Csúszós lábak, kopások, tyúkszem - hogyan válasszuk ki a cipőt, hogy ne szenvedjen?

Hogyan válasszuk ki a cipőt felnőtteknek?

A látszattal ellentétben a megfelelő cipőmodell kiválasztása még felnőtt számára sem olyan egyszerű. Valószínűleg többször is szenvedett rosszul választott cipőktől, nyomatoktól, kopásoktól, lábfájdalomtól, borjaktól vagy gerinctől. Szerencsére ez orvosolható. A cipő kiválasztásakor vegye figyelembe a következő útmutatásokat:

  • méret

A jól megválasztott méret rendkívül fontos. A lábbeli nem lehet túl nagy vagy túl kicsi. Ha a méret túl nagy, a láb mozog, és a cipő megdörzsölheti. Ezen túlmenően az ilyen cipő viselése kellemetlen fájdalmat okoz a lábban és a borjúban. A túl kicsi cipő deformálhatja a lábát. Az a személy, aki ilyen cipőt visel, a lábát a külső széleire vagy a sarkára helyezi, ami fájdalmat okozhat, sőt lapos lábát is okozhatja. Jól illeszkedő cipőnél a lábujj és a lábujjak közötti távolságnak körülbelül 5 mm-nek kell lennie.

  • A megfelelő alak

Cipő kiválasztásakor az a legjobb, ha a cipő orrja megegyezik a lábad formájával. Nem szabad elnyomnia vagy torzítania. Ez degeneratív változásokhoz vezethet az ízületekben és az ujjakban, valamint a halluxusokban.

  • Megfelelő magasság

A magas sarkú női lábak gyönyörűek. Ha azonban néha pihenést szeretne adni a lábadnak, de ugyanolyan stílusosnak tűnik, válasszon kényelmes pumpákat, például a Seastar modellt, a lapos sarkú barna szivattyúkat vagy például az S22 ék fekete nyitott ékeit .

  • Jó talp

A talp a lábbeliben is fontos, amelynek köszönhetően a lábak pihenhetnek, és nem okozhatnak fájdalmat járás közben. A talpnak olyan formájúnak kell lennie, hogy megfelelő támasztást nyújtson a láb számára. A legfontosabb dolog a sportcipőben, mert feladata a lengéscsillapítás. Ilyen cipő például a Nike Viale M AA2181-003 futócipő vagy az Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600 futócipő . Megfelelően profilozott talpuk kényelmet és stabilitást biztosít járás közben, ugyanakkor védi a lábakat a sérülésektől.

  • Kiváló minőségű

Ne felejtse el jó minőségű cipőt választani. A legolcsóbb anyagból varrott lábbeli nem képes elegendő levegőt szállítani, ami azt jelenti, hogy a lábad nem lélegeznek, és túlzottan izzadnak. Javasoljuk például a barna Edeo 2354 ékszivattyúkat , amelyek a legnagyobb gondossággal készültek a természetes bőrből.

  • Lábbeli könnyűsége

Cipővásárláskor ügyeljen a súlyukra. A legjobb, ha a lehető legkönnyebbek. Ez kétségtelenül befolyásolja a lábad fáradtságának mértékét egy teljes napos séta után. A nehéz lábbeli megfárad a lábát, és a nap végén duzzanhat vagy megsérülhet. Javasoljuk például az Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020 futócipőt , könnyű és lélegző felsővel .

Hogyan válasszuk ki a kényelmes babacipőt?

Különösen óvatosnak kell lennie, amikor cipőjét választja gyermekének. Gyerekek finom lába még mindig fejlődik, ezért rendkívül érzékenyek a deformációkra és a különféle kopásokra. Ne feledje, hogy gyermeke lábának állapota jelentősen befolyásolja az egész gyermek mozgási rendszerét. Mit kell figyelembe venni, amikor a legfiatalabbnak választanak cipőt? Mindenekelőtt:

  • méret

A baba cipő nem lehet túl nagy vagy túl kicsi. A túl nagy nem támogatja a lábát, és a túl kicsi fájdalmat okoz a lábakban és térdben, kopások, láb deformációk, lapos lábak. A lábujjak és a lábujj közötti távolságnak 5-6 mm-nek kell lennie, és a lábujj nem szabad visszatartani a lábujjakat. A cipőnek stabilnak kell lennie, de ugyanakkor nem tudja összenyomni és blokkolni a lábát.

  • alak

A babacipőknek lekerekített lábujjakkal kell rendelkezniük, hogy a lábujjak szabadon mozoghassanak. Jó választás lehet például az American Club cipő barna téli csizma csizma csizma csúszka American 1904 .

  • dolog

A talp és profilja, valamint a gyártás anyaga szintén fontosak. Ideális esetben minden cipőnek jó minőségű, puha anyagból, természetes bőrből vagy pamutból, mint például Bartek sötétkékből készül. Alkalmi fiúknak természetes bőrből készült 55599 sötétkék cipő , amely tökéletesen illeszkedik a lábához kopásveszély nélkül.

  • Csipkés és felső

A gyermekcipő fűzhető vagy tépőzáras, amely könnyebb fel- és levetni. Azon kisgyermekek számára, akik nemrégiben megtanultak járni, a cipőnek magasnak kell lennie, hogy a boka megfelelő stabilitást biztosítson, például a fiúk Ren But 1423 szürke cipője vagy a tépőzáras cipő Bartek 11703 lányoknak.

Összefoglalva: a jól illeszkedő cipők kiválasztása nem könnyű feladat, amelynek során számos tényezőt érdemes megfontolni. A megfelelő lábbeli kiválasztásakor vegye figyelembe a jó méretet, az anyagot, amelyből készült, a talp vagy az alak. Ne feledje, hogy a jól megválasztott lábbeli rendkívül fontos nemcsak a lábad, hanem a gerinc szempontjából is. Ezért a cipővásárlást ne csak örömként, hanem az egészségbe történő befektetésként is kezelje. Nézze meg a butymodne.pl oldalon elérhető cipőmodelleket, és válassza ki az Ön számára megfelelő változatot. Élvezze vásárlását!