Csúszós lábak, horzsolások, tyúkszem - hogyan válasszunk cipőt, hogy ne szenvedjünk?


Az esztétikai megfontolásoktól és a divattól függően gyakran kényelmetlen lábbeliknek teheti ki lábát, például túl magas sarkú cipőt vagy nem megfelelő cipőt. A kényelmetlen és egészségtelen cipő fájdalmas horzsolásokhoz, hólyagokhoz és akár halluxhoz is vezethet. Ezért érdemes megjegyezni, hogy a lábápolás befektetése az egészségébe. Ellenőrizze, hogyan válasszon cipőt, hogy ne szenvedjen.

Hogyan válasszunk cipőt felnőtteknek?

A látszattal ellentétben a megfelelő cipőmodell kiválasztása még felnőtt számára sem olyan egyszerű. Valószínűleg többször szenvedett rosszul megválasztott cipő, tyúkszem, horzsolás, láb-, borjú- vagy gerincfájdalom miatt. Szerencsére ez orvosolható. A lábbeli kiválasztásakor érdemes figyelni az alábbi irányelveket:

  • Méret

A jól megválasztott méret rendkívül fontos. A lábbeli nem lehet túl nagy vagy túl kicsi. Ha túl nagy, akkor a láb elmozdul, és a cipő megdörzsölheti. Ezenkívül az ilyen cipők viselése kellemetlen fájdalmat okoz a lábakban és a borjakban. A túl kicsi cipő a láb deformációjához vezethet. Az ilyen cipőt viselő személy a lábát a külső szélére vagy a sarkára helyezi, ami fájdalmat és akár lapos lábat is okozhat. Jól illeszkedő cipőben a lábujj és a lábujjak közötti résnek körülbelül 5 mm-nek kell lennie.

  • A megfelelő forma

A cipő kiválasztásakor a legjobb, ha a cipő lábujja illeszkedik a láb formájához. Nem szabad szűkíteni vagy torzítani. Ez degeneratív elváltozásokhoz vezethet az ízületekben és az ujjakban, valamint hallucinákhoz.

  • Megfelelő magasság

A magas sarkú női lábak gyönyörűek. Ha azonban néha pihenni szeretne a lábának, de hogy ugyanolyan stílusosan nézzen ki, válasszon kényelmes szivattyúkat, pl. modell Seastar barna szivattyúk lapos sarokkal vagy pl. fekete melissa nyitott ék S22.

  • Jó talp

A talp is fontos a lábbelikben, ennek köszönhetően a lábai pihenhetnek, és nem fájnak járás közben. A talpnak profilozottnak kell lennie, hogy megfelelő támaszt biztosítson a lábnak. A sportcipőben a legfontosabb, mert feladata az ütések elnyelése. Ilyen cipők például: futócipő Nike Viale M AA2181-003 vagy futócipő Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Megfelelően profilozott talpuk kényelmet és stabilitást biztosít járás közben, ugyanakkor védi a lábakat a sérülésektől.

  • Jó minőség

Ne feledje, hogy jó minőségű cipőt is válasszon. A legolcsóbb anyagokból készült cipők nem engednek elegendő levegőt, ami megakadályozza, hogy a lábad lélegezzen és izzadjon. Javasoljuk például barna szivattyúk ék Edeo 2354a legnagyobb gondossággal készült természetes bőrből.

  • A lábbeli könnyedsége

Cipő vásárlásakor ügyeljen a súlyukra is. Ideális esetben a lehető legkönnyebbnek kell lenniük. Ez kétségtelenül befolyásolja a lábad fáradtságának mértékét egy egész napos séta után. A nehéz lábbeli fáradtabbá teszi a lábakat, és a nap végén megduzzadhat vagy fájhat. Javasoljuk például futócipő Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  könnyű és szellős felsőrésszel.

Hogyan válasszunk kényelmes cipőt a gyermeknek?

Amikor gyermeknek cipőt választ, különösen óvatosnak kell lennie. Gyermekeink finom lába éppen fejlődik, ezért rendkívül érzékenyek a torzulásokra és a különféle horzsolásokra. Ne feledje, hogy gyermeke lábának állapota jelentős hatással van az egész motorrendszerére. Mit kell figyelembe venni, amikor cipőt választ a kicsiknek? Mindenek felett:

  • Méret

A babacipő nem lehet túl nagy vagy túl kicsi. A túl nagyok nem nyújtanak támaszt a lábaknak, a túl kicsik pedig láb- és térdfájdalmat, horzsolást, lábdeformitást, lapos lábat okoznak. A lábujjak és a cipő lábujja közötti távolságnak 5-6 mm -nek kell lennie, és a lábujjsapka nem korlátozhatja a lábujjak mozgását. A cipőnek stabilnak kell lennie, ugyanakkor nem csípheti vagy blokkolhatja a lábat.

  • Alak

A gyermekcipőknek kerek lábujjakkal kell rendelkezniük, hogy a lábujjak szabadon mozoghassanak. Például a cipő jó választás lesz American Club barna téli csizma bakancs Amerikai 1904.

  • Anyag

A talp, annak profilja és anyaga is fontos. Ideális esetben minden cipőt jó minőségű, puha anyagokból, természetes bőrből vagy pamutból kell készíteni, mint pl Bartek sötétkék Alkalmi fiú cipő 55599 sötétkék természetes bőrből készült, amely lehetővé teszi a tökéletes illeszkedést a lábhoz kopásveszély nélkül.

  • Fűzés és felsőrész

A gyermekcipők fűzhetők vagy tépőzárral rögzíthetők, amelyeket könnyebb felvenni és levenni. Azok a kisgyermekek, akik nemrég megtanultak járni, a cipőknek magas felsővel kell rendelkezniük, hogy megfelelő bokatámaszt biztosítsanak, pl. fiú cipő Ren De 1423 szürke ha Tépőzáras cipő Bartek 11703 lányoknak.

Mindent összevetve a jól illeszkedő cipő kiválasztása nem könnyű feladat, és számos tényezőt kell figyelembe vennie. A megfelelő lábbeli kiválasztásakor érdemes odafigyelni a megfelelő méretre, anyagra, amelyből készül, a talpra vagy a formára. Ne feledje, hogy a jól megválasztott lábbeli rendkívül fontos nemcsak a láb, hanem a gerinc jóléte szempontjából is. Ezért ne csak örömként kezelje a cipővásárlást, hanem az egészségbe való befektetésként is. Nézze meg a KeeShoes -on elérhető cipőmodelleket, és válassza ki az Önnek megfelelő változatot. Élvezzük a vásárlást!