Cipőt izzadt lábra választunk


A láb túlzott izzadása gyakori probléma, amely sok ember életét megnehezíti, nemtől függetlenül. Szerencsére rengeteg bevált módszer létezik a hatékony kezelésre. Egyikük megfelelő lábbelit visel. Ellenőrizze, mire kell figyelnie, ha olyan cipőt keres, amely segít megszabadulni a kellemetlen szagtól.

Hatékony gyógymódok izzadt lábakra

Túlzottan izzad a lábad, és egy váratlan meghívás egy kávéra a barátoknak libabőrös lesz, ha arra gondolsz, hogy le kell venned a cipődet? Lazíts! Rengeteg bevált módszer létezik a láb túlzott izzadása problémájának hatékony kezelésére. A legjobb eredményt hozó otthoni jogorvoslatokról lásd ezt az útmutatót.

Azonban gyakran ezek sem elegendőek, ha nem megfelelő lábbelit viselsz. Egyes anyagok egyszerűen csak fokozzák a kellemetlen szagot, ezért jobb ezeket elkerülni.

Milyen cipőket érdemes kerülni a kellemetlen szagok elkerülése érdekében?

A test többi részéhez képest a lábakban van a legtöbb verejtékmirigy centiméterenként. Pontosabban kb 125 000 van mindegyiken! Nem csoda, hogy ez a testrész erősen izzad, különösen akkor, ha minden nap több órán keresztül rosszul illeszkedő lábbeli kíséri.

A gumigaluszok, műanyag balerinák vagy műanyagból készült tornacipők tökéletes környezet a kellemetlen szagok keltésére. Ha valamilyen oknál fogva ilyen típusú lábbelit kell viselnie, feltétlenül vásároljon nedvszívó vagy szagtalanító talpbetétet, amely hatékonyan távolítja el a nedvességet és megakadályozza a túlzott izzadást.

A megfelelő anyag kiválasztásán túl, amelyből a lábbeli készül, ügyeljen arra, hogy a méret megfelelően illeszkedjen, és elegendő helyet biztosítson a lábának a légzéshez. A túl szűk cipők nyomást gyakorolnak a lábujjakra, így a lábad jobban izzad. Más szóval, ha a lábujjait összenyomja a cipő belsejében, akkor az ebbe a zónába irányuló légáramlás észrevehetően csökken, és ezzel egyidejűleg nő a hőmérséklet. Ugye nem akarsz gőzszaunát kialakítani a cipődben?

Milyen cipő a legjobb izzadó lábakra?

Most, hogy tudja, melyik cipőt érdemes elkerülni a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében, itt az ideje, hogy megtudja, melyik cipő a legjobb izzadt lábra.

Ha új cipőt keres, ügyeljen arra, hogy légáteresztő anyagokat használjon, amelyek nem akadályozzák a légáramlást. Az egyik legkézenfekvőbb választás a természetes bőr, amely határozottan mutatja a fenti tulajdonságokat. Más természetes anyagok, mint például a velúr, a nubuk vagy a vászon is tökéletesen működnek, amelyek terveitől függetlenül frissesség érzetet nyújtanak Önnek. 

Tisztában vagyunk vele azonban, hogy a bőr vagy velúr cipők biztosan nem mennek át a vizsgán az edzőteremben, és valószínűleg itt tapasztalja leginkább a láb túlzott izzadását. Ennek megelőzése érdekében válasszon speciálisan kialakított membránokat és hálókat, amelyek a láb hőmérsékletét szabályozó technológia szerint készültek. 

Ennek köszönhetően - akár munkahelyen, akár edzésen van - egész nap kényelmes és friss marad, és anélkül intézheti ügyeit, hogy a kellemetlen szag elterelné.   

Mire kell még figyelni?

Annak érdekében, hogy ne legyen kellemetlen szaga a lábának, amikor leveszi a cipőjét, az alábbiakban három dolgot kell szem előtt tartania. 

Először is zokni

A megfelelő cipő viselése nem megfelelő zoknival kontraproduktív lehet, és erősen izzadhatja a lábát. Kerülje a szintetikus anyagokból készült zoknikat, amelyek megnehezíthetik vagy akár lehetetlenné teszik a nedvesség eltávolítását. A természetes anyagok, például a pamut vagy a bambusz mellett speciális sportzoknit vásárolhat, amely a további, kis lyukaknak köszönhetően megfelelő szellőzést biztosít és hatékonyan távolítja el a nedvességet, minimalizálva a kellemetlen szagokat.

A túlzott lábizzadással küzdőknek ajánlott hatékony megoldás a tartalék zokni viselése. A hátizsákban, kézitáskában vagy a munkahelyi fiókban tarthatja, így azonnal felfrissítheti a lábát, ha úgy érzi, hogy egyszerűen nedves. 

Másodszor, viseljen váltócipőt

Évszaktól függetlenül a kollekciójában minden szezonban legalább két pár cipőt kell tartalmaznia. Kerülje el, hogy minden nap ugyanazt a cipőt viselje. Tartson legalább egy nap szünetet, mielőtt újra felveszi cipőjét, hogy a cipő teljesen megszáradjon. Így biztos lehet benne, hogy nem teremt ideális környezetet a baktériumok elszaporodásához és a kellemetlen szagok kialakulásához.

Harmadszor, ennek megfelelően válassza ki a talpbetétet

Az utolsó, de nem kevésbé fontos szempont, amely a lábak frissességének kedvez, a cipőbetétek. Válassz természetes bőrből készült termékeket, vagy válassz a túlzott izzadásnak szentelt technológiákat. Bővebben a mi cikkünkben olvashat róla talpbetét útmutató.

A rossz szag nem minden!

Ne feledje, hogy a rossz szag nem minden, amit a rossz cipő viselése esetén elvárhat. Szintetikus, nem lélegző anyagok kiválasztása szűk mérettel kombinálva nemcsak a kellemetlen szagok okozója, hanem más problémák is, mint például a körömgomba vagy az úgynevezett körömgomba. lábgomba. Szerencsére tanácsainkat követve elkerülheti ezeket a kellemetlenségeket.