító használata. Csak szűk bőrcipőt kell felvennie, és a meleg levegő áramlását közvetlenül arra a területre irányítja, ahol a legnagyobb kényelmetlenséget érzi. Körülbelül 30 másodperc elteltével kapcsolja ki a szárítót, és várja meg, amíg a bőr teljesen lehűl.

Ha nagyon kényelmetlen cipővel van dolgunk, viseljen vastag gyapjúzoknit a lábán, hogy kitöltse a helyet. Ne feledje azonban, hogy ez a módszer csak varrott bőrcipőkhöz alkalmas. A felragasztott lábbeli melegedés következtében megsérülhet.

Ennek az eljárásnak az elvégzése után érdemes egy speciális impregnáló készítményt felvinni a bőrre, amely hidratálja a szárító hőjétől megszáradt bőrt és visszaadja annak kiváló állapotát.

Cipő nyújtó spray

Ha viszonylag kevés az időd, és szeretnéd minél jobban felgyorsítani bőrcipőd nyújtási folyamatát, menj el egy cipőboltba egy cipőfeszítő sprayért. Ez a termék fellazítja a bőr rostszerkezetét, lehetővé téve a bőr felpuhulását.

Vigye fel a cipő belső részére, ahol kényelmetlenséget érez. A használati utasítás szerint várjon néhány percet, majd csúsztassa a lábát a lábbelibe, hogy az tökéletesen illeszkedjen a formájához.

Ha több időd van, dönts úgy, hogy kombinálsz egy nyújtó spray-t gyapjúzoknival. Csak annyit kell tennie, hogy a kívánt helyekre szórja a cipőjére, majd helyezzen bele néhány feltekert gyapjúzoknit. Hagyja őket a cipőjében egy éjszakára, és reggel élvezze a tökéletesen illeszkedő cipőt.

Hogyan lehet összetörni a bőr cipőket otthon?

Kíváncsi vagy, hogyan törhetsz össze bőrcipőt otthon? Ez a feladat könnyebb, mint gondolnád!

Háztartási munkák végzésekor viseljen szűk cipőt. Egy új bőr magassarkúban leporolni kicsit komikusnak tűnhet, de higgyétek el, megéri! Ha tovább szeretné fokozni a hatást, hordhatja őket vastag gyapjúzoknival. Ennek köszönhetően csillapítja a nyomást és csökkenti a kényelmetlenséget.

Amikor ilyen módon nyújtod a bőrcipődet, ügyelj arra, hogy ne vigye túlzásba. Bár úgy tűnhet, hogy minél tovább viseli őket, annál gyorsabban törheti el őket, valójában fájdalmas hólyagok alakulhatnak ki.

Ennek elkerülése érdekében viselje cipőjét a házban, fokozatosan növelve az időt néhány percről néhány percre. Ez a folyamat néhány naptól két hétig tarthat, de biztosítja, hogy cipője tökéletesen illeszkedjen a lába formájához.

Használjon cipőimpregnálást

A cipők táplálása nem csak az élettartamát hosszabbítja meg, hanem sokkal puhábbá is teszi a bőrcipőt, aminek köszönhetően könnyen eltörhetnek. Mindössze annyit kell tennie, hogy speciális cipőimpregnálást kell felvinnie egy puha kendőre, majd mérsékelt nyomású körkörös mozdulatokkal dörzsölje be a tiszta felsőrészbe.

Ügyeljen arra, hogy a cipő minden részét egyenletesen fedje le, majd törölje le a felesleges impregnálást. Ha biztos akar lenni abban, hogy az anyag felszívta az összes tápanyagot, és cipője rugalmas felületű, hagyja rajta a terméket egy éjszakán át.

A hatás fokozása érdekében használhat fából készült cipőfákat, amelyeket a cipő belsejébe helyez. A plusz kiadások elkerülése érdekében sikeresen lecserélheti őket feltekert zoknikra vagy golyókká tekert régi újságokra.

Kérjük várjon

A bőrcipők összetörésekor érdemes türelmesnek lenni. A lábbeli túl intenzív nyújtása a szálszerkezet túlzott meglazulását eredményezheti. Emiatt csúnya gyűrődések, ráncok, sőt repedések is megjelenhetnek a felsőrészen. 

Szánjon időt ezeknek a problémáknak a elkerülésére. Meggyőződésünk, hogy hatékony tanácsainknak köszönhetően kielégítő eredményeket fog elérni!

Ha azonban nem tud egyedül megbirkózni ezzel a kihívással, ne féljen szakemberre bízni kedvenc bőrcipőjét. A cipésznek egy speciális eszköze van, melynek köszönhetően a cipője szakszerűen eltörik, és nem kell tartania a nemkívánatos mellékhatásoktól.