Egészséges gyermekcipő


Az egészséges láb boldog láb.

Az egészséges láb boldog láb. A gyerekek szeretnek tereket felfedezni, különféle textúrákat megismerni, lenyűgözi őket a talaj egyenetlensége és sajátossága. Érzékszervi benyomásokat tapasztalnak érintés útján, ami viszont serkenti érzékszervi integrációjuk fejlődését. A gyermekcipők tehát remek ürügyet jelenthetnek a világ valamivel fejlettebb bejárására, és nem korlátozhatják a kisgyermeket.

Gyermekcipő - melyiket válasszuk?

Az egészséges gyermekcipők azok, amelyek szinte észrevehetetlenek a kisgyermek lábán. Ezért rendkívül könnyűnek, puhanak, lélegzőnek és megfelelően kontúrozottnak kell lenniük, hogy a láb szabadon végezze munkáját, csak a helyes mozgásmintákat megőrizve.

A stabil járás az alapja a gyermek biztonságos mozgásának - ne feledje azonban, hogy nem a cipőnek kell a forrása az egyensúly fenntartásának és a különböző szinteken való megküzdésnek. Különleges feladat ez a folyamatosan dolgozó, fejlődő és edző gyermekek lábának. A gyermekek számára készült egészséges cipők tehát nem segíthetnek a kicsinek ezekben a tevékenységekben, hanem csak támogathatják őket.

A túl merev, nehéz lábbeli, magas felsőrész korlátozza a reakció szabadságát és kényelmetlenséget okoz. Csak rugalmas, 1/3 hajlítható cipő látja el megfelelően funkcióját.

Figyeljünk a hátlapokra. Először is, minden gyermek sarka más, így ami az egyik gyereknek megfelel, kényelmetlen lesz a másik számára. Ellenőrizzük tehát, hogy a köznyelvben "sarokszámláló" néven jól tapad -e, és nem túl merev -e.

Magas felsőrész néha használható - például télen. Vegyük azonban figyelembe, hogy ez nagyobb szükségszerűség, és ha egy ilyen megoldás mellett döntünk, akkor ellenőrizzük, hogy a felsőrész elég rugalmas -e. Guggoláskor, játszótéren játszva vagy futva a gyermeknek maximális mozgásszabadságot kell éreznie. Így biztonságban lesz.

Otthoni lábbeli

Ugyanilyen fontos, hogy a gyerekek mit mozognak otthon kívül, és milyen papucsot viselnek otthon. Legyünk következetesek. Ha odafigyelünk a cipőválasztásra, akkor döntsünk a gyermekek egészséges papucsáról is. Kerülje a papucsot, amely nem tartja a lábát. Figyeljünk arra, hogy a papucs jól formázott, kellően könnyű és a lábat is megtámasztja. Ebben az esetben a fúvóka is nagy jelentőséggel bír. Ha megfelelően végzi funkcióját, a sarok a helyén marad. Nézzük meg a talpat is. Ha viszonylag vékony és rugalmas, akkor nem korlátozza gyermeke játék szabadságát.

Vegyük figyelembe a felhasznált anyagokat is. Az izzadt bőr megcsúszik és megreped. Vigyázzunk a finom szövetekre, vagy válasszunk vékony, természetes bőrből készült papucsot. Vizsgáljuk meg a bélést belül. Nem szabad teljesen laposnak lennie, hogy megakadályozza a láb deformációját. Figyeljünk a lábujjak helyére és a cipő szélességére.

Nyári cipő

Az egészséges szandálok a gyermekek számára azt jelentik, hogy élvezik a nyári kirándulásokat és sok kint töltött órát. A horzsolások és hólyagok elkerülése érdekében keressen puha és nagyon vékony bőr szandált. A cipő csupasz lába bármilyen egyenetlenséget, varrási pontokat vagy kiálló díszeket érez. A kezünkkel alaposan meg kell vizsgálnunk a cipő belsejét, hogy vannak -e ragadós ragasztómaradványok, csomók, kapcsok stb.

Az évszaktól függetlenül a gyermekcipőknek meg kell felelniük bizonyos használati feltételeknek. Az őszi és téli szezonban is csak egészséges lábbelit kell keresnünk. A napsütéses és hideg napokra lélegző membránnal és vastag talppal rendelkező cipőt válasszon. A fagyok idején keressünk meleg, jól szigetelt csizmát vagy hócsizmát, amelyek nem korlátozzák a gyermek mozgását, és nem védik a lábát a hidegtől és a nedvességtől.

Legyünk óvatosak a méretválasztással. A kisgyermekek által egyidejűleg viselt minden stílusú lábbeli nem kell, hogy pontosan azonos méretű legyen. Előfordulhat, hogy a belül felmelegedő báránybőr miatt nagyobb csizmát veszünk. Viszont a picit vékonyabb, takaróval bélelt talpbetéttel ellátott sportcipő kisebb méretben is elfér.

Mindig ellenőriznünk kell a belső bélés méreteit, figyelembe véve az olyan kérdéseket is, mint a gyermek zoknijának és harisnyájának vastagsága. A tél a hőszigetelt ruházat, a termikus fehérnemű, a gyapjú térdzokni és a vastag mikroflisz nadrág ideje. A gyermeknek mindig megfelelően kiválasztott cipőt kell viselnie, mert ez felelős gyermekünk egészséges, korlátlan és természetes járásáért.