Cover Romance: Farmer és cipő!


Ki nem ismeri őket, és ki nem hordja őket? Század ikonja: JEANS!

Ki nem ismeri őket, és ki nem hordja őket? Század ikonja: JEANS!

Az első farmer modelleket Európában a 19. században hozták létre, de a ma ismert verziót 1873 -ban Jacob Davis és Levi Strauss alkotta San Francisco -ban, amely aranylázban volt. Az aranykutatóknak tartós, olcsó és kényelmes, ezért könnyen gyártható ruhákra volt szükségük. Davis és Strauss innovatív ötlete az volt, hogy réz szegecsekkel erősítse meg a varratokat és a zsebeket. Érdekes módon az első farmer nadrág nem gombos volt, hanem a derekához kötött. A legmagasabb minőségű modell az 501 -es számot kapta, és gyorsan favágók, gazdák és mindenekelőtt cowboyok munkaruhájává vált. A farmer "munkásosztályos" története azonban csak előjátéka nagyszerű karrierjüknek.

Az 1950 -es években lázadó amerikai tinédzserek vették fel a farmert, és ezt nyilvánvalóan a nagyvászon sztárjai is befolyásolták: Marilyn Monroe (farmerben az "On the Edge" című filmben játszott) és James Dean (a "Lázadó nélkül" című filmben) ok"). Aztán megjelentek a farmeringek és egyéb kiegészítők is. Ekkor vált a farmer az ifjúsági divat szimbólumává. A hetvenes években a farmer a lázadó fiatalok egyenruhája lett. Harangok, hosszú haj és farmer táskák, amelyeket a hippi régi farmerből készített. A 90 -es években a farmer népszerűsége kirobbant! A farmer bármi lehet és kell is legyen: nadrág, ing, kabát, cipő, erszény és fejpánt. Emlékszel erre az amerikai sorozatokból? Akár egy hajszál a fején! És tovább? A vágások és a színek folyamatosan változtak. Visszajöttek, és a szekrény aljára mentek, harangok, csövek, dörzsöltek, lyukakkal, varrásokkal, golyókkal ...

A farmer az 1950 -es években jelent meg Lengyelországban. Csak exkluzív üzletekben lehetett hozzájutni - Peweks vagy használtboltok, ahol „felesleges” ruhákat lehetett vásárolni. Akkoriban néhány havi fizetésükbe kerültek, és a Pepsi-Cola mellett ők voltak a fiatalok által leginkább vágyott termék. Akárcsak az USA -ban, a farmer nadrágot is népszerűvé tették a fiatal színpadi és mozis sztárok.

A farmer azonban nem csak nadrágról és ingről szól. A farmer a kiegészítőkre is átterjedt. A mai napig teljes farmer megjelenésbe öltözött emberekkel találkozhat az utcákon. Ez néhány szezon előtti trend, de idén a farmer uralkodik a lábakon hordott kiegészítőként! Mit szólnál a farmercipőhöz? 

A farmercipő (vagy a farmerhez hasonló szövetből készült cipő) könnyedén hozzáadhatja a ruhához a kiegyensúlyozatlanságot, vagy alkalmi megjelenést kölcsönözhet neki. Ha farmer balerinákat viselünk szoknyával, kevésbé fogunk formálisnak tűnni, a színes nadrágos farmercipők pedig minden nyári és hétvégi stílusban remekül fognak működni. Itt vannak, van már szeme? :)